Terug naar huis « Hoera!   » Mental Note

woensdag 07 november 2001 - 12:00
Daily Life for Dummies

Zomaar een greep uit enige levenslessen:

  • het getuigt beslist van oplettendheid en vermogen tot zelfzorg om je te realiseren dat sommige wondjes ontsmetting behoeven. Wat dan weer niet bijster oplettend is, is om direct na het aanbrengen van betadine je blouse aan te trekken. Wat voor washandjes, verband en doeken geldt, geldt ook voor blouses: jodium is niet uitwasbaar.
  • nog meer zelfzorg kan blijken uit het wat minder onnadenkend aanbrengen van bodylotion; gezien voornoemde wondjes. Bodylotion prikt. Véél. Of het nou dermatologisch getest en voor de gevoelige huid is of niet.
  • ook het inschenken van koffiemelk zou wat bewuster mogen gebeuren. Leuke effecten krijg je als je, gewend aan het kleine tuitje van het becel-pakje, voor de verandering gewone halfvolle melk uit een standaard melkpak giet. Er blijken verschillen te zijn in schenkrichting, schenkkracht en vooral: hoeveelheid uitgeschonken vloeistof. Wat erg boeiend is om eens bij een natuurkunde-projectje nader te onderzoeken, maar niet zo geweldig als je net wakker bent, en niet in de stemming om melkmeren op te dweilen.
  • in het algemeen is een belangrijk begrip: bewustzijn. Bewustzijn helpt ook om niet volkomen in de stress te schieten en artsen te willen bellen als je naar de wc gaat, de ochtend nadat je bietjes bij het diner hebt gegeten.

    Dat was het voor nu. Tijd voor boodschappen en lunch; benieuwd tot wat voor inzichten we dan weer komen...


  • Dankjewel voor deze levenslessen, komen misschien nog goed van pas als er niets te leren valt uit mijn eigen saaie leventje (vandaag dan he)!
    Ramon (URL) - 07 november 2001 - 12:30

    En niet te vergeten, witte T-shirts met een roze gloed. (Die blouse is al zo vaak gewassen, die geeft niet meer af)
    Theo - 07 november 2001 - 12:45

    Bietjes? Moet je eens spinazie eten! Ach, laat ook maar...
    Els (URL) - 07 november 2001 - 15:01

    Hey man...sorry I missed the party.
    micheal () (URL) - 16 maart 2006 - 12:39

      
    Persoonlijke info onthouden?

    Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
     



    Verberg email:

    Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.