Terug naar huis « Diafragmastretching   » Prik

vrijdag 24 oktober 2003 - 13:33
Zinvol

Retourtje huisarts:

Meneer de Hoogopgeleide zei dat het allemaal stress was. Knapperd.
Ik heb al vijftien jaar stress; dat is echt niets nieuws.
Maar alles is stress. Ook het feit dat mijn hormonale huishouding compleet in duigen ligt is stress. Mijn steeds erger wordende moeheid gooide hij, om eens creatief te zijn, onder de noemer 'winterdipje'. Toen ik zei dat het al vanaf augustus zo is, moest hij toegeven dat dat wel een èrg vlot intredende winter was, en zocht maar weer zijn heil bij eerder genoemde stress.
Ik mag bloed laten prikken, maar hij denkt niet dat daar iets uit komt.
Goed doorgaan met sporten, goed blijven eten, als de buikklachten over tien dagen nog zo zijn even bellen.

Klaar.

Hij had wel een mooie bloes aan. Maar dat wist hij zelf ook al.


Een hele studie achter de rug om deze conclusie te trekken. Jeetje!
Sandra (URL) - 24 oktober 2003 - 14:06

Een huisarts die langer dan tien jaar zijn of haar beroep uitoefent, heeft de diagnose al gesteld als de patiënt de spreekkamer nog niet eens helemaal binnen is.

Merkwaardig beroep is dat toch. Eerst lang studeren, en daarna iedere dag de rest van het leven precies hetzelfde moeten doen. En daarbij niet afstompen.
ijsbrand - 24 oktober 2003 - 15:02

Er is een ziekte waarbij je heel veel vage klachten hebt. Daarom wordt er vaak gedacht dat je niks hebt en maar een beetje zielig doet. Als blijkt dat je wel wat hebt, krijg je iedere dag een pilletje en heb je nergens meer last van.
Oraynah - 24 oktober 2003 - 17:42

Volgens mij hebben wij dezelfde huisarts.. Popie jopie die alles onder de noemer 'het zit tussen je oren' schaart.
Majadebij (URL) - 24 oktober 2003 - 19:16

Weg van de minste weerstand. Daar zijn huisartsen dol op.
Wasbeer (URL) - 25 oktober 2003 - 03:55

dat klinkt als iets wat mijn huisarts ook zou zeggen. alleen zou demijen dat dan liever, grappiger en medelevender zeggen in de hoop dat ik er dan beter op reageer.
tylani () (URL) - 25 oktober 2003 - 12:19

Beste Puck,
Als Mevrouw de Loog ben ik bevoegd om je te vertellen dat:
-Winterdepressies (dips doe je met chips) vaak al enige tijd voor de winter de kop op steken, wanneer het seizoen richting herfst gaat en het licht verandert (ik weet niet of bladeren hiermee van doen hebben, vermoed het niet).Er bestaan hier lichtbakken voor die echt nu al gebruikt hadden moeten worden. Ze zijn zo te bestellen bij de Thuiszorg, en intensief is het niet. Bovendien: baat het niet, schaadt het niet (hopen we maar)
- Je weet toch zelf ook wel dat BPS onlosmakelijk verbonden is met stress (helaas), dus wat Meneer de Hoogopgeleide zegt is misschien zo gek nog niet. (ik geef toe dat hij wat specifieker mocht zijn en meer uitleg had mogen geven, maar ja tijd is geld )
- Jij niet kan weten of Meneer de Hoogopgeleide zelf ook vond dat hij een mooie bloes aanhad. Je kan niet voor een ander denken. Misschien heeft hij wel een joekel van een LSE (Low Self Esteem) joh, weet jij veel.
- Het inderdaad ontzettend irritant is dat alles zo snel ' tussen de oren'zou zitten. Vaak is dat wel het geval doordat lichaam en geest met elkaar interacteren, maar soms is er toch echt alleen iets fysiek iets mis. Gelukkig heb je doorgezet met het bloedonderzoek.
- Ik hoop dat je vermoeidheid snel overgaat!


-
Mevrouw de Loog () - 25 oktober 2003 - 14:35

@Mw de Loog: dank voor uw uitleg/reactie.
Aangaande de bloes: dit kan ik wel degelijk weten. Ik zei tegen M. de H. dat hij een mooie bloes aanhad. 'Ja', zei meneer koeltjes en uit de hoogte en leidde mij de andere open deur binnen.
Puck - 25 oktober 2003 - 15:03

"Vrouwtje teveel stressje gedaan!"
Daar worden ze volgens mij op geselecteerd, de aankomende huisartsen, dat ze een dergelijk evangelie eindeloos kunnen verkondigen. I)akmuis heeft er een heus huisartsenfobie aan overgehouden. Onlangs bleek bij toeval dat zij een aantoonbare ziekte had - na slechts 20 jaar foute diagnose.
Sterkte ermee in ieder geval.
I)akmuis - 25 oktober 2003 - 17:24

Nederlandse huisartsen zijn als de dood voor ziektes. Stel je voor zeg. Nee, dan beter snel een makkelijke diagnose en wegsturen die patient. Toen mijn lief eens na een aanrijding en zware nek- en hoofdpijn een röntgenfoto wilde, deed de huisarts daar ook al heel moeilijk over. Niet alleen onderzoeken ze zelf niet graag, ze willen ook niet dat anderen dat doen. En die foto bleek wel terecht te zijn.
Ik word steeds banger voor de Nederlandse gezondheidszorg...
Edwinek (URL) - 27 oktober 2003 - 10:10

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.