Terug naar huis « Samengevat   » Werkstress

donderdag 03 oktober 2002 - 19:32
Grootmoedertaal

Ik word oud. Ik word heel, heel oud.

Ik hoorde mijzelf jongeman zeggen tegen zo'n opgeschoten knul.


Ik werd 'mevrouw' genoemd toen ik er wat van zei dat die puberende rot jochies van 13 geen besjes van de boom moest plukken 'ook-al-was-ie-van-de-gemeente' omdat ik ook geen haren uit zijn hoofd trok.
astrid (URL) - 03 oktober 2002 - 19:58

Jongeman? Dat zeg ik nooit, en ik ben al jaren grootmoeder, jongedame
erica - 03 oktober 2002 - 20:04

Ik ben trots op je hoor! Het cda wil weer terug naar de normen en waarden van vroeger, opgeschoten knullen moeten op hun fouten worden gewezen als zij iets baldadigs zegge. Jij draagt er op een goede manier je steentje aan bij ;) :p

Kut cda :p
Jeff () (URL) - 03 oktober 2002 - 22:59

Komt dat door de kinderboeken?
elisa (URL) - 03 oktober 2002 - 23:39

Vanavond zei een meisje "meneer" tegen me. En ik schatte mezelf toen ik haar zag toch niet meer dan vier jaar. Kleuter die nog een jonge vrouw mag aanraken zonder bijbedoelingen. Ze was mooi, slank, lieve ogen. Maar die bijbedoelingen kreeg ik cadeau toen ze me met haar onschuldige "meneer" tussen de volwassen mannen zette.
mart () (URL) - 04 oktober 2002 - 00:16

Inderdaad, fout dus. Beter is: "Ik hoorde mijzelf jongeheer zeggen tegen zo'n opgeschoten lul."
Daar ga je jezelf namelijk weer behoorlijk puberaal van voelen. En die kant wil je toch uit? ;)
verbaljam (URL) - 04 oktober 2002 - 00:25

ik wil geen kant uit. en wat beter is weet ik ook niet. ik registreer slechts wat vanavond plaats had. ik kleuter van 40+. zij meisje van 25? who knows. voodoo chile. chao.
mart () (URL) - 04 oktober 2002 - 00:40

Ach, zo gaan die dingen.

Stel je voor. Kind van drie. Met zo'n klein wagentje van de Albert Heijn. Bij de Albert Heijn ook. En een ouder zonder normen en waarden.

"Meneer; u staat behoorlijk in de weg". Het irritante kind stond namelijk recht voor de ingang van de AH te crossen. En crosste toen pas een beetje uit de weg.

De moeder kreeg hierdoor de gelegenheid om het kind vermanend toe te spreken (tot dan toe durfde ze dat om onduidelijke reden niet) dat het zich wel moest gedragen.

Grootmoeder's taal helpt wel.
PieterL - 04 oktober 2002 - 01:45

Ze hoeven het van mij niet te zeggen maar als jonge mensen 'mevrouw' zeggen dan vind ik het wel wat hebben. Ze weten dan toch wel hoe het zou kunnen. En omgekeerd is het soms heel goed om juist jonge mensen aan te spreken op een manier die hun net even na laat denken...... het werkt vaak positief.
Neneh () (URL) - 04 oktober 2002 - 16:16

Ach, zolang ze nog niet voor me opstaan in de bus :-) heb ik er geen problemen mee.
Anna - 07 oktober 2002 - 11:41

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.