Terug naar huis « Pjoeter   » Stom

zondag 21 oktober 2001 - 01:31
Muziekstokkie

Het brengt een boel teweeg hoor, zo'n muziekstokje.
Al volgend, vanaf Tripleee via Niemsz, Reutellog, Tsja, Ecritures, Whiskas, F:un[x]iun, 2birds.net, Alcatraz, Bonga!, Low, Bareuh, Yannah en MrGreen tot Luuk, ging ik me afvragen wat ik nou eigenlijk voor zinnigs heb beluisterd de laatste tijd. En hoeveel ik nou werkelijk draai van de 1,8 Gb (ik schrok er zelf van..) die mijn mapje 'Mijn Muziek' telde.
Dus vandaag was het tijd voor grote schoonmaak.

Ik had van tevoren besloten dat al wat aan mp3 over zou blijven op één cdrom moest passen, dus ik moest ongeveer eenderde weggooien.
Terwijl ik dit schrijf beluister ik, als afscheid, de eerste twee delen van Brahms' Serenade 1. Die twee nemen samen 26,1Mb in, en als ze uit zijn gaan zij als laatste weg. En blijf ik over met een select gezelschap van 695Mb aan muziek.

Maar goed; het noemen van mijn laatst gehoorde plaatjes wordt nu wat vaag. Sowieso is het me niet helemaal duidelijk of het de laatste complete CD's moeten zijn, of de laatst gehoorde nummers. En of het, in het tweede geval, ook de laatste drie gehoorde èn gewaardeerde nummers mogen zijn - aangezien ik er vandaag een stuk of 250 half-om-half heb gehoord.
Never mind; ik doe het allemaal.

Recentelijk gedraaide CD's zijn niet zo heel recentelijk. Eerder een week of wat geleden; en het zijn toevallig allemaal CD's die door kennissen in eigen beheer zijn opgenomen.
1. Harp all over the world - Kathelijne Schelfhout
Een vriendin van me die harp speelt heeft deze CD jaren geleden opgenomen; het is een allegaartje, van volksliederen tot erg klassiek. Mooi en licht en zwaar en treurig; alles zo'n beetje.
2. Opname-die-stiekem-niet-bestaat, van de voorstelling 'Een wandeling door honderd jaar Cabaret', door Pieter van Empelen en Fred Florusse. Mij toegestuurd door Fred hemzelve, waarvoor nog steeds veel dank.
3. Geen titel - door [wenst anoniem te blijven] - zelfgecomponeerde / -geschreven / -gespeelde en -opgenomen muziek van een vriend van me. Country-achtig; meest erg droef. Ik had geen flauw benul dat hij dit in zich had en stond versteld toen ik het hoorde.

Letterlijk laatst beluisterde losse nummers zijn, als gezegd, Brahms Serenade 1, deel 1 en 2.
Toen ik nog een mini-Puck was van een jaar of dertien speelde ik dit in het schoolorkest. Om precies te zijn: we hebben het een orkestkamp lang van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gespeeld, en toen had ik het voor een jaar of wat helemaal gehad met Serenade-nummer-één. Maar om het nu terug te horen is wel erg leuk. Ik heb hem nu ook op CD, trouwens; dus de verbanning van mijn harde schijf is geen verbanning uit mijn leven.
Verder net beluisterd en heel snel weggegooid: Yehoram Gaon - Avre tu puerta cerrada. Sefardische muziek, die ik in een andere versie kende. Met een tedere gitaarsolo aan het begin, en dat had deze heel beslist niet..

Dan, zonder verder commentaar, drie nummers die ik heel vaak draai en om verschillende (eveneens onvermeld blijvende) redenen veel voor me betekenen:
Beth Hart - Leaving LA; Samuel Barber - Sure on this Shining Night; Manic Street Preachers - Small Black Flowers.

Nu moet ik het stokje natuurlijk ook nog doorgeven.
Hm. Moeilijk. Ik wil het graag doorgeven aan Rob omdat hij dan misschien eindelijk weer eens gaat loggen. Ik wil het graag geven aan Walter, omdat ik hem gewoon graag een estafettestokje wil doorgeven. Ik wil het heel graag geven aan Peter of Kerren, maar die zijn beiden URL-loos, dus dat schiet weinig op.
Ik kies uiteindelijk voor ActieReactie. Omdat ik hem graag mag; omdat hij mooi schrijft; omdat ik veel aan zijn aanwezigheid op het web heb; en omdat ik graag wil weten wat voor muziek hij mooi vindt.
Bij deze!


Het leuke aan dit soort doorgeefstokjes is dat je als leek opeens op een hele
hoop logs komt waat je normaal nog niet aan zal denken om heen te gaan (is niets
persoonlijks aan trouwens, Puck; lees je log graag). TOP.
Michiel H. () (URL) - 21 oktober 2001 - 12:54

Geweldig nummer dat van Beth Hart! Wow!! En je log is ook erg leuk om te lezen.
Mirjam (URL) - 21 oktober 2001 - 14:10

This is the coolest La Cocina.
caryl () (URL) - 16 maart 2006 - 12:21

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.