Terug naar huis « Liefde, licht en krac…   » Met stip op één

dinsdag 21 oktober 2003 - 06:06
Rompslomp

Gevoelige zieltjes met tere maagjes kunnen nu beter even hun ogen sluiten, doorscrollen of wegzappen, wanneer ik alhier het staartje van mijn laatste droom vertel:

Ik kijk met iemand naar een soort computerscherm, waarop een weergave staat van 'accounts'. Ik weet even niet meer wat voor soort accounts; in de droom was het allemaal heel logisch en bekend, maar nu natuurlijk niet meer. Maar het zullen een soort weblogs zijn geweest, of cu2-achtige homepages. Je ziet een plaatje, een camplaatje, en daarnaast een balkje met beschrijving van de site, en de data waarop die is opgericht/laatst is bijgewerkt/zal verlopen.
We zappen langs de balkjes en de plaatjes; proberen een site te vinden die nog 'leeft'. Dan zien we een plaatje van iets chirurgisch, lijkt wel. We gaan er met de neus op staan - het zijn maar kleine plaatjes - en zien dat het verband wordt weggehaald van een meisjesarm. Je ziet alleen de arm, en daarna de open sneden onder het verband.
We walgen ervan, doen van 'ieuw!!' en wenden ons af.

Even later ben ik dat meisje.
Ik probeer verbanden van mijn arm te halen, ik ben in paniek, heb pijn, ben bang voor wat er onder het verband zit en bang dat het nooit meer goed komt.
Onder het verband ziet de arm er erger uit dan op het plaatje. De wonden zijn groot, grillig, ontstoken. Bloederig, zwartige korsten, alsof mijn arm is weggereten. Het verband blijft plakken en ik blijf proberen het los te peuteren.

Ongeveer het eerste wat ik bij mezelf bemerk bij opstaan is niet de paniek en de angst, maar een soort irritatie, over deze administratieve rompslomp binnen mijn dromen. Dat ik toch immers heel goed wist dat ik dat niet was, maar dat het een plaatje van een beeldscherm was.

Tot zover.

Nu dan, mijn hofdroomduiders, vel uw oordeel.


Iemand die zijn arm verwond of een gewonde arm heeft is op een of andere manier beperkt in z'n handelingen, dat je het eerst 'buiten' jezelf ziet op de monitor zou kunnen betekenen dat je 'de wonden' liever zo min mogelijk op jezelf betrekt ookal weet je best wat er is. Iets uit een verband wikkelen zou zo iets kunnen betekenen als iets bloot willen leggen.
Wonden in het algemeen wijzen er vaak op dat de huishouding van de ziel in de war is geraakt (nee dat heb ik niet zelf bedacht) en dat er iets moet veranderen aan het levensritme om psychische ellende te boven te komen.

Tot zover mijn kennis van het onderwerp, maar droomduidingen uit de losse pols zijn natuurlijk niets waard want al die symbolen betekenen voor iedereen weer wat anders.
Liesan (URL) - 21 oktober 2003 - 15:23

Geen enge tv-programma's meer kijken voor je gaat slapen?
Hippo (URL) - 21 oktober 2003 - 20:14

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.