Terug naar huis « Le 3310 est mort, viv…   » Standvastig

vrijdag 31 oktober 2003 - 15:51
Ogenschijnlijk

Mijn vader is kunsthistoricus. Hij is gespecialiseerd in Zeventiende-eeuwse Nederlandse en Vlaamse Schilderkunst, maar hij intereseert zich ook voor andere kunstigheden. En voor architectuur. En muziek. De natuur. Religie. Taalkunde. Geschiedenis. Rechten. En elke andere vergelijkbare typische Leidse Stuudjes-discipline.

Als mijn vader niet tot werken kan komen, zich verveelt, moe is of om wat voor andere reden zich liever laat afleiden dan back to business gaat, bladert hij fijn door zijn catalogi. Hij trekt een fris fruitig boekje over Pausen Door De Eeuwen Heen uit de kast, onderstreept tevreden-agressief met zijn lineaaltje en rode pen de spel- en stijlfouten in de NRC of hij dwaalt tussen de vele kasten van het Rijksarchief. Maar wat het ook is: hij ziet er nog altijd ernstig en vlijtig uit. Druk aan het werk. Hij kon net zo goed bezig zijn met research, en niemand zal hem verwijten dat hij zijn tijd verdoet.

Als ik daarentegen in de Elle zit te bladeren terwijl ik eigenlijk liturgische teksten zou moeten uittypen, is het wel heel duidelijk dat ik niet doe wat ik hoor te doen.

Serieuze mensen boffen maar.


Zeg even afgezien van uw immer geweldiger wordende vader enzo, vanwaar: 'terwijl ik eigenlijk liturgische teksten zou moeten uittypen'? Als ik zo vrij mag zijn tenminste
Liesan (URL) - 31 oktober 2003 - 16:40

'Serieuze mensen boffen maar.' Waarom?
RDNZL () (URL) - 31 oktober 2003 - 16:53

Gosh, wat een leuk postje. Kan me de situatie levendig indenken.
Maar er zijn tegenwoordig compromissen, waar ik een voorbeeldig exemplaar van ben. Ik ben in mijn vrije tijd (of althans een deel daarvan) bezig met mijn studie kunstgeschiedenis, maar er is genoeg tijd over voor de ELLE, die ik ook graag lees. En ik vind dat echt wel te verantwoorden: Ik bestudeer gewoon kunst en cultuur van de 12de tm de 21 ste eeuw!
Mevrouw de Loog - 31 oktober 2003 - 17:41

Vraag me niet waarom, maar ik had nooit gedacht dat jij de ELLE zou lezen!
Vraag me niet welk blad dan wel (Opzij?), maar in ieder geval niet de ELLE... :-)
Waarom?
CasaSpider () (URL) - 31 oktober 2003 - 17:49

De Opzij... dat is toch zo 1990...
Actiereactie - 31 oktober 2003 - 19:11

jammer, niet de 18e eeuw.
kaatje - 01 november 2003 - 09:18

Very interesting and professional site! Good luck!
miriam () (URL) - 16 maart 2006 - 12:41

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.