Terug naar huis « Oogst   » Rekenkunst

maandag 02 september 2002 - 07:30
Moraalridder

Zelfs in mijn dromen ben ik eerlijk. Te eerlijk.
Loop je over de parkeerplaats achter het flat, ligt daar een briefje van 200€. Buurman ziet het ook liggen, vraagt zich en mij af wat ermee te doen. Naar de politie brengen natuurlijk, zeg ik. Natuurlijk, zegt ook buurman; waarna hij in zijn garage verdwijnt en aan het een of 't ander gaat sleutelen. Briefje blijft buiten liggen, dat zal hij zo wel oprapen en wegbrengen, tuurlijk.
Er komen meer mensen langs; straks neemt iemand nog zomaar dat briefje mee, denk ik. Dus ik raap het op, geef het aan buurman. Buurman zegt: 'ik zal de politie je naam zeggen, jij hebt het tenslotte gevonden'. 'Och nee', zeg ik snel. 'Houdt mij erbuiten; ik heb er geen recht op!'

Moraal van dit verhaal: Houdt het zomaar achtergebleven muntje in de frisdrankautomaat eens voor uzelf. Loopt eens een keer niet terug naar de cassière, als u merkt dat zij u teveel wisselgeld heeft teruggegeven. Straks lukt het zelfs in uw dromen niet meer.


In een droom staat geld voor liefde. Wordt het daarmee iets duidelijker?
henk (URL) - 03 september 2002 - 01:26

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.