Terug naar huis « Het is ook nooit goed…   » Rise 'n' Shine

woensdag 10 december 2003 - 14:20
Operatie Jasgeld

Er was een kapotte lingeriebak, er was ik met een regenjas en even later was er een scheur in de jas. Daarna kwam er een formulier en heel veel later een toezegging van de firma V&D om de jas te vergoeden.

Dat is, kort omschreven, de voorgeschiedenis.

De vergoeding moest ik zelf komen ophalen.

Ik kom nooit bij de V&D. V&D is een kutend fietsen naar een naar winkelcentrum waarvan ik elke keer zeker weet dat ik nooit, nee nóóit, weer levend of bij zinnen weer thuiskom.
Dus ik belde De Heer G. met de vraag of het ook mogelijk zou zijn om het geld op mijn rekening gestort kon krijgen.

Neen. Cadeaubonnen ter waarde van het betreffende bedrag konden wel toegezonden worden, het bedrag kon contant worden opgehaald, maar een overschrijving was onmogelijk.

Nou zal ik wel weer heel dom zijn en niets begrijpen van Grote Bedrijven en het bijhorende WijVanHetGroteBedrijfKunnenNietZomaar...-gevoel.
Maar hoewel een irritant-piertluttige en immer uitgestelde handeling, kan ik het invullen van een overschrijvingskaart en het posten ervan toch geen bijster moeizame of technisch ingrijpende handeling vinden.
Kan iemand me misschien uitleggen waarom V&D dat niettemin als een onmogelijkheid beschouwt..?


Omdat het financiele en administratieve proces van de V&D zo ingericht is dat de kostprijs van de vergoeding met een factor twee hoger zou komen te liggen dan een contante uitbetaling in het filliaal waar de schade is ontstaan.

Ooit bij een AH hetzelfde probleem gehad. Bonnetje van mijn jas gehaald en direct uit de kassa contant een vergoeding gehad. Ik kreeg daarbij de uitleg dat dit het snelste zou werken omdat de kassa het punt is waar het geld de (administratieve) organistatie ingaat. Nu was het alleen een kwestie van minder geld dat de organisatie in gaat. En was dit zodoende boekhoudkundig makkelijker te verwerken.
JW - 10 december 2003 - 15:27

Weet je wat ik nou aardig zou vinden van die wijzijngrootduswekunnennietzomaar V&D? Dat ze het geld plus een bloemetje mét excuses bij je thuis zouden bezorgen! O zo!
Minca (URL) - 10 december 2003 - 15:53

@JW Dat vind ik overigens een keurig oplossing van de appie
Majadebij (URL) - 10 december 2003 - 16:19

Wat als ik zeg dat het me heel erg spijt?
De heer Vroom - 10 december 2003 - 17:45

Zeg! hou je op!!
De heer Dreesman - 10 december 2003 - 17:59

pietluttig!
anjer - 10 december 2003 - 18:07

Omdat als jij de vergoeding in de winkel krijgt de kans groot is dat je die vergoeding (gedeeltelijk) weer opmaakt in diezelfde V&D...
Eveline (URL) - 11 december 2003 - 00:47

ik vind je leuk!
wente(t)lteef - 11 december 2003 - 02:22

@Majadebij: Was het ook, maar ze waren dan ook schuldig aan het niet plaatsen van de zij-afdek-doppen van de prijsborder aan de voorkant van het schap. Dus was er dus gewoon een scherpe ijzeren punt die een mooie winkelhaak in mijn jas trok.
JW - 11 december 2003 - 14:00

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.