Terug naar huis « Schoolonderzoeken (1)…   » Paradox

woensdag 22 oktober 2003 - 20:33
Schoolonderzoeken (2)

Mijn moeder met haar grafische rekenmachine:

“Het aardige is dat die machine meestal wel gelijk heeft. Eigenlijk altijd.
Ik reken natuurlijk alles zelf na, dat begrijp je.”


Terzijde: mijn moeder is een held.
Ik heb dat ding bekeken. Je moet zes menuutjes door voor een eenvoudige rekenkundige bewerking en het is volkomen onduidelijk hoe je daarna weer *uit* de menuutjes komt. De nederlandse gebruiksaanwijzing alleen al is formaat A5, 2,5 centimeter dik, dun papier, kleine lettertjes. Dat apparaat zou voor mij de reden zijn om, wiskundefan of niet, alle wiskunde onmiddellijk te laten vallen.
Zo niet mijn moeder.
Die vond dat zoveel faalangst juist een reden was om daar keihard tegenin te gaan, schafte zich een rekenmachine en 8 nieuwe wiskundeboeken aan en dook de Tweede Fase in.


Mag ik zeggen dat je wel hele toffe ouders hebt? Of ze anders geweldig op papier weet te zetten (papier als ruim begrip)
Liesan (URL) - 22 oktober 2003 - 20:41

Vrijwillig? Ik heb ze ook allemaal doorgewerkt, met grafische rekenmachine (best fijn ding als je het eenmaal snapt) maar vrijwillig dat gaan doen? bah.. nee.. liever niet.
astrid (URL) - 23 oktober 2003 - 08:33

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.