Terug naar huis « Nachtelijk gesprek   » Ongenode gasten

woensdag 17 juli 2002 - 07:49
Schluß

Lijfloggen, lifeloggen, lijdloggen; het mocht wat. Het heeft zijn grenzen hoor.
Dat ik toch wel een beetje stuntelig was, werd me vannacht bijna vertederd gezegd; dat mijn motoriek wellicht wat te wensen over liet. Dit in antwoord op mijn woorden: "ik ga gillen.. en huilen.. en schelden.. pijn pijn pijn pijn.. help...". Wij hebben een fonteintje op het toilet, dat ik blijkbaar vannacht pas heb ontdekt.

Maar dat van die motoriek, dat is niet waar natuurlijk. Ik ben soepel en lenig; geen kluns en geen stuntel. Ik zit prima in mijn vel; ik weet heel goed waar ik eindig en de wereld begint; ik heb mij mijn hele leven al gelijk een gazelle door het leven bewogen, nooit ongelukken gehad - heus niet.

Het komt door dit log. Lijfloggen, dat woord werkt gestuntel gewoon in de hand.
Maar ik doe er niet meer aan; ik geef hier niet aan toe. Vanaf heden word ik weer mijn oude gracieuze zelf. Ik zal mijn passen weer dansen; ik zal in harmonie zijn met de ruimte; ik zal mijn ledematen als vanouds één laten worden met de stroming van lucht en licht. Sierlijk als een ware Nureyev. Ja ja, ik weet dat dat een man was; ik ben niet zo goed met namen, dit is de enige balletter die me nu te binnen schiet, het gaat om het idee..

Misschien zal het in het begin nog wat stroef gaan; ik ben er tenslotte een maand of wat uitgeweest. Maar dan zal ik hierover zwijgen. Ik zal niet verder uitweiden over mijn aanvaring met het fonteintje; ik zal ook niet vertellen dat ik dezelfde knieschijf zonet op een wellicht wat onzorgvuldige manier onder mijn bureaublad heb gedrapeerd. Nee: hier geen gestuntel meer.
Er zijn ook zat andere dingen die ik kan vertellen.

Zo is daar Pieter. Pieter heet geen Pieter; maar ik weet zo al twee lezers onder u die dezelfde naam dragen als deze pseudo-pieter, en ik wil niet dat u zich ook maar enigszins met deze man vergeleken voelt. Het leven is al zwaar genoeg. Vanmiddag zal ik u verhalen over het fenomeen, de verschrikking die (geen) Pieter heet.

Nu niet. Nu moet ik dringend iets gaan doen met ijs en koud houden om zwelling te voorkomen.


En waar bevindt zich de schade ditmaal ?
stoethaspel - 17 juli 2002 - 12:34

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.