Terug naar huis « Moderniteiten   » Shortcuts

woensdag 26 februari 2003 - 20:41
KDE/KDM

'RedHat heeft een hardnekkige voorkeur voor Gnome', las ik ergens.
Dat is nog zacht uitgedrukt. Gnome is en blijft de desktopmanager, hoe vaak je ook probeert 'sessie te wisselen', of her en der kde als default aan te wijzen. Niets aan te doen, dacht ik, en ik wou het hele Gnome al bijna gewoon deinstalleren. Ik hou niet van Gnome; Gnome is ondoorzichtig, ik weet niet wat ik waar kan vinden en ik weet al nauwelijks iets op dit systeem; er mag nog wel *iets* leuk blijven.

Maar. Zie daar!
Dus we gaan naar /etc/sysconfig/desktop, alwaar we eerder al 'gnome' in 'kde' hebben veranderd. En we doen een boude zet. We voegen zomaar, gewoon maar om iets te proberen, het regeltje displaymanager='kdm' toe. We starten de computer op. En wij zien.....

Oh wow.

Nieuw vraagstuk is nu:
Hoe krijg je KDE zover dat hij (zij..?) niet alleen Logout als optie geeft bij het uitloggen, maar ook Restart en Shutdown?
Dat kon. Heus. En nu niet meer.
En volgens dittum is het iets met security, maar ik heb geen SuSe en (dus) geen Yast.

(Volgens mij interesseert dit u geen pest, trouwens. Het is ook allemaal niet voor u bedoeld, maar meer voor mezelf. Een soortement changelog, zeg maar.)


Respect voor je linux-draaiendheid... Ik heb het met Debian geprobeerd (dat is nog wel weer iets meer die-hard :P), maar dat lukte dus echt niet.
Manuzhai (URL) - 26 februari 2003 - 23:23

Ik ben zelf Debian-fan, en ik herken je verhalen wel. Ik ben blij met je Linux-blijdschap en wil je ook helpen, maar het is inderdaad vast niet waar de helft van de loglezers op zit te wachten... :)
stn - 27 februari 2003 - 00:52

This is the coolest La Cocina.
Molli () (URL) - 16 maart 2006 - 12:14

Hope you come back soon!!
lloyd () (URL) - 19 maart 2006 - 22:59

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.