Terug naar huis « Lekker(s) weg   » (onopge)los(t)

zaterdag 06 oktober 2001 - 17:55
Mobiele tweestrijd

Goed; genoeg met al het zwaarmoedige gedoe over angsten en somberheid, therapieën en ander gebabbel.
Terug naar de werkelijke Vraagstukken des Levens.

Ik had een Nokia 3310 gekocht, in februari. Werkelijk een schatje, hoewel erg onpraktisch. Al was het maar omdat de toetsjes zo licht zijn, en een nummer zo makkelijk is gevonden, dat ik eens, alleen maar door stoten tegen mijn tas, mijn hele adresboek ben doorgescrold, pardoes op dial heb gedrukt en zodoende twee uur lang geruis (hoewel een tas misschien veel lawaai maakt van binnen, dat zou ik niet weten..) op iemands antwoordapparaat heb achtergelaten. Kostbaar grapje, kan ik u vertellen.

Afijn; die Nokia dus. Die ging kapot, zomaar vanuit het niets. Zo had ik nog een vrolijk lachend schermpje, en zo was dat schermpje donker en levenloos. Ongevoelig voor smeekbeden, scheldkannonades en voorzichtige kijkoperaties. En nee, het was niet gewoon een lege batterij.
Naar de Belcompany, waar het apparaatje voor-hen-onbehandelbaar werd verklaard, en ik werd doorverwezen naar de Nokiastore aan de andere kant van Den Haag. Aldaar dezelfde diagnose gekregen, en de mededeling dat genezing alleen te verwachten was bij het hoofdkantoor hier-of-daar. En dat dat een maand of wat zou gaan duren. Diep triest, maar het was niet anders.
Dus ik heb mijn 'ik wil graag elke dag opgeladen worden ook als ik helemaal niet word gebruikt'- Panasonicje weer uit de kast getrokken, simkaarten verwisseld, emotioneel afscheid van de Nokia genomen en het wachten kon beginnen.

Vandaag kon ik dan eindelijk, na twee maanden wachten, mijn Nokia ophalen.
Maar in die twee maanden is er veel gebeurd; mijn liefde voor de Panasonic is weer geheel ontvlamd, en eigenlijk wil ik graag met hem verder.
Hij is slank en elegant, beschaafd en bescheiden. De Nokia is gewoon alleen maar plomp en lelijk.
Vergelijk: deze en deze (geweldig, dat images.google).
Daarbij zijn de knopjes van de Pan een stuk minder gevoelig, wat beslist voordelen heeft. Want de Nokia is pas luttele uren weer in gebruik, en inmiddels heb ik reeds, al AH-end, gebeld naar 'Anna-vast', 'Anna-mobi' en 'Sanne' - of liever gezegd: mijn sleutels, die knus naast mijn mobiel in mijn zak zaten, hebben gebeld.
Maar ja; dat elke dag opladen vind ik dan weer een groot nadeel. En genoemde slanke elegantie gaat wel samen met een forse lengte, die bepaald niet praktisch is.
What to do, what to do...

Ik zei het al, dit zijn de ware Levensproblemen.
En zo hobbelen we, al bellend en tobbend, maar weer verder...


Maar Puck: weet je dan niet dat je de toetsen kan blokkeren?
Merel (URL) - 06 oktober 2001 - 18:21

Jazeker weet ik dat.
Maar het toestel is bedoeld voor noodgevallen; en ik betwijfel of ik in tijden van nood de tegenwoordigheid van geest heb om de blokkade er weer af te halen...
Puck - 06 oktober 2001 - 18:27

112 is altijd te bellen. Ook met blokkade. Voor andere noodgevallen is misschien iets in te stellen? Mijn 3310 gaat in ieder geval nooit met mijn sleutels in één zak. Niet alleen om het belgevaar, maar vooral om krassen te voorkomen.
Martijn (URL) - 06 oktober 2001 - 18:39

Ha, dat heb ik nou ook altijd. Als ik in paniek of in staat van opwinding iemand wil bellen, dan krijg ik die blokkade er ook nooit zo 1 2 3 af. Ik denk dat het komt dooe mijn slechte vingermotoriek (met dat woord kun je inderdaad alle kanten op).
Els (URL) - 06 oktober 2001 - 18:45

Ik moet ook iedere dag opnieuw opgeladen worden. maar ben wel bijzonder gebruiksvriendelijk. Mijn sympathie gaat dus naar het sonicje.
Repo - 06 oktober 2001 - 19:05

Het spelletje Snake 2 is erg leuk en verslavend op de Nokia,maar de toetsen zijn inderdaad erg gevoelig.
rowan (URL) - 06 oktober 2001 - 21:36

degelijk & hanteerbaar blijft het duitse product van Siemens.
Nokia rules
maarten (URL) - 06 oktober 2001 - 22:56

't Spijt me. Ook ik stem Nokia. Alleen al om dat verdomde antennetje van Panasonic. & Een hoesje kost geen geld voor Nokia overigens. (Maar dat is iets wat mannen alleen maar gebruiken heb ik de laatste tijd gemerkt)
Ton (URL) - 07 oktober 2001 - 00:38

Gaaf!
Dirk - 07 oktober 2001 - 15:34

Ik weet het niet zeker hoor, maar zijn er ook niet van die hoesjes verkrijgbaar voor de 3310 waar een schuifklepje opzit? Zodat je dit schuifklepje eerst moet openen?

Hoewel dat de hoofdtoetsen wel niet zal tegenhouden, en dus blijft ie bellen. Slecht plan.

Nouja, 112 kun je inderdaad altijd bellen, dus ik zou eens flink gaan oefenen op die toetsenblok.
Rolandow () (URL) - 07 oktober 2001 - 22:41

Nooit met sleutels in één tas (daar komen die schermtroubles natuurlijk ook van) en gewoon op de blokkade. En als er ooit eens een noodgeval is, het zal allemaal wel meevallen denk ik... Dat belen lukt vast nog wel. Anders ga je gewoon thuis oefenen met blokkeren en deblokkeren. Heb je weer een middagje iets te doen!
Chilli - 25 februari 2002 - 10:51

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.