Terug naar huis « Training   » Vruchten

vrijdag 10 oktober 2003 - 06:57
Wie is toch die man van wie ik ook in verlaten bochten mijn hand moet uitsteken?

Plotseling besef:
dat al mijn denkbeelden, mijn wereldbeeld, mensbeeld, niet zijn gevormd door mijn ouders, maar voornamelijk door mijn moeder. Dat feitelijk mijn hele opvoeding is te herleiden tot mijn moeder.

Wat is eigenlijk mijn vaders rol geweest in die opvoeding, afgezien van zijn tamelijk obsessief hanteren van verkeersregels en tafelmanieren (wat ik altijd over me heen laat komen maar waar ik me verder geen snars van aantrek)..?


"Vader is een nul. Vader is er enkel en alleen maar voor de centen en de rest is flauwekul" [Annie MG Schmidt]
en voor de tafelmanieren, zo ook die van mij...
Calm_Pear (URL) - 10 oktober 2003 - 11:26

Denk aan het ter beschikking stellen van het genetisch materiaal, de inkomsten waardoor opvoeding mogelijk werd, de basisveiligheid en het grote gevoel voor normen en waarden. Verder zou je je kunnen voorstellen dat je moeder niet voor niets op deze man verliefd werd,waarschijnlijk bezaten beiden over hetzelfde wereldbeeld, mensbeeld en denkbeeld. Moeder voedde op en vader zag dat het zo goed was, dat hij er niets wezenlijks aan toe te voegen had. Omdat hij toch van meer betekenis wilde zijn stortte hij zich maar op de tafelmanieren...zoiets?
kaatje () - 10 oktober 2003 - 14:37

Kaatje, bent u stiekum vader? Klinkt best geloofwaardig namelijk :)
Pimmez (URL) - 10 oktober 2003 - 14:46

;)) nee moeder
kaatje () - 10 oktober 2003 - 20:12

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.