Terug naar huis « Creatie   » Overval (2)

vrijdag 18 april 2003 - 21:26
Vrijheid

Controle is een gevaarlijk iets. Het lijkt zo fijn, het lijkt zo goed, zo nastrevenswaardig. En het is in wezen zo wankel, zo onbetrouwbaar en zo angstwekkend in haar bezwerende functie.
Beter dan controle hebben is nog niet eens het gevoel hebben controle te kunnen krijgen, maar zeker te weten dat die controle niet nodig is.
Werkelijk nastrevenswaardig is de situatie dat, ook als alles gebeurt wat normaal gesproken door controle bezworen zou moeten worden, je jezelf staande kunt houden.


Je bedoelt hier natuurlijk controle over jezelf. Controle over anderen is weer iets heel anders. Ik heb hele nare dingen zien gebeuren, doordat mensen niet tegen het gevoel konden, dat ze niet alles en iedereen onder controle hadden.

Enne... help me nog even van mijn twijfels af: moet "bezweerd" hier niet " bezworen" zijn? Bij "bezweerd" denk ik eerder aan "overdekt met groene bulten" o.i.d.
henk (URL) - 19 april 2003 - 00:40

Rots, branding etc.
Willem () (URL) - 19 april 2003 - 15:05

Beter ben je vrij om te kiezen of je controle nodig hebt of niet. Soms is controle nodig, soms niet. Jezelf staande houden door niet aan controle 'verslaafd' te zijn, maar ook door niet 'verslaafd' te zijn aan niet-controle.
Blabla...
Pascal (URL) - 19 april 2003 - 19:50

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.