Terug naar huis « Voor een verontreinig…   » Ezel, steen

zondag 03 november 2002 - 11:40
Tekst & uitleg

Lieve lezertjes,

mocht u zich hebben afgevraagd waar ik toch al die tijd (twee hele dagen!!) was, wat ik zoal uitvoerde en hoe lang dat nog moest duren: het wurmke van drie stukjes terug heeft me op ideeën gebracht.

Toen de aanvankelijke schrik en walging, die het nuttigen van de ongetwijfeld dichtbevolkte vijgen teweeg brachten, waren weggetrokken, voelde ik een dermate grote vitaliteit en kracht in me, dat ik er het mijne van wilde weten.

De afgelopen dagen heb ik diepgravend onderzoek gedaan naar herkomst en toekomst van de worm als voedings- en genotmiddel. Ik ben de diepste uithoeken van internet en bibliotheek ingedoken; ik ben wereldwinkels en wereldkeukens langsgegaan, heb informatie ingewonnen en heb bovendien een bijzonder instructieve documentaire gezien over het nut van darmwormen voor het afweermechanisme.

Ik heb geëxperimenteerd. Ik heb wormen uit de tuin gevist, de sla op gedierte geinspecteerd; ik heb gekookt, gebakken, gefrituurd, gepoft, gestoomd en gebraden. Wormen met dressing, wormen in marinade, rauwe wormen, taaie wormen, wormen als voorafje en wormen als hoofdgerecht, zachte wormen, wormen in zout, wormen in zoet, wormen in zuur.

En ik ben zo geënthousiasmeerd door de vele mogelijkheden die de worm ons biedt, door het culinaire en tegelijk zo voedzame hoogstandje dat de worm in wezen is, dat ik heb besloten dat ik dit alles niet voor mezelf wil houden. Plannen zijn gemaakt voor een restaurantje, een boek, misschien een eigen talkshow. Seminars, kookclubs, workshops, een website.

U begrijpt: dit alles kost tijd en energie - tijd die ik graag investeer in een mij zo dierbaar project, maar die daardoor niet naar mijn log kan. U zult het daarom af en toe zonder mij moeten doen. Uren, dagen, maanden, misschien wel jaren - maar daar heeft u vast wel begrip voor, toch...?


U vraagt begrip ... en krijgt het :-)
JoG (URL) - 03 november 2002 - 11:59

Mogen we nog wel een update als blijkt dat de wormen eigenlijk het allereerste underground world-wide-web hebben ontworpen ..?
Simon - 03 november 2002 - 12:14

Nou.. nee. Eigenlijk niet.
astrid (URL) - 03 november 2002 - 12:45

Zitten we straks natuurlijk met 'Puck's Pieren Podium' ...
verbaljam (URL) - 03 november 2002 - 18:02

Puck's Podium krijgt gewoon een broertje/zusje: Wurms Weblog. Met de lekkerste recepten :-)
Hippo () (URL) - 03 november 2002 - 19:55

Gaat overigens fantastisch: wormen wokken!! Wel eerst leeg laten poepen....!!
Suffie () (URL) - 03 november 2002 - 23:02

Ik heb veel begrip. Ben ook best bereid de schijn van begrip op te houden. Heb meestal nog net genoeg geduld om uiteindelijk toch begrip op te kunnen brengen. Ik wil vaak ook wel begrip opbrengen als 't op een gegeven moment echt niet anders kan. Ik wil ook best meegaan in 't verzoek van mensen die meer begrip van mij verlangen. Dan pas ik mij zogezegd aan in de vraag om wederzijds begrip.
Maar in dit geval: nee.
Ton (URL) - 04 november 2002 - 00:52

Die Ton! Die draait er tenminste geen doekjes om!!
Suffie () (URL) - 04 november 2002 - 10:27

Wij als lezers eisen begrip. En ik eis nog wel het allermeeste begrip.
carin (URL) - 04 november 2002 - 11:33

ik wil eigenlijk gewoon het boek wel lezen
-M. - 05 november 2002 - 02:30

Hee Puck, waar zit je nu dan meis.
Mootje (URL) - 05 november 2002 - 12:16

mmm, je bent nu alweer weg... ik kan niet anders dan concluderen dat je je geheel eigen restaurant, dan wel talkshow aan het voorbereiden bent.. Ik hoop dat je ons op de hoogte houd van je vorderingen.
Indien dat niet het geval is en je ergens ziek ligt te wezen of er iets anders ergs aan de hand is... Tja, dan verwacht ik uitleg. en begrip, en nog meer uitleg. en dat je terugkomt.
Aranka () - 06 november 2002 - 09:16

Vergeet de mescal niet.
henk (URL) - 07 november 2002 - 00:20

Hey man...sorry I missed the party.
toni () (URL) - 16 maart 2006 - 12:09

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.