Terug naar huis « Tante Pos   » Roze bril

woensdag 05 november 2003 - 06:24
Déjà-goûté

Ik kauw op mijn roggebrood met keukenstroop, kauw en herkauw, probeer ergens in mijn mond iets van smaak te detecteren en weet ineens: Ot en Sien.

Sien van Ot wilde ik zijn. Zoals ik Heidi had willen zijn, en Bartje, alle vijf van De Vijf, alle Brenda's en Bianca's en vergelijkbare paardenmeisjes.
Ik was als de dood voor paarden, een engels ontbijt kreeg ik zelfs in gedachten nog niet weg, mijn uren aan de slootkant werden slechts beloond met een nat grassig achterwerk en een poepschoen (maar beslist met leuke beestjes en mooie bloempjes) en bij tekort aan bergen, strobed, overgooier en lang haar kon ook mijn Heidi-droom maar moeilijk verwezenlijkt worden.
Maar Sien kon lukken.
Knikkers had ik al; de bal-tegen-de-muur-spelletjes waren op school net weer een trend, en van ander ouderwets speelgoed wist mijn moeder nog wel wat. De altijd al door mijn ouders gepromote en verplichte sobere levensstijl kon nu eindelijk ook mijn goedkeuring wegdragen.
En ze aten spannende dingen. Dingen die ik ook kon maken.
Roggebrood met koude pannekoek en stroop.

Tot op de dag van vandaag verbaast het me dat drie artikelen met een op zichzelf toch indringende smaak, tezamen zo'n volkomen smakeloze, zombige brok kauwgom kunnen vormen.


als je roode en gele en blauwe verf lang genoeg mengt krijg je op den duur ook grijs :)
Liesan (URL) - 05 november 2003 - 07:38

Twee maal Sien heb ik een paar jaar geleden in huis gehad, twee maal Heidi was deze zomer goed raak (jammer dat ik er geen foto bij kan sturen) en de Dolle Tweeling heb ik dus al enige jaren in huis.
Bob de Bouwer loopt hier ook al langer rond.
Als je dan nog weet dat ík vroeger Oliver Twist wilde zijn en anders dan maar Remi,
kun jij me voorspellen wie ik komende maanden over de vloer ga krijgen?
kaatje - 05 november 2003 - 08:58

Heee! Zie je wel zie je wel! Ik zeg dat altijd - als mensen me verbaast aankijken wanneer ik pannenkoek met roggebrood en stroop eet - Dat heb ik uit Ot & Sien! Maar volgens mijn moeder kwam het er niet in voor.
Lekker puh wel dus! :-)
dank, dank!
Sarita (URL) - 14 november 2003 - 00:53

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.