Terug naar huis « Optelsom   » Reminder

zaterdag 23 november 2002 - 01:31
Staf

Soms geeft men om het geven. Wil men enkel geven om het effect van de gift. Geeft men in wezen, door te geven, aan zichzelf: om de verrassing bij de ontvanger te zien, het genoegen, klein stil plezier.
En soms geeft men, in het verlangen naar dat effect, meer dan men eigenlijk missen kan. Of meer dan überhaupt aanwezig is.

Lieve Ton. Ik kan het niet.


Wat kan je niet?
Er een nachtje c.q dagje over slapen?
Mijn moeder, die niet meer weet wat dag of nacht is, zegt nog steeds: "Zeg nooit, nooit" Als ze mijn naam niet meer weet, weet ze nog wijsheden op te lepelen als 'Bezint eer ge begint' En zo is het ook. Dus bezin je over Ton's verzoek en zeg nooit nooit!
carin (URL) - 23 november 2002 - 03:20

Je moet!
Aâââh, toe...
Je moet!
Aâââh, toe...
Sander (URL) - 23 november 2002 - 03:39

Zeggen dat je iets niet kunt, daar is vaak veel meer voor nodig als het proberen. Dat zouden meer mensen moeten doen ;-)
Actiereactie - 23 november 2002 - 11:11

Ok, Ar. Dan zal ik dat de volgende keer doen.
Ton (URL) - 23 november 2002 - 20:34

Ik doelde niet op jou Ton.
Mocht ik die mening zijn toegedaan dan was ik man genoeg dit bij jou persoonlijk te reageren. Vind je je poging niet geslaagd dan?
Dat is toch het enige wat gelden mag in deze? Maar denk je ook niet dat het niet eenvoudig is om iemand, voor wie je respect hebt, op deze manier iets te moeten weigeren?
En dat het proberen over te halen, waarbij het wordt afgedaan als niet goed overwogen, wellicht beter achterwege had kunnen blijven? Dat is het proberen wat ik bedoelde in deze.
Actiereactie - 23 november 2002 - 21:55

Het is toch een gedicht waar we het hier over hebben? Een versje. Een klein stukje tekst - op rijm, okee - met een grapje en een grolletje, een boodschapje links of rechts. We hebben het toch niet over de nieuwste VN-resolutie die straks in zesentachtig talen in evenzoveel landen zal worden verspreid?
Trouwens: als je niet wil rijmen, moet je niet rijmen, hoor. Mij heb je d'r niet (echt) mee. Maar ik vond de eerste aanzet zo geslaagd. Maar nou vraag ik niet meer - ik schik me in mijn lot.

(...)

En een gedicht? Dat hoeft niet te rijmen...
Volgspot (URL) - 23 november 2002 - 23:00

@Volgspot: ik wil niet vervelend zijn, maar wie ben jij om voor mij te beslissen of ik iets kan of niet? Denk je niet dat ik heel goed zelf in staat ben daar een weloverwogen oordeel over te vormen, gebaseerd op redenen die in principe alleen mij aangaan?
Puck - 23 november 2002 - 23:11

Ik schik me in mijn lot. Je hebt gelijk.
Volgspot (URL) - 23 november 2002 - 23:50

Ar: je hebt zeker gelijk. & Ik wist dit al voordat je 't schreef. Maar jouw zin dreunde behoorlijk door. Jij weet waarschijnlijk nl ook hoeveel moeite 't mij gekost heeft, als je met Puck erover gesproken hebt.
Ik heb tegen Puck gezegd dat ik 't wel kon. Door 't te doen. Plotseling, tegen eigen verwachting in. Dankzij Puck ook.
Dat ontken je door 't voor Puck op te nemen, op die manier in ieder geval. Door die zinnen te gebruiken eigenlijk.
Ik vind evengoed dat je daar groot gelijk in hebt, maar mijn aandeel raakt ermee verloren. & Da's een groot aandeel. Dat mis ik.
Ton (URL) - 24 november 2002 - 02:01

Beste Ton, nog nooit heb ik mijn commentaar niet rechtstreeks tot de persoon gericht.
Wanneer ik een log lees en ik voel, met al de arrogantie mij eigen, de behoefte om daar mijn mening dan wel een commentaar over te geven dan zal ik dat op bewust log zelf doen.
Wanneer ik een commentaar lees dan zal ik daar waar het commentaar staat reageren.

Mijn reactie op de reacties alhier, en ik geef toe dat ik me daar, zoals achteraf blijkt, duidelijker had moeten uitdrukken, zegt dus niks over jou of sterker over het door Puck afgewezen verzoek.

Dat ik duidelijk tracht te maken dat sommige keuzes niet eenvoudig zijn en zelfs zwaarder kunnen wegen dan iets proberen omwille van bijvoorbeeld het niet willen afwijzen van een ander en daarmee wellicht het risico nemen dat dit als persoonlijk wordt opgevat door betreffende ander.
Ik heb respect voor mensen die nee durven zeggen, jaknikkers hebben we reeds meer dan voldoende.

Reacties zoals die van Carin: "Auw!" en "Wat kun je niet? Etc." dat zijn de reacties die alleen de negatieve kant weergeven, en deze dan ook nog vervormen en lijken me daarom alleen al overbodig en weinig doordacht.

Ik zie eerlijk geschreven niet waar het aandeel van jou verloren gaat door mijn reactie alhier slechts omdat ik er in deze aan voorbij ga.
Ik hoef niet direct mijn mening over je schrijven in deze te gebruiken omdat ik denk dat wat ik tracht duidelijk te maken niet direct betrekking heeft op jou.

Zwijgen kan men immers ook uit respect. Mocht je mijn mening over je idee en schrijven willen weten dan wil ik je die best geven.
Dan wel graag persoonlijk en dus niet hier.
Dit omdat Puck haar log me niet de juiste plaats lijkt.

Overiges mocht ik vinden dat mijn mening in deze helemaal niet van belang is en voor jou zeker niet zou moeten zijn.
Actiereactie - 24 november 2002 - 12:52

Toeval bestaat niet, zeggen ze. Ze zeggen zoveel. Ik las vandaag in 'Everything is illuminated' van Jonathan Safran Foer de volgende dialoog die ik jullie niet wilde onthouden.

'I have something for you', he said.
'What is it?' she asked.
For your birthday. I got you a gift.
It's my birthday?
It's your birthday.
I must be seventeen.
Eighteen.
What's the surprise?
That would ruin the surprise.
I hate surprises, she said.
But I like them.
Whom is this gift for? You or me?
The gift is for you, he said. The surprise is for me.
What if I surprised you and told you to keep the gift? Then the surprise would be for me, and the gift for you.
But you hate surprises.
I know. So give me the gift already.
volgspot (URL) - 25 november 2002 - 23:44

Wat een drukte hier om niks. Ik wil er eigenlijk niet àan meedoen, maar moet toch even iets kwijt. Puck heeft niets afgewezen want er staat iets, en Nee Puck, je bent blijkbaar niet in staat om zelf te beslissen of je iets kan of niet want ik vond het mooi, dus volgens mij kun je het wel.

Volgens mij kun je trouwens nooit beslissen of je iets wel of niet kan, Je kunt iets of niet(s), en als je het niet kunt kun je het misschien leren. Of iets lukt is bij niet abstracte zaken ook afhankelijk van de ontvanger, in dit geval ik, en ik vind het fijn dat ik het gelezen heb.
Rob - 27 november 2002 - 11:42

I am here to say hello and you have a great site!
miguel () (URL) - 16 maart 2006 - 12:11

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.