Terug naar huis « Überhaupt   » In de serie "traditio…

zondag 04 mei 2003 - 08:28
Ga zo door!

“Prima! Je behoort tot de kleine groep Nederlanders die bewust en met succes minder vet eet. De onverzadigde vetten hebben waarschijnlijk de overhand boven de verzadigde vetten. Ga zo door!
Wist je dat...
... grillen een erg lekkere en vetarme manier is om vlees te bereiden?
... Nederlanders vooral hun vet halen uit sauzen en vlees(waren)?
... het goed is om minimaal 1 keer per week vis te eten? Het maakt niet uit of het vette vis is of niet. Vis bevat namelijk veel onverzadigde verzuren die gunstig zijn voor een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed.”
Weet het Voedingscentrum dat...
... vetten noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam?
... vetten bijvoorbeeld nodig zijn voor het opbouwen van cellen, voor de voortplanting, de huid, als dragers van vetoplosbare vitamines?
... sommige mensen in het geheel geen vetten tot zich nemen?
... die mensen daar behoorlijk ziek van kunnen worden?

Wist u dat...
... als je in de eetmeter invult dat je 1 kilo weegt, je te horen krijgt dat het 'prima!' is dat je geen overgewicht hebt..?

Bijna de helft van de Nederlandse mannen en veertig procent van de vrouwen is te zwaar.
Het zou prettig zijn als de andere helft met een zekere professionaliteit en nuance zou worden bezien, in plaats van meegesleurd te worden door de compleet hysterische gewichts-maffia.


Ik moet minderen van ze. En ik heb al een licht ondergewicht. Grappig.
Willem () (URL) - 04 mei 2003 - 14:29

Ik snap er niks van. Mensen staan altijd verbaasd over 't feit dat ik in 't bier zit & niet dik ben, dun zelfs. Ik vul de test in & men laat me weten dat ik vooral zo snel mogelijk zo min mogelijk vet tot me moet nemen. & Toen ik m'n vetgehalte moest laten meten voor een grootscheeps onderzoek, kwam naar voren dat ik totaal geen overdadig vet in m'n lichaam had. Hoe kunnen zij nou beweren dat ik moet minderen in vet-inname? Door slechts 15 vraagjes te stellen?
Ton (URL) - 05 mei 2003 - 00:00

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.