Terug naar huis « Los Dardos   » Don't love the messen…

donderdag 02 oktober 2003 - 21:17
Mooiso

Zo, dat arbeidsongeschikt-zijn, dat is wel leuk geweest, dat ken ik nu wel. Gaat erg vervelen.
Niet dat er al alternatieven zijn, of dat in de status arbeidsongeschiktheid überhaupt verandering is gekomen. Maar ergens moet een begin zijn.

That's where you come in.

Ik ga nu slapen.
En als ik morgen wakker ben krijg ik zomaar 15 (+) mailtjes. Allemaal reacties. Met daarin suggesties voor levensdoel, arbeid en opleiding.

Bij voorbaat dank.

PS Gelieve tegen die tijd ook het spinnetje te hebben verwijderd dat nu zo monter over mijn monitor wandelt. Die hoort daar niet en verstoort het beeld.


*splet* - Geen dank -

Levensdoel: Gelukkig zijn/anderen gelukkig maken.
Arbeid: Mensen gelukkig maken, kan klein en groot. Groot a la werken met zieke mensen. Klein a la vrolijk achter de kassa van de supermarkt zitten en mensen een goed humeur geven.

Opleiding: als je voor groot kiest kom je hier, ga je opleiding tot juf volgen of tot zuster of tot werker met gehandicapten.

Je rijbewijs halen en bij de Boodschappen Bezorg Dienst (in Den Haag) gaan werken of werken in een verpleeghuis is ook mensen gelukkig makend.
astrid (URL) - 02 oktober 2003 - 21:42

[Flirtmode]
Kan je een beetje lekker koken..ook voor mij?
Nee?
Kan je lekker eten dan..? kook ik wel.
[/flirtmode]

maar even serieus; Je kan natuurlijk beginnen met kleine dingetjes.. gewoon een praatje maken in het bejaardenehuis maakt al heel wat mensen gelukkig daar. En je kan je eigen tijden kiezen en zoveel energie er aan bestend als je wilt
Majadebij (URL) - 02 oktober 2003 - 22:09

Nederlandse les aan allochtone vrouwen, dat betekent waarschijnlijk een onderwijsbevoegdheid zien te behalen, kan via LOI.
Een saaie baan in de computers, zoals het maken van programmaatjes voor de NS. Opleiding krijg je terwijl je werkt.
Een baantje in de kinderopvang, SPW-opleiding, kan ook via LOI.
Oude, slechtziende dames voorlezen. Opleiding niet noodzakelijk, verdient in Wassenaarse kringen echt aardig.

Levensdoel: biologisch gezien is dat feitelijk alleen het doorgeven van je genen. Is ook een optie.

En laten we hopen dat het beest nog steeds op je beeldscherm zit, wie weet wat ie anders gedaan heeft deze nacht...
kaatje () - 02 oktober 2003 - 22:28

Ik doe arbeid, want ik kan niks met doelen. Opleiding wijst zich vanzelf.

- sourcecode-esthetica
- oneliner-goeroe
- kledingniches-marketeerster
- WAO-blog-celebrity

Zo, allemaal onder handbereik, dunkt me.
miesepies (URL) - 02 oktober 2003 - 22:54

Ga naar buiten en ga net zolang lopen totdat alles weer klopt. En als je daar dan aankomt, in Oslo of Turijn of Dronten, zoek je een volstrekt onbekend iemand op aan wie je alles vertelt wat je onderweg hebt meegemaakt en hebt geleerd. Kom vervolgens tot de conclusie dat je met heel weinig toch wel heel veel kunt bereiken en ga met die wijsheid terug naar huis. Zoek tenslotte iets waarbij je je ook daadwerkelijk nuttig voelt. Bij de overheid o.i.d.
T-Jo (URL) - 03 oktober 2003 - 00:02

Het begint met vrijwilligerswerk op een gebied dat je interesseert. Bouw eens een website voor een achterstandswijk of zo (zie link). Daarna komen de aanbiedingen vanzelf.
henk (URL) - 03 oktober 2003 - 01:12

Ik ken je na een jaar lezen nog steeds niet goed genoeg om nou te zeggen wat je geweldig of onzinnig werk vindt. Maar het ligt voor de hand om gebruik te maken van je weblog-talent. Ga eens kijken of een lokaal magazine nog een redacteur kan gebruiken. Of doe het commercieel: stuur een oude leuke column naar een blad dat je aanspreekt (dat mag ook best de Margriet zijn, want jij kunt dat toch beter)

En er zijn genoeg plekken waar je zonder schrijftalent terecht kunt. Maar daarvoor moet je eerst weten wat je zelf wilt :)
stn (URL) - 03 oktober 2003 - 01:36

Opleiding dramaschrijven aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht (erg goed, weet ik uit ervaring).

U bent immers dol op drama en ook dol op schrijven.
Wasbeer (URL) - 03 oktober 2003 - 08:52

@Wasbeer: wat een leuk idee. Interessant om te zien dat de meeste (andere) mensen vinden dat dienstbaarheid je gelukkig maakt. Zou dat zo zijn?
pom () (URL) - 03 oktober 2003 - 10:34

Word soapster dan kan ik je eens zien.
Gerda - 03 oktober 2003 - 10:58

@pom: ik weet niet of dienstbaarheid puck gelukkig maakt. Ik weet wel dat ze daarmee een boel andere mensen gelukkig maakt.
@wasbeer: beste idee tot nu toe!
astrid (URL) - 03 oktober 2003 - 11:25

ga hulpvaardig zijn en SPH studeren. maak dat vervolgens niet af (wie heeft er nu een diplooma nodig) maar ga wel in t veld werken. Ietmet lieve autistische kindertjes of psychiach overspannen pubers. Doe dat een half jaar en kom erachter dat het kutwerk is, dan wel dat het kutkinderen zijn. word zelf overspannen en word weer arbiedsongeschikt. Ga vervolgens iets doen wat halbaar is en leuk en vanachter je computer kan.
tylani () (URL) - 03 oktober 2003 - 11:26

Ik ken een filosoof die tapijtlegger is. Zo spaart hij sportschoollidmaatschapsgeld uit omdat hij voldoende beweging krijgt, komt iedere dag onder de mensen en heeft vaak boeiende gesprekken, is aan het einde van de dag gezond moe en heeft voldoende tijd tijdens het werk om na te denken.
Wat wil ik daarmee zeggen? Soms kan het arbeidsgeluk in een onverwacht hoekje zitten.
carin (URL) - 03 oktober 2003 - 11:35

Ik ken een maatschappelijk werkster die nu lezers van kranten te woord staat. Zo krijgt ze iedere dag toch voldoende agressie, tevredenheid en hulpbehoevendheid over zich heen. Maar buiten de tips van hierboven (opvallend veel zorg-voor-de-medemens of schrijfsuggesties) kun je ook gewoon in een winkel die leuke dingen verkoopt gaan staan. Of schilder worden. Of kinderboekenschrijfster. O nee, dat wordt iedereen al tegenwoordig. Nou ja, dan iets waar je blij van wordt. Waar wordt jij eigenlijk blij van?
odette (URL) - 03 oktober 2003 - 11:51

Er moest nog een 15e reactie bij.

Spinnen verwijderen vind ik een mooi soort arbeid. Algehele spinloosheid als levensdoel. Of daar ook een opleiding voor is weet ik niet.
I)akmuis - 03 oktober 2003 - 13:40

columnist worden bij het nrc.
hoef je niks voor te leren. kan je al.
mrs clockwise - 03 oktober 2003 - 13:43

Ga Turkse vrouwen leren fietsen.

En ik ben spinlievend.
Judith () - 03 oktober 2003 - 15:51

Meneer de Geus vindt anders dat eigenlijk niemand arbeidsongeschikt is :-/
Het bonsaikweken en loempiavellevouwen is alleen ingeruild voor riemen van leer maken.
Ik wil De Geus wel eens van leer geven.
Hippo (URL) - 04 oktober 2003 - 02:42

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.