Terug naar huis « En over ten goede kom…   » Och heden..

woensdag 03 oktober 2001 - 23:23


Heeft u vanavond ook meegedaan aan De Nationale EQ-Test?
Beslist leerzaam; en toch in elk geval onderhoudend vanwege de verhitte dicussies tussendoor, over de (on)zinnigheid van sommige vragen.

Eén van de vragen: "Roept de uitspraak 'ik ben programmeur van mijn eigen leven' irritatie, verbazing of herkenning bij u op?"
Alledrie eigenlijk. Irritatie omdat het een opmerking om van te kotsen is. Verbazing dat iemand het zijn strot uit krijgt. Herkenning omdat ik het er grotendeels mee eens ben, als je het maar niet (zo) uitspreekt.

Een andere, waarop ik helaas weinig anders kon dan 'ben de tel kwijtgeraakt' kon antwoorden: "bent u weleens gedeprimeerd?"

Of: "bent u weleens angstig?", waar ik 'nee nooit' op wou antwoorden en toen bedacht dat die test niet mijn cynisme meet.

Was wel blij verrast dat ik in alle eerlijkheid kon zeggen dat ik in de kern toch een optimist ben, zij het met pessimistische buien.

Ik scoorde zoals ik overal scoor: of heel hoog, of heel laag. Met een totaal van 120, wat goddank hoger is dan Emile Ratelband had.

Op MSN werd ik vriendelijk aan mijn eigen tussentijdse uitspraken herinnerd:
[22:45] (): 'Puck says: ik scoor zwaar hoog.. en héél laag op zelfbewustzijn...'
[22:45] (): 'Puck says: maar ik heb het toch wle goed gedaan toch?!'

En beter kan ik de uitslag van dit testje denk ik niet samenvatten...

[Overigens, op de EQ-site:
"Wat betekend mijn EQ"
- ik zou het niet weten; maar er is iets niet helemaal goed met het IQ van BNN...]


Nee inderdaad Yukkie......en je IQ ook niet.
Moss - 04 oktober 2001 - 07:41

Ik weet niet met welke vrouwen Yukkie zoal in contact komt maar ik heb persoonlijk de ervaring dat vrouwen over het algemeen wel hoog scoren. Per definitie hoger dan Ratelband, maar die zit dan ongeveer ook op de score van Yukkie met zijn tevens zo vrouwvriendelijke opmerkingen ;)

En ik? Ik heb er het geduld niet voor, om tig vragen te beantwoorden om er vervolgens achter te komen dat ik allemaal de correcte antwoorden weet, maar in de praktijk toch anders zal handelen, wat dan weer voldoende over mij mag zeggen.
Actiereactie (URL) - 04 oktober 2001 - 08:08

Ik scoorde wel erg laag: 100! gelukkig wel makkelijk te onthouden...
Maurice () (URL) - 04 oktober 2001 - 10:13

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.