Terug naar huis « Licht   » Advies

zondag 26 oktober 2003 - 17:00
Blind

"Weet je wat het met jou is, ze zijn jou gewoon vergeten te vergassen in de oorlog"

De man priemde zijn vinger naar de agent, beet hem de woorden toe, draaide zich om en liep door. Voor de ogen van de omstanders, Prem en zijn cameraploeg.

Ik kan voor veel dingen begrip opbrengen.
Frustratie, onmacht, woede, agressie. De onredelijkheid die zo vaak daarmee samengaat.
Het totale gebrek aan gene en beschaving en de toch van nature aanwezige rem van redelijkheid en normbesef, dat spreekt uit het zo zonder schroom uiten: dat begrijp ik niet.

Alle bovenstaande onderbuikgevoelens: ik ben me ervan bewust, ik ben regelmatig met ze in gevecht. Maar ik weet dat ze voortkomen uit een zekere onbalans; dat ze niet met rede te rechtvaardigen zijn en dat ze binnenskamers horen. En daar blijven ze ook.
Dat iemand zich werkelijk zo kan laten gaan, dat ook normaal vindt en zich er op geen enkele manier voor lijkt te schamen, dat is werkelijk verbijsterend.


Dit soort mensen moeten eens tot tien tellen. In die tien tellen mag je alles denken wat je wilt. Maar na die tien tellen zul je op een nette wijze uit moeten drukken.
Paul (URL) - 26 oktober 2003 - 18:13

Ik heb in zulke gevallen altijd last van plaatsvervangende schaamte. En medelijden, want die meneer moet later ook nog weer naar huis en hij zit heus de hele avond met dat zinnetje in zijn gedachten. Achterlijke mensen, dat zijn het!
luuk (URL) - 26 oktober 2003 - 20:20

Maar de agent liet dit over zich heen komen en reageerde niet?

Zero tollerance zou versneld ingevoerd moeten worden..Nachtje afkoelen in de cel voor die meneer :p
Majadebij (URL) - 26 oktober 2003 - 20:26

kijk, vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar je kan ook te ver gaan... in dit geval vind ik dat gewoon... gewoon.. ik heb er niet eens woorden voor zo onbeschoft, onbeschaaft en... nou ja, dat dus.
tylani () (URL) - 26 oktober 2003 - 20:59

Inderdaad, het niet-ingrijpen van een agent in zo'n geval lijkt me niet het juiste signaal...
Suffie () (URL) - 26 oktober 2003 - 21:11

Deze uitroep was 's mans nuttige bijdrage aan een nogal levendige discussie, tussen Prem, wijkagent en buurtgenoten. De agent heeft niet direct ingegrepen, nee. Hij heeft slechts de man als voorbeeld genomen voor de heersende onrust in de buurt.
Bekijk anders zelf even het fragment, voor een duidelijker context dan ik hier kan weergeven: http://www.omroep.nl/nps/premtime/archie..
Puck - 27 oktober 2003 - 05:59

Ik heb het stukje over Crooswijk ook gezien Puck en mijn reactie was exact zoals die van jou.
Aan de andere kant is het ook wel eens goed om te laten zien waar de politieagent dagelijks mee te maken heeft ...
De reactie van Burgemeester Opstelten hadden ze beter achterwege kunnen laten trouwens. Die man wekte bij mij meer agressie op dan begrip of vertrouwen.
bareuh (URL) - 27 oktober 2003 - 08:05

Walgelijk zeg!
Wasbeer (URL) - 27 oktober 2003 - 08:10

schrijf gauw meer, lieve Puck, want iedere keer als ik dat ene enge woord zie sta...nou ja, schrijf nou maar gauw meer, dan zie ik het ook niet meer onder in mijn beeld!
kaatje () - 27 oktober 2003 - 10:03

Ik sluit me helemaal aan bij Paul.
En mensen die dit soort 'argumenten' menen te moeten gebruiken zijn gestoord.
Hippo (URL) - 27 oktober 2003 - 14:28

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.