Terug naar huis « Beestachtig   » Mens insana..

dinsdag 18 november 2003 - 16:19
Fit

Daar sport je je dan helemaal maf voor, hopende iets van borstomvang kwijt te raken. Om vervolgens van een bemoeizuchtige Liveradame met meetlint te horen te krijgen dat niet de boven-, maar de onderwijdte is afgenomen. Waarmee je onmiddellijk in één of ander obscure BH-matenrange valt, waarvoor alleen het overigens geweldige Triumph producten maakt.

Goddomme.

Vreemd, trouwens.
Ik doe zo'n ding aan, gooi hem op het laatste gaatje en denk: die zit goed.
Voornoemde Liveratrien marcheert, uiteraard ongevraagd, mijn pashokje binnen en zegt: die is te groot.
Nietes, hij zit goed.
Welles. Want als hij nu al goed zit, zit hij straks te wijd.
Je moet hem op het eerste gaatje zetten, en als hij dan goed zit heb je er langer plezier van. (Verkoopstersuitspraak. Nog nooit buiten de detailhandel gehoord: 'dan heb je er langer plezier van..'. Dat leer je waarschijnlijk op de winkelschool, gewoon als losse frase, alsof het een zin uit een toeristenwoordenboekje betreft. Situatie: [...] - Zin: ‘....’).
Afijn.
Dus mij wordt een kleinere bh in de handen gedrukt. Waarin ik me onmiddellijk een olifant voel.
Niet omdat hij te krap zit.
Nee: juist om dat gaatje.
Het is een gevoelskwestie: als je een grote bh op het laatste gaatje zet, dan zegt dat: 'ik pas eigenlijk best in een kleinere, maar waarom zou ik? Ik pas deze ook nog wel, en ik ben tevreden met mijn huidige maat. Ik hoef niet zo nodig naar dat kleinere getalletje toe'. Trots. Verheven boven de race om de kleine maten.
Maar dat eerste gaatje, dat zegt precies het omgekeerde: 'Ik pas maar nèt in deze maat, strakker moet ik hem echt niet zetten, maar ik wou zo graag want ik wil niet worden geassocieerd met die ene maat groter'.

Misschien moet ik gewoon non worden.
Dan kan ik me beperken tot maatloze, merkloze zwachtels. En een lekker warme pij.


en blote voeten in sandalen, brrrr.
carin (URL) - 18 november 2003 - 16:28

Misschien moet je gewoon niet luisteren naar zo'n Liveradame?
Hippo (URL) - 18 november 2003 - 17:12

Wat kan zo'n stomme maar me nou in vredesnaam schelen? Waarom heb je lezers? Om je borstomvang? Neuh... om je schrjifkunsten. Pffffffff.
Pimmez (URL) - 18 november 2003 - 18:00

Wat kan het mij nou in vredesnaam schelen wat mijn lezers kan schelen?!
Mijn borstomvang maakt mij wèl wat uit! En dáárom schrijf ik erover!
O zo.
Puck - 18 november 2003 - 18:05

Borstomvang doet er als vrouw nu eenmaal toe. Ook al vinden anderen van niet.

Als ik tegen een man zeg: "Ach joh, wat kan míj het nou schelen hoe groot je pik is? Ik vind je leuk om je humor", stelt dat hem ook in het allerminst gerust. Toch?
Webkim - 18 november 2003 - 18:58

U bent nogal bezig met borsten, lately. Dat vind ik erg herkenbaar.
Wasbeer (URL) - 18 november 2003 - 20:16

Ik ben heel veel met mijn borsten bezig geweest, en toen ik nog heel onzeker enzo was, heb ik een triumph gekocht die op het eerste gaatje moest - ik deed m er althans altijd op - en ik heb er al heel lang plezier van.

dit betekent:
a. dat ik met hetzelfde probleem heb geworsteld.
b. dat ik me schaam omdat ik ooit naar een liveradame heb geluisterd.
c. dat ze helaas gelijk had.
jnnk (URL) - 18 november 2003 - 21:12

Zo'n Livera-achtig figuur heeft mij ooit in zo'n Livera-achtige winkel "gegrepen". (dat zeg ik zo omdat het dan extra dramatisch klinkt) Ik, met mijn behoorlijk omvang (onder,boven, everywhere) vroeg aan de watergolf-dame of ze kon zien wat voor maat ik had. Was net nogal afgevallen enzo. Ze trok m'n jas open en greep mijn borsten. Alsof ze de koplampen van een DS moest keuren. Sinds die traumatische ervaring ben ik op de HEMA. Kom ze keurig omruilen als ze in mijn eigen slaapkamer, voor mijn eigen spiegel toch niet zo lekker zitten.
odette - 18 november 2003 - 23:19

Borstomvang is heel belangrijk en de Livera-paskamer is de hel voor meisjes. Ik ben nog altijd doodsbenauwd dat als ik daar bezweet en in de knoop met allerlei kledingstukken sta te ploeteren om zeer ambitieus een flinke cub b te passen, de Livera-mevrouw het gordijntje openrukt om uit te roepen: "Een BH? Jij?!"
charlotte (URL) - 19 november 2003 - 00:17

maar als je non bent, schrijf je dan nog wel in je log?
dat lijkt me fijn.
Dank u.
Sarita - 19 november 2003 - 01:33

Je weet toch wel dat nonnen allejezus vroeg moeten opstaan? En trouwens, weet je wel zeker dat er naast die pijplicht geen voorschriften zijn v.w.b. ondergoed? Alleen door de paus goedgekeurde BH's en zo?
Edwinek (URL) - 19 november 2003 - 07:50

ik heb ooit boven de livera gewoond en dat was al erg genoeg, binnenlopen heb ik nooit gedaan. ik ben 's wereld grootste zeiekerd waar het bh's en ander onderegoed aangaat en ik wil daarbij geen commentaar van verkoopstervrouwtjes en zeker niet van die van de livera!!

dus: ik begrijp je.
tylani () (URL) - 19 november 2003 - 08:16

Alle borsten zijn goed. Alle borsten zijn goed. Alle borsten zijn goed.
Zo.
Leez (URL) - 19 november 2003 - 11:04

@Leez: u doet me wat denken aan Jeff Murdock uit de serie Coupling, met zijn herhaaldelijk gelukzalig verzuchten van het woord Breasts..
http://www.bbc.co.uk/comedy/coupling/cas..
Puck - 19 november 2003 - 11:12

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.