Terug naar huis « Over-eurood   » Stel niet uit tot mor…

vrijdag 04 april 2003 - 13:25
Proces

Uit datzelfde De passievrucht:
‘We spinnen zelf de draden van ons leven, maar God weeft het tapijt’
Dat zou ik graag omdraaien. Mijns inziens krijgt ieder bij de geboorte een soort basispakket mee; van vaardigheden, karaktereigenschappen en 'opzetdraden' voor nieuwe vaardigheden, kennis e.d.
Wat je daarmee doet, hoe je de rest van je leven invult, al dan niet met gebruikmaking van het basispakket, is geheel aan je zelf.

(Zo ben ik nu zeer nadrukkelijk en bijzonder effectief alles aan het kapotmaken wat mij ooit is meegegeven, alles wat ik zelf heb bereikt en alles wat ik nodig heb om meer te bereiken. Breiwerkjes uittrekken heeft me altijd beter gelegen dan het breien zelf)


Mocht je ooit klaar zijn met dat uithalen dan weet je beter dan wie dan ook hoe het in elkaar zit
Uithalen is ook een onmiskenbaar talent
Liesan (URL) - 04 april 2003 - 13:35

Beste Liesan. Hoezeer ik je je optimisme ook gun: ben jij iemand die tegen een stervende zegt: 'wees blij, nu weet je straks eindelijk of er leven na de dood is! En het regent dat het giet, en dood voel je toch geen nattigheid!'..?
In die zin zou doodgaan ook een onmiskenbaar talent zijn. Maar of je er verder mee komt in het leven is nog maar de vraag.
Puck - 04 april 2003 - 13:38

Hmm, maar de mooiste zin uit het boek (wat ik overigens geniaal vind, maar dat geheel terzijde) blijft (uit het hoofd, want mijn exemplaar is uitgeleend):

"Van alle kloterige klotewoorden uit de Nederlandse taal is gecondoleerd toch wel het kloterigste."

(nu nog leren coherent te schrijven, zonder al te veel haakjes)
Manuzhai () (URL) - 04 april 2003 - 15:39

Na het lezen van Pessoa kwam ik in opstand en wou ik leren breien. Jammer genoeg is dat gevoel na een paar weken weggeëbt en kan ik nu nog altijd niet breien. Kans gemist.
orfelio - 04 april 2003 - 18:07

Waarom niet? Sterft een stervende er gelukkiger van als ik zeg "och wat erg voor je dat je nu dood moet gaan"? Nee ik ben heus niet zo naief dat ik mijzelf zou uitdrukken in de exacte woorden die jij gebruikt maar een enigszins positieve benadering, waarom niet?
Wat heus niet betekent dat ik iedereen die ook maar een beetje in de buurt van sterven komt meteen de dood in wil jagen omdat dat zo fijn zou zijn, maar als het dan toch... waarom moeilijker maken dan het is?

En zo optimistisch is dat niet maar dat terzijde.
Liesan (URL) - 05 april 2003 - 11:28

De pest is, dat dat pakket dat je bij je geboorte krijgt, nog behoorlijk kan worden beïnvloed door je ouders in de periode tot, pakweg, je dertiende. Maar daarna is het inderdaad zaak, er het beste van te maken, denk ik.
henk (URL) - 06 april 2003 - 00:55

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.