Terug naar huis « Sympathie   » Jarig

maandag 05 augustus 2002 - 22:15
Zorg

Dit stukje van Arnoud doet me denken aan een knus onderhoud dat ik eens met de brandweer had.
Het zal een jaartje terug geweest zijn: men was een paar straten verder bezig een sloot uit te baggeren en er was een mooie pompinstallatie van sloot naar rioolputje geleid. De installatie was na werktijd blijkbaar niet uitgezet en zoals te verwachten stonden er tegen de avond vier straten blank. Klein-Bangladesh, zeg maar; de eendjes zwommen over het asfalt en je zag ze verbaasd naar de grote metalen vogelbroeders-op-wielen kijken.
Dus wat doe je als brave Puck: je belt de brandweer. En wat doe je als Puck die van geen klok de klepel weet en geen telefoonboek bij de hand heeft: je belt niet de plaatselijke brandweercentrale, maar 112.

112, wilt u ambulance politie of brandweer, zegt een kwieke telefoniste. Brndwr!!, zeg ik net zo stoer en voortvarend.
Alarmcentrale brandweer heeft u een ogenblikje, zegt kwiekerd nummer 2.
Is het u weleens opgevallen dat telefonistes nooit afwachten of je op die vraag 'ja' zegt? Zo ook deze. Ik kreeg een muziekje. Waarmee ik me een kleine twintig minuten uitstekend heb vermaakt.

Twintig, ja. Geen moment is de snuggere 'heeft u een ogenblikje dank u wel'-dame op het idee gekomen even te vragen waarvoor ik belde. Goed; ik belde voor een overstroomd stukkie wijk. Ik stond vrij van zorgen met een kopje thee in mijn hand naar de autowassende buurman te kijken. Maar dat wisten de 112-ers niet. Voor hetzelfde geld stond ik stilletjes weg te sudderen tussen de zich snel verspreidende vlammen; was ik al vastgesmolten aan de hoorn van de telefoon.

Is dit nou de manier waarop onze hulpverlenende instanties de wachtlijsten wegwerken...?


Hmm.. Ik heb een reactie geplaatst op het reactieding van Verbaljam. Ik heb een heel andere ervaring met het bellen naar 112.
't Is slechts een keer dat ik heb hoeven bellen, het was toevallig niet in de randstad, maar ze stonden in de helft van jouw beltijd naast me.
Marius (URL) - 05 augustus 2002 - 22:42

Ik heb dezelfde ervaring (exclusief motor, inclusief auto) als Marius en daar was men toch ook vrij snel bij (for the record; nabij Utrecht). Echter was in mijn geval niet, onder het genot van een kopje thee, de halve wijk naar de alarmcentrale aan het bellen om nu eens het hele verhaal over de o zo schattige eendjes uit de doeken te doen.

Lijkt me trouwens best gezellig, je auto wassen met wat eendjes zwemmend om je heen.
Occo - 05 augustus 2002 - 23:13

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.