Terug naar huis « Verstopt   » Hoeveelheid

woensdag 27 augustus 2003 - 18:01
Omdat reactiemogelijkheid niet dient te worden misbruikt wanneer in bezit van eigen log

N.a.v.:

Als we het dan over gezondheid hebben, hoort het m.i. tot het gezond denken en erkennen van verantwoordelijkheid van de staat, om te zorgen dat anticonceptie makkelijk verkrijgbaar is. Ik wil nou niet zeggen dat elke tienervrouw bij het bereiken van een vruchtbare leeftijd een soort pretpakket aan pillen krijgt, maar financien mogen toch beslist geen reden zijn om niet aan geboorteregeling te kunnen doen.

IVF is - wederom mijns inziens - vooral om ethische/emotionele/religieuze redenen een moeilijke materie. Een filosofische discussie die elk voor zich moet uitwerken.
Maar het is nou niet zo dat het vergoed en wel zo goedkoop is dat iedereen ervoor in de rij staat. 'Wat zullen we voor het vierde kind doen schat?' 'Ach, zo leuk ben je niet meer in bed, diepvries hebben we toch al, dus waarom niet....'


Ik zeg u, schrappen die handel.
Een beetje weldenkend mensch ziet toch al geen logica in onderbrengen van beide in het ziekenfonds.
Daar waar de één juist kan voorzien in de vraag van de ander.
Ook nog eens goed voor de sociale contacten.
Dus daar waar het tienerkind niet voor de baby kan zorgen kan het kind wensende echtpaar een beroep doen op...
Okay het is dan wel niet je eigen, maar bij een koopje moet je niet zeuren.
Actiereactie (URL) - 27 augustus 2003 - 18:10

Hoe oud was die Julia van Romeo precies? Of Maria die bezwangerd werd van de heilige geest? Allebei een jaar of twaalf toch?

Feit is dat als iemand een keer zwanger wordt op de leeftijd dat het lichaam dit het beste aankan, er hier in het westen geschokt over tienerzwangerschap wordt gepraat.

We houden er toch maar een rare samenleving op na, met zijn allen.

Overigens ben ik van mening dat de pil door de verzekering vergoed moet worden. Net als de tandartscontrole.
ijsbrand - 27 augustus 2003 - 19:43

Rare wereld.
Voor tieners wel vergoed, voor volwassenen niet. Als tieners er nu voor kiezen seks te hebben, dan kunnen ze toch naast de drank die ze zelf betalen, waardoor ze het vaak willen doen, ook best die pil betalen. Wie zich volwassen wil gedragen, kan ook eigen verantwoordelijkheid dragen. Tieners wel en volwassenen niet vind ik meer dan bizar. Zij wel, ik ook wel. Dat is eerlijker.
Trouwens: minder pilgebruik: minder IVF-gebruik.
Vele IVF-behandelingen zijn immers nodig na te jarenlang pilgebruik. Als we de pil dus niet meer gebruiken, zal IVF waarschijnlijk niet meer zo nodig zijn bij 35-plussers die ook nog zo nodig een kind willen maken. Laten we Moeder Natuur maar weer volgen, wie weet helemaal zo gek nog niet.
Kaatje () - 28 augustus 2003 - 19:30

Kaatje, onder die 35-plussers 'die ook nog zo nodig een kind willen' mochten juist mensen zitten die jaren lang hun best hebben gedaan die natuur te volgen en zich uiteindelijk genoodzaakt zien bewuste behandeling te volgen.
Actiereactie - 29 augustus 2003 - 06:56

Mogelijk, Actiereactie. Tuurlijk, die zijn er ook.
Helaas ken ik persoonlijk alleen een stel dat als dikke dertiger nog zo nodig moest en na geslaagde poging nu zo nodig scheiden moet. En ik ken een gezin met meerdere geslaagde pogingen, groot gezin dus met meerdere meerlingen, waarvan de moeder functioneert op zeer laag niveau, de vader op nog lager niveau. De kinderen worden éen voor éen uit huis geplaatst. En ondertussen maar doorgaan...
Voor dit soort gevallen zou 'zelf betalen' toch zo gek nog niet zijn. De gevallen waar jij op doelt is vergoeden wellicht de beste keuze. Maar onderscheid maken noemen we weer discriminatie, dat is het ook, maar of dat altijd slecht is?
kaatje () - 29 augustus 2003 - 09:11

Als ze echt iets aan de algehele gezondheid zouden willen doen, moesten ze eens beginnen met het tabaksgebruik verbieden, en alle alcoholica (met uitzondering van een rantsoen rode wijn).
En als de pil vergoed wordt, moesten ze condooms maar eens gratis maken.
Hippo (URL) - 29 augustus 2003 - 15:31

Het wordt tijd dat de mensheid uit het IK-tijdperk stapt. "Alles moet verboden worden, behalve dat wat ik fijn/lekker/geweldig vindt."
Iedereen moet zich aan verkeersregels houden, behalve ik. Want alleen ik weet wanneer het écht verantwoord is om door rood te rijden."
"Iedereen heeft recht op mijn mening."
De wereld is er voor iedereen. Niet alleen voor "IK".
Terrebel () (URL) - 01 september 2003 - 23:05

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.