Terug naar huis « Ramptoerisme.   » Eerst even inlezen

zaterdag 09 augustus 2003 - 05:57
Heisa

Het was een film, een spel en een voorstelling tegelijk. Het heette Apocalypse Now.

Maar eerst niet. Eerst was het alleen een spel, zonder titel, en het was iets met twee bedrijven in een haven die elkaar tegen zaten, en de ene partij viel aan terwijl de andere walletjes moest leggen, zijn voorraad moest overbrengen. Schipper mag ik overvaren, de volwassen versie.

Maar een storm brak uit, en er werd gesproken over aanvallen van ziekte, en het ging niet meer over twee partijen maar het was ieder voor zich. Het was de ondergang van de wereld, nagespeeld en beleefd in een soort aula, en iedereen gilde, en men rende door elkaar heen en werd ziek en ging dood, en iemand had hem al gezien en ik hoorde dat aan het eind alle mensen vrede zouden krijgen, en van één God zouden houden, de enige ware, en ik huilde en huilde en huilde, overstuur en doodsbang want er zou geen geluk zijn, niet bij mij, want de wereld zou tyrannieker en eenzijdiger en oppervlakkiger dan ooit worden, het zou geen katarsis zijn maar een nog grotere bevuiling.

En ik huilde en snikte, en iemand van de verzorging kwam naar me toe en we gingen naar buiten, en er waren er nog een paar voor wie deze voorstelling te heftig was geweest, en we praatten van koetjes en kalfjes en het weer en dat het zo warm was.

-

En verder heb ik gisteren een best wel heel erg heerlijke dag gehad, dus ik begrijp niet zo goed waar deze heisa voor nodig is, zo veel heb ik niet te verwerken en waar de hele droom op slaat snap ik ook niet.


Sja... Ik droomde dat ik voor het eerst sinds 16 jaar herenigd was met mijn familie, tot mijn grote afgrijzen.
Dat mijn tante haar vriendin had meegenomen (had ik toch gelijk), dat mijn moeder erg moederlijk was, en dat mijn vader een enorm drama schopte want we waren in Cadzand, maar het was vloed en dus was er geen strand en dus ging hij kwaad weg.

Zou het gewoon zo zijn dat je na x dagen hitte vanzelf raar gaat dromen, door slaapgebrek of wat dan ook?
Hippo (URL) - 09 augustus 2003 - 11:12

ik drommde vannacht dat ik in een film zat, of was het een eerder gedroomde droom, en ik was iemand, maar toch niet, een soort tweede zelf, als schaduw, en er was iets met een pistool in nazi duitsland en de kogel bleef aan mijn hand kleven.....

zo raar droom je nog niet hoor
aranka () (URL) - 09 augustus 2003 - 12:36

Been there, done that..
Ik ben eens doodgeschoten, in mijn droom. En ik werd niet wakker, ik droomde door gedurende het hele stervensproces. De hele droom was heel eng geweest, maar dat doodgaan was best tof.
Puck - 09 augustus 2003 - 12:40

Het komt dus allemaal goed, maar het was wel een heel gedoe. En daarom nog wel het een en ander te verwerken, dus.
Trouwens, doodgaan betekent een nieuw leven beginnen.
henk (URL) - 09 augustus 2003 - 22:58

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.