Terug naar huis « Droog   » Identiteit

zaterdag 01 maart 2003 - 16:27
Leve het leven

En, Puck, wat heb jij zoal de afgelopen dagen uitgevoerd?

Ach, niet veel anders dan gewoonlijk.
Volkomen gedesillusioneerd door het leven, Linux, KDE en vooral jezelf, besluit je 'dat hele KUT-RedHat' eraf te gooien en fijn naar SuSE te gaan. Suse klinkt aardig, vriendelijk en zacht; dat heb je nodig en dat moet vast lukken.
SuSE Personal installeert geen PHP (terwijl je daar juist mee wou gaan oefenen); de installatie geeft een verkeerde frequentie van de displayadapter waardoor je na tien minuten al kotsmisselijk bent, maar je zet dapper door om vlak voor het eind van de installatie met een fatale vastloper geconfronteerd te worden. Kut-SuSE.
Dus je besluit op Mandrake over te stappen. Mandrake ken je, da's ok, en daar is een mooie nieuwe distributie van. Downloaden dus. Per *.iso 700 Mb; een uurtje of vijf wachten.

Ergens vooraf, tussendoor en nadien maak je ruzie met de hele wereld, inclusief De Liefste Van Al.
Je gaat naar je werk, maakt daar ruzie met de copieermachine, komt thuis, registreert je omgeving die in vrede en schoonheid zo afwijkt van de chaos, de leegte en de zwartheid in je eigen hoofd. Maar ach, het leven is zo mooi; je schrijft er een stukje over, of twee, en sombert verder.

Je download is klaar, de eerste dat is. CD in de brander, progje aan, *klik* op ISO, alles goed, sessie klaar, CD klaar. CD leeg.
Kan niet.
Nog een keer.
Je had allang in bed moeten liggen en bent gelukkig van nature helemaal niet obsessief. Dus je sleept je door je slaap heen, probeert nog een keer, loopt instellingen na, ander brandprogramma, gaat toch maar slapen.
Komt om zeven uur je bed uit, demonteert - nog in pyjama - computer 1, computer 2, vergelijkt, alles zou moeten kloppen. Brandt nog drie cd's, die allemaal mislukken. Raakt tussendoor de hele harddisk kwijt. Geen paniek, alles goed, rustig blijven. Harddisk wordt weer gevonden.
Belt de computerzaak op. Verwisselt op advies kabeltjes: primary master, primary slave, secondary master, weer proberen.
Nog meer cd-tests. Weer een ander brandprogramma.

En het eind van het liedje is dat je doodmoe bent, geen linux hebt, tot de conclusie moet komen dat je brander waarschijnlijk kapot is en je een nieuwe moet hebben, en tien cd-tjes hebt verknald. Je hebt het nog niet goedgemaakt met je vriendin, zit daar ook niet op te wachten omdat je dan jezelf weer moet horen, wil eigenlijk èlk contact, met wie dan ook, afbreken en zou eigenlijk gewoon het liefst gaan slapen en niet meer wakker worden. Je kan niets, je wilt niets, je durft niets, alles in kut en bah, je voelt jezelf van God en iedereen verlaten en je haat jezelf en al je acties meer dan ooit.

Fijn. Morgen weer een dag.


ik kan ook niks, ik durf ook niks, en ik wil ook niks, maar ik voel me momenteel kiplekker, dus daar kan het in ieder geval niet van komen...
leon - 01 maart 2003 - 16:54

Sluit ik me volledig bij aan.

Heb al 5 cd's verknald met mijn brander die opeens niet meer werkt. Heb al 3 brandproggies geprobeerd. Ondertussen Master bus(dual fifo) problemen gekregen. Windows 98 opnieuw geïnstalleerd (KutSuse heb ik 2 jaar geleden al geïnstalleerd en er weer af gepleurd). Na her-installatie branderproblemen nog niet opgelost. Om frustratie kwijt te raken voor de eerste keer pannekoekendeeg gebakken met zelfrijzende bloem die twee maanden over datum is en met eieren die nog goed zouden moeten zijn maar er niet helemaal koosjer uitzagen...

Als die deeg ook nog mislukt vandaag sta ik dus niet meer voor mezelf in. :-)
orfelio (URL) - 01 maart 2003 - 18:17

Achter de wolken schijnt de zon (te zijn)!
Hou je taai. Bel je Lief, kijk domme TV en roep heel hard:
LINUX PINUX!
Merel - 01 maart 2003 - 20:11

Displayadapter. Dat woord is antiek!
Ik voel me nou wel bijna schuldig dat ik in een vorig antwoorddoosje het woord SuSE geroepen heb. Normaal wordt daar geen baaldag bijgeleverd. Welke versie was dat eigenlijk?
Maar computers leven niet. Eerst fijne andere dingen doen. Zoals mijn magnetron naar m'n bed slepen omdat het stopcontact in de keuken stuk is en de huismeester van dit studentenhuis natuurlijk niks doet in het weekend.
stn - 02 maart 2003 - 10:41

He Puck,

Wat een elende allemaal, een van de redenen om steeds weer opnieuw ergens Linux te installeren en niet al te ver daarna het hele setje er zo weer af te joppen. Als PHP inderdaad de reden was om linux te installeren: PHP werkt (met Apache en MySQL) ook prima onder windhoos. Dat scheelt de ergernis van onrelevante problemen. Kan je later altijd nog verder experimenteren met *ux.

Zelf merkte ik dat Apache 2 en PHP 4 en MySQL 3.xx nog niet zo'n lekkere combi is, maar wellichtig werkt het ondertussen al veel beter... 't is al ff geleden dat ik mijn systeempje optuigte
DjB - 02 maart 2003 - 22:16

Wilde ik nou net SuSE gaan installeren :-(
Nick () - 03 maart 2003 - 03:12

hm, kiplekker was achteraf gezien geloof ik niet zo goed gekozen
leon - 03 maart 2003 - 08:43

DjB, mij bekruipt stiekem de neiging om je op tweakereske wijze te bespringen en je te overtuigen van de Geniaalheid (tm) van allerlei zachtewaruxen. Maar wat je zegt is eigenlijk redelijk, en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen Puck nog veel langer wanhopig met het goede te zien spartelen. Iemand! Help haar!
stn - 03 maart 2003 - 12:02

LOL
Het komt wel goed hoor.
Mijn cd-writer is ziekjes en dus nu naar de dokter; als die terug is kan ik cd's branden en elke willekeurige distributie uitproberen. De SuSE-installatie ging krakemikkig; die van RedHat ging van een leiden dakje maar RH an sich lag me gewoon niet zo.
Ik heb twee computers, en op het moment is het vooral mijn 'vaste' die voor de nodige hardwarematige crises zorgt. Met het hobby-ding is (afkloppen) niets mis; alleen zit daar nu even geen Linux op.
Puck - 03 maart 2003 - 12:09

ik reageerde enkele keren in 2002, en deze in 2003, had nog een mailadres van wanadoo, waar is de tijd gebleven. Om onduidelijke redenen keek ik of je site nog bestond, 11 jaar later, totaal verrast dat dat inderdaad het geval is. Ik moest bij teruglezen even glimlachen om mijn reactie, maar schaamde me dan weer voor sommige andere reacties (te gevat willen zijn, doe normaal man), en dat gevoel overheerst dan toch weer, verdikkeme

kan best wel iets, al is het meestal van weinig waarde, durf nog altijd weinig, wil ook niet al te veel, maar somber zijn zit niet in mijn genen denk ik, gewoon toeval.
leon - 12 augustus 2014 - 00:01

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.