Terug naar huis « Paradox   » Unicum

donderdag 23 oktober 2003 - 12:44
Melk, het witte trauma

Dr Aap rakelt jeugdtrauma's op, met zijn postje over schoolmelk.
Niet de smaak staat mij bij, maar de bijsmaak.

Waar Aaps ouders niet wilden betalen, konden de mijne dat niet altijd.
Vanuit het niets kwam dan de directeur met zijn kop om de hoek en brulde het lokaal in tegen de bezige mees of juf: "Puck vanaf vandaag geen schoolmelk, er is niet betaald, houd er rekening mee!".

Zes jaar lang.

Eikel.


En mijn vader kwam elke maand met 3 dozen overgebleven pakjes schoolmelk thuis. Gepasteuriseerd dus goed blijven deden ze wel.
Liesan (URL) - 23 oktober 2003 - 13:21

Bij ons, op het boerenland, werd regelmatig aan de ouders gevraagd of de school ook aan schoolmelk moest gaan doen, maar die stadse rommel wilde men gelukkig niet, want wat was er nou beter dan de melk rechtstreeks uit de koe je beker in?
Arme Puck, was je de enige of heb je lotgenoten?
Kaatje () - 23 oktober 2003 - 13:29

Ik heb ook trauma's van schoolmelk maar wel van een ander soort. Ik lust geen melk, toen niet en nu nog niet, maar ik moest wel iedere dag zo'n smerig kartonnetje leegdrinken. Als ik de vorm van die pakjes weer zie, krijg ik al een vieze smaak in mijn mond.
Micheline (URL) - 23 oktober 2003 - 14:15

@Liesan: je bedoelt zeker gesteriliseerde melk? Verse melk is gepasteuriseerd en blijft maar enkele dagen houdbaar.
Linda - 23 oktober 2003 - 14:35

Linda ja dankjewel :) ik wist het woord niet meer dus keek ik op het melkpak, maar dat is dus de 'verse' melk
Liesan (URL) - 23 oktober 2003 - 16:48

Toen ik nog schoolmelk kreeg waren het tetraëderpakjes prachtig gestapeld in een zeshoekig krat. Het gaatje van het rietje was dichtgeplakt met een paarsig stickertje. De pakjes konden knallen. Ik herinner me de geur nog van bedorven melk en ook de smaak van lauwe melk.
Pascal (URL) - 23 oktober 2003 - 21:22

Mijn ouders waren vergeten om het schoolgeld te betalen, het allereerste schoolgeld voor de middelbare school. En op de kennismakingsdag in de brugklas - die belangrijke dag waarop je eigenlijk nieuwe vriendjes hoort te maken - werd ik daar even fijn op gewezen. Samen met de rest van mijn nieuwe klas. Ik kon wel door de grond zakken. (Dat laatste deed ik overigens gelukkig niet!)
Michael (URL) - 23 oktober 2003 - 22:19

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.