Terug naar huis « Brrr..   » RTL-nieuws

zondag 28 oktober 2001 - 13:01
Intellect

Els vertelt dat ze haar huisarts is tegengekomen op het Crossing Border-Festival, en dat dat festival 'dus' intellectueel is. Waarop Roel reageert: "sinds wanneer zijn huisartsen intellectueel? ;-)"

Huisartsen zijn helemaal niet intellectueel. Huisartsen doen boodschappen voor moeder-de-vrouw.
Ik ben mijn huisarts behalve in de spreekkamer namelijk nog nooit ergens anders tegengekomen dan in de supermarkt. Mijn oude huisarts vrij regelmatig bij Albert Heyn, mijn huidige bij de C1000 om de hoek.
Wat me de schrik van mijn leven bezorgde: ten eerste vind ik het helemaal niet prettig om mijn huisarts 'prive' tegen te komen.
En ten tweede verwachtte ik de goede man gewoon niet in de supermarkt.
Natuurlijk, ik begrijp ook wel dat ook hij boodschappen moet doen, en uiteraard het weekend niet doorkomt zonder pak karnemelk. Maar het beeld past niet direct; het is eenzelfde omschakeling als een cliche kantoortutje (bril, mantelpakje, het haar strak naar achter - ze bestaan heus nog, want wij hebben er één in de straat) ineens tegen te komen met lang wapperend haar en een fris lentejurkje. Het kan best, maar het is even wennen.

Meneer Tjeerd (zo heettie) zag mijn ontstelde blik en was die blijkbaar gewend, want hij riep in wanhoop uit, alsof ik de tiende was die hem vandaag op dergelijke wijze had aangegaapt: "Ja ik moet ook eten hoor! We zijn heus gewone mensen!".
Waarop ik hem haastig heb uitgelegd dat hij natuurlijk erg gewoon was (in je pogingen troostende dingen te zeggen komen dei soms heel anders je mond uit dan je bedoelde..), maar dat het gewoon even wennen was. En dat ik hem bovendien helemaal niet juist hier had verwacht, want - zo sprak ze hoopvol - hij woonde toch heel ergens anders...? Welke vraag hij met een onduidelijke mompel beantwoorde, waarna hij zich snel uit de voeten maakte. Voor zover dat mogelijk is met een scheeflopend winkelwagentje.

Sindsdien wantrouw ik hem trouwens, elke keer dat hij over goede voeding begint. Zijn karretje lag tjokvol instantspul, van het meest chemische soort; dan vind ik 'eet verse groenten en fruit' een niet erg serieus te nemen boodschap...


Grappig, dat "wij", het (quote) vrije ruimdenkende" westen toch nog eigenlijk in hokjes denken wat betreft de mensen om ons heen. Ik zou mijn huisarts niet eens herkennen als ik in de Dirk tegen hem opbots, maar dat komt omdat ik de goede man al jaren niet meer gezien heb, maar stel je het omgekeerde eens voor: iemand die je goed kent, regelmatig aan huis bent geweest etc, die blijkt opeens de vervang(st)er van je oude vertrouwde huisarts te zijn. Lijkt me ook raar...
Q () - 28 oktober 2001 - 13:22

Of dat je arts ineens je dokter is!
haha, das ook raar!

oh.. hm..
Luuk (URL) - 28 oktober 2001 - 19:11

Dit doet mij denken aan die ene keer dat ik een collega van het B-huis tegenkwam bij de bushalte en ik haar helemaal niet herkende omdat het de eerste keer was dat ik haar zonder uniform had gezien. Was een beetje genant.
Enola - 28 oktober 2001 - 23:42

Hoezo, genant? Of had ze ook niets anders aan?
roelof - 29 oktober 2001 - 00:07

Ik kom mijn huisarts eigenljk vaker buiten de praktijk tegen dan erin: als ik ga stappen, of in de supermarkt, winkelend in de stad, wandelend over de Waalkade... overal loop ik d'r tegen het lijkf.
Nu heb ik een tof wijf van een huisarts en we vinden het dan ook geen van beiden een probleem, gelukkig!
Gien (URL) - 29 oktober 2001 - 09:20

lijkf = lijf, uiteraard.
Slip of the keyboard...
Gien (URL) - 29 oktober 2001 - 09:21

wat pas echt eng is, die vervelende collega in de sauna tegenkomen.... Ik ben toen maar gauw de mist van het turkse stoombad ingedoken.
carin - 29 oktober 2001 - 12:50

Puck, even niet zeuren...geOHa.
Rene - 29 oktober 2001 - 21:09

Huisarts in zo'n fris lentejurkje lijkt me ook even wennen hoor...
JW - 29 oktober 2001 - 22:42

Hmmm...Een vriend van mij werkte een tijd in een videotheek. Hij kwam toen plotseling zijn leraar als klant tegen in de winkel met een stapel pornografisch-getinte-viedieobanden waar je u tegen zegt. Ik probeer me voor te stellen hoe de docent (met in zijn armen: Hot Pussy Bitches deel 8 & My Horny Spankmaster) zich dan voelt....Als ik zou mogen kiezen: dan ben ik nog liever dokter in een Aldi!
Ramon () (URL) - 30 oktober 2001 - 23:52

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.