Terug naar huis « Junkgedrag   » Gedragswetenschap

zaterdag 31 augustus 2002 - 11:45
Ongewenste intimiteiten

Bezint eer ge begint.
Voordat u het enigma dat u bent aan een ander presenteert, bedenkt u dan of u wilt worden opgelost. Een ander heeft geen weet van grenzen die u zelf niet kent; u kunt uw grenzen pas aangeven wanneer u ze heeft getrokken.

Er komt een dag, dan merkt u dat u stukken van uzelf heeft weggegeven die u zelf nog nauwelijks kende; dat u mensen heeft binnengelaten waar uw fundamenten te zwak waren om te kunnen dragen.
Er komt een dag, dan weet u zich - terecht - dader van uw eigen emotionele verkrachting. En voor u het weet doet u, vervuld van zelfhaat en vervreemd van u zelf, de rest van uw leven vergeefse pogingen de dader voor zijn misdaden te straffen.


Wat is 'emotionele verkrachting' ? Dat heb ik niet alleen nooit geweten, ik kan het ook niet thuisbrengen. De meesten hier op deze planeet doen maar wat, er komt veel minder opzet kijken bij wat mensen doen dan over het algemeen wordt gedacht. Het zijn de mensen die dat niet willen accepteren (redeloze acties, nutteloosheid van het bestaan etc.) die eindeloos alles maar in een vakje proberen weg te douwen en er een naam aan geven, zodat er regels aan verbonden kunnen worden. Zo van:
"als u dit doet, dan bent u dat, en omdat wij met ons allen besloten hebben dat dat niet is toegestaan (zonder u, uw motieven of motiefloosheid daarin te kennen overigens), moet u nu stoppen met uw manier van dit doen"
jult (URL) - 31 augustus 2002 - 13:44

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.