Terug naar huis « Enquête   » Enquête 2

woensdag 09 oktober 2002 - 07:27
Enquête 1b

Meine Damen und Herren, ik dank u voor uw medewerking aan het onderzoek van gisteravond.

Aanleiding was een kleine discussie die ik met mijn vriend had.
Peren, zo zei hij, dienen hard gegeten te worden. Dan zijn ze het lekkerst. Daar selecteer ik ze zelfs op in de winkel. Als ik een peer kan indrukken gaat hij niet mee. Hard: zo hoort het. Dat je weet dat je tanden hebt. Dat zachte sappige moet niet, daar krijg je vieze handen van.
Ja ja, stoere mannentaal...

Ik heb hem voor gek verklaard. Een goede peer is rijp, niet hard. Een goede peer is stevig, niet pappig; maar wanneer je er in bijt sappig en - misschien is 'mals' nog het beste woord. Een harde peer is zurig en wrang, een rijpe peer is zoet en pittig. Rijp, niet hard. Wat een onzin zeg. Van onrijp fruit krijg je maagpijn.
Wat een onzin zeg, zei hij weer tegen mij. Ik ben hier heus niet de enige in. Als je dit aan je lezers zou vragen zouden ze mij gelijk geven.

Dus ik heb het u even gevraagd. En.. tsja.. wat zal ik eens zeggen..
Och nee, ik hou van hem, hij heeft het al zwaar genoeg gehad toen in de loop van de avond uw reacties binnenstroomden. Laat ik het niet ook nog eens hardop zeggen..


Er heeft 10% van uw lezers gereageerd, waarmee bij mij het vermoeden ontstaat dat de overige 90% ondertussen druk bezig is hun tanden te zetten in echte peren die van het stevige soort.
Actiereactie - 09 oktober 2002 - 08:13

Waarbij stevig in de zin van hard moet worden gelezen.
Actiereactie - 09 oktober 2002 - 08:15

of de andere enquete aan het beantwoorden zijn ... Ieder weer kent z'n peer
tobin - 09 oktober 2002 - 17:01

Zolang ze jou maar een toffe peer vindt, toch?
carin (URL) - 09 oktober 2002 - 21:04

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.