Terug naar huis « Jantje huilt, Jantje …   » Néééééééééééééééé!!!!…

dinsdag 30 juli 2002 - 12:43
Intern / extern

In een stomende hitte - hoe komen mensen toch op het idee dat je met dit weer een ketel heet water, de vaatwasmachine en de wasdroger in de keuken moet aanzetten?! - de frankeermachine bestudeerd. Knopjes ingedrukt, geheugens gewist (schade bleek mee te vallen), displays bestudeerd. Het kreng piepte tegen me, hard en hoog, nadrukkelijk en agressief; maar ik laat mij niet kennen en heb hem terechtgewezen (Kòp dicht! Schiet op!...). Dat het wel duidelijk is wie de baas is.

Codes toegewezen aan de verschillende 'kostenplaatsen'. Geleerd wat kostenplaatsen zijn, hopende dat ik deze informatie nooit nodig zal hoeven hebben.
Handleiding geschreven, op de meest aanmatigende toon die je je kunt voorstellen. ('Fijn dat je het zo duidelijk hebt opgeschreven', zei Pieter in alle ernst en onschuld). In HTML, omdat dat nou eenmaal sneller ging dan me door een voortdurend tegensputterend en niet-functionerend Word heen te ploeteren. Word houdt niet zo van gelaagde opsommingen, heb ik gemerkt.

Iedereen juichend over mijn technisch inzicht en de langontbeerde handleiding.
A. blij, K. blij, C. blij. Pieter blij, en diep onder de indruk van mijn HTML-kennis.
Pieter met grote ogen, of zijn dag - nee: zijn week, goed was, het documentje uitgeprint, gelezen, herlezen, hèrherlezen; en er, met een toewijding of het om een doctoraalscriptie ging, nietjes ingeslagen.

Ach, het is zo makkelijk om anderen tevreden te stellen.
Nu mezelf nog.


Je zou de frankeermachine nog van een muzikaal scriptje kunnen voorzien zodat hij melodieus gaat piepen. Of het ding leren valse bankbiljetten te printen. Wellicht stemt dat meer tot jouw tevredenheid. Het is in ieder geval een uitdaging.
carin () (URL) - 30 juli 2002 - 14:04

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.