Terug naar huis « Girofoondame vertelt …   » Het werkt het werkt h…

vrijdag 10 augustus 2001 - 11:34


Goede morgen; welkom op deze stralende dag ;)
Een dag die voor mij reeds begon om halftwee vannacht, en wel met de magische woorden:
format C:
Blijkbaar was de Blog(ger)-stress ook mijn computer te veel geworden; hij deed al dagen vreemd, bleef constant 'hangen', wou niet meer uit.. en na gister vier keer achter elkaar helemaal vast te zijn gelopen, was ik het zat. Dus midden in de nacht, met op de achtergrond een daverend onweer en bijgelicht door verblindend flitslicht (het had absoluut iets dramatisch), heb ik alles eraf gegooid.
Ongetwijfeld had ik ook wel met minder afgekund; alle euvelen van de afgelopen tijd hadden vast op minder rigoreuze wijze kunnen worden verholpen door iemand die verstand heeft van computers; maar die iemand ben ik niet.
Format C: ken ik - sterker nog: ik heb een heel formatteer-beleidsplan, inclusief locaties van in veiligheid te stellen bestanden - en als die computer te lastig wordt ben ik onverbiddelijk. Zelfs al is dat midden in de nacht.
Maar goed; eigenlijk ben ik ook wel heel tevreden hiermee. Mooie schone schijf, met nu nog alleen het hoogstnoodzakelijke: Trillian, Winamp, een texteditor, Internet met zijn Explorer, Mail, Muziek en enige bescherming om dit alles veilig te houden - wat wil een mens nog meer.
(zo; mijn linkplicht zit er ook weer op..)
Om een uur of vier was alles redelijk naar wens en ben ik in slaap gesukkeld, om om halfnegen wakker gebrand te worden. Ik slaap naast verwarming en raam; de eerste was na lange tijd van zwijgen weer gaan werken, en wel op volle toeren; het tweede ligt op de opkomende zon.
In een stemming van: "niet aan denken; alles komt goed; ogen dicht houden tot je bent afgekoeld en je blij en wakker voelt en dan is de wereld vast ook leuk" ben ik naar de keuken gegaan en heb mij een kom yoghurt in geschonken. Waarin ik een keverachtig gedierte aantrof.
Natuurlijk; de goede weg is dan om het mormel op en in te pakken en de yoghurtfabrikant te doen toekomen. Ik was niet zo helder van geest, en ook niet zo dapper, en heb het bibberend door de wc gespoeld, met het pak yoghurt erachteraan. Maar mochten de Mona-mensen weblogs lezen: ik heb dus een kever gevonden. In de Optimel, versie aardbei, inhoud 1 liter. En ik zou graag genoegdoening willen, in de eerste plaats emotionele.

Om mezelf te kalmeren heb ik vervolgens een glas cola ingeschonken. In een beker waar nog een laagje dubro-water inzat. En ik kan u nu uit eigen ervaring vertellen: Dubro is niet drinkbaar, ook niet lekker, maar wel zeer hardnekkig van smaak.
Maar ik blijf optimistisch: de dag kan nu alleen nog maar beter worden.


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.