Terug naar huis « Omgekeerd teruggekeer…   » Chirurgie

donderdag 14 november 2002 - 08:06
Goedemorgen Nederland

Stelling:
Er moeten meer homoseksuelen op verkiesbare plaatsen komen.

Wordt het in de eerste plaats niet eens tijd dat er 'the right men for the job' op verkiesbare plaatsen komen..?


Pim zou het zo gewild hebben!
(Ik kop hem er vast maar even in, beter dat ik het schrijf als iemand die ik voorheen serieus nam.)
Overigens mogen het van mij evengoed 'the right women' zijn.
Actiereactie - 14 november 2002 - 09:24

Na de vrouwen wilde ik graag eerst nog voorrang geven aan de kleine mensen ook wel oneerbiedig lilliputters genoemd in de ongevoelige volksmond, waarna een brede schakering ‘ook Nederlanders’, waarna minimaal één kind voor de openheid en het begeleiden van de kloppartijen (waarbij het kind overigens mooi als slagwapen kan dienen want anders is de kleine mens daarvan weer het slachtoffer, maar dit geheel terzijde), en daarnaast wilde ik graag enkele bejaarden toevoegen voor het motiveren van duidelijke taal en herhaling. Mocht ik nog een minderheid vergeten hebben dan is dit slechts het gevolg van het feit dat ik die als een vanzelfsprekendheid zie, even als alle genoemden natuurlijk maar ik mocht toch een punt willen maken en daarvoor enkele voorbeelden nodig hebben waarvoor mijn excuus tegenover genoemde medemens.
Actiereactie - 14 november 2002 - 09:37

ja hoor eens, wat een onzin. waarom zou je onderscheid gaan maken tussen homo's, hetero's, mannen, vrouwen, negers, marokkanen etc.? de job moet gedaan worden door mensen, en dan maakt het toch niet uit wat voor mens het is, als hij maar goed is in wat hij doet.
werner - 14 november 2002 - 10:47

Je hebt het over die 'homo' die bij de PVDA op een lage plaats op de lijst is gezet? En die bij 2 Vandaag, zijn betoog hield in de trant van: 'Ik ben homo en moet dus hoog op de lijst omdat er ook homo's op hoge plaatsen bij andere partijen zitten.'

Totaal oneens met zijn beargumentatie was ik. Je komt op een hoge verkiebare plaats op de lijst als je de juiste man/vrouw (hetro/homo/lesbisch/bi/whatever) in het politiek en bestuurlijk belang bent.

Kontkussen en hielenlikken is gelijk aan achterkamertjespolitiek. Bah!
JW (URL) - 14 november 2002 - 10:57

Het lijkt mij dat er toch een mate van verdeling moet zijn in de kamer, omdat men zich anders niet vertegenwoordigd voelt. Stel dat er alleen maar mensen uit het bankwezen in de kamer terecht zouden komen, dan krijg je toch ook twijfels over in hoeverre deze binding hebben met onderwijs of zorg?

Dus in de eerste plaats dienen er bekwame mensen in de politiek terecht komen, maar uit deze groep moet wel een gevarieerd gezelschap het land gaan regeren.
T-Jo - 14 november 2002 - 11:15

Ik ben het helemaal eens met werner. Alleen moet het het laatste zinnetje zijn: ",als hij/zij maar goed is in wat hij/zij doet." :p ;)
Jeff - 14 november 2002 - 11:23

Rehwinkel heette die man. Ik heb het ook gezien en ben het met JW eens. We hebben geen excuushomo's nodig, en al helemaal niet als ze zich zo inhalig opstellen.
stn - 14 november 2002 - 11:51

Alle homo's op een verkiesbare plaats. Plus de allochtonen. En de vrouwen. Meer invaliden in de Kamer (lichamelijk gehandicapten dan]. En meer Limburgers, of Groningers danwel Friezen. Meer mensen uit het bedrijfsleven. En ook nog wat nieuwkomers voor de noodzakelijke verfrissing. En natuurlijk moeten alle bloedgroepen uit het verleden van de partij evenredig vertegenwoordigd worden.

Dit is zo triest dat het ook weer grappig wordt.

Wil een volk wel vertegenwoordigd worden door zeurpieten die het niet op persoonlijke verdienste redden?
ijsbrand - 14 november 2002 - 14:28

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.