Terug naar huis « Silver lining   » Sprakeloos

maandag 19 november 2001 - 08:52
Eureka!

Ik weet waarom ik 's nachts zo slecht slaap! Het is dit log!
Vannacht drong het ineens tot me door dat ik in mijn slaap, in mijn dromen, voortdurend loggend denk.
Moet ik uitleggen wat ik hiermee bedoel? Heb ik niet zoveel puf voor, eigenlijk. Maar mensen die ik het in het verleden heb uitgelegd herkenden er de slang van Nokia in. Dus voor de Nokia 3310-bezitters onder u: speel eens een hele dag Snake II. Aan het eind van de dag blijft die slang gewoon doorhappen en kronkelen; ook als je al lang in wanhoop je mobiel uit het raam hebt gesmeten.

Ik ken het van mezelf. Ik heb eens een soort logiquiz-manie gehad. Dat vraagt een bepaalde manier van combinerend denken; en als je dat te lang doet is het moeilijk die manier van denken weer los te laten. Dan ga je alles combineren wat je tegen komt; slapend, wakend en dromend en of het nou ergens op slaat of niet.
Hetzelfde heb ik gehad in mijn eindexamenjaar; toen heb nogal veel wiskunde gedaan. Dagen achter elkaar, om precies te zijn; en na een tijdje was ik 's nachts nog steeds aan het transleren en differentieren. Ik weet niet of u wel eens heeft geprobeerd met behulp van integraalrekening de inhoud van je vrienden te berekenen, maar in je dromen kan het. Het is alleen niet rustgevend.

Ik begrijp niet zo goed waarom ik hier nu pas last van heb, waar het loggen betreft. Ik log sinds augustus; ik heb meer gelogd, en ik heb minder gelogd dan nu. Dus waarom ik uitgerekend de laatste dagen in logstukjes denk is me een raadsel.

Wat ik eraan moet doen weet ik helemaal niet. Misschien een log-time-out? Minder zelf loggen, of minder logs lezen; minder met medeloggers mailen? Of heeft het ermee te maken dat ik de laatste dagen nogal veel heb nagedacht over 'het wereldje' - dit o.a. naar aanleiding van wat vervelende gebeurtenissen (niet het goede woord, maar ik kan zo gauw niets anders bedenken), tussen Aliëtte, Kutjebef en Slaatje.
Ik weet het niet - misschien hoef ik het ook niet te weten, en is het met het vaststellen voorbij. Ik zal eens zien.
Ik had vanochtend in elk geval geen enkele moeite om om zeven uur uit mijn bed te komen, en dat is toch ook wat waard ;-)

Behalve dat ik vannacht heb gelogd, heb ik ook mijn lip aan flarden gebeten. Net heb ik een grapefruit gegeten, wat niet de meest verstandige voedselkeuze bleek te zijn; dus ik ga nu even heel hard jammeren en daarna dingen doen met water en calendulazalf.

Prettige dag, voor u. Pas op in het verkeer, mocht dat van toepassing zijn. Ik kan vanuit mijn raam geen tien meter ver zien van de mist.


dat wakker liggen van je log herken ik maar al te goed. en dat het een raar wereldje is ben ik ook met je eens. ik schrijf ook nogal persoonlijke dingen op (ik kan niet anders) en denk soms: wanneer zal het tegen me worden gebruikt.... gelukkig zie ik geen mist als ik uit het raam kijk.
clockwise - 19 november 2001 - 10:42

Zelfde gehad. Beetje te fanatiek ge-Red Alert. 's Nachts bleef ik kampen bouwen en het ergste nog was dat ik op zoek was naar die kistjes. Ja, je moet het spelletje wel kennen...

Toppunt was toen ik met m'n vriendinnetje bezig was en het eigenlijk niet goed kon afmaken omdat ik maar op zoek bleef naar die F*(&## kistjes! Toen was de maat vol en heb ik een accute RA stop gedaan. Sindsdien heb ik het niet meer gespeeld.

Groeten, Michel.
Michel () - 19 november 2001 - 12:17

1669 punten heb ik gehaald bij snake twee,maar 2500 moet mogelijk zijn ;-)
Rowan - 19 november 2001 - 12:37

> Ik weet waarom ik 's nachts zo slecht slaap! Het is dit log!

Uh-huh. Geef het log maar de schuld.
Rob - 19 november 2001 - 14:49

Ik slaap ook minder, komt door jou log! :-)
Luuk (URL) - 19 november 2001 - 15:21

Bezit zowel een 3110 als een log, en dingen die ik wel eens wil programmeren, en raadsels en zo. 's Nachts maak ik af wat overdag is blijven liggen. Programmeer en log ik alles aan en doormekaar. Lucht lekker op als het smorgens maar fake blijkt te zijn. Alles heeft ook zijn goede kanten
elisa (URL) - 19 november 2001 - 18:56

Logiquiz! Ja, ik was het alweer vergeten maar toen ik dat deed verklaarde de wereld me voor gek. Wat leuk dat jij dat ook deed. En ja, ik log in mijn slaap, verzin de oplossingen voor computerproblemen (vaak niet onverdienstelijk), droom mensen soms de ergste dingen toe, maar ook leuke dingen. En soms lucht het 's morgens op en soms blijft zo'n droom nog lang in je hoofd doorspoken.
Micheline () (URL) - 19 november 2001 - 21:51

Tetris, ook zo'n gevaarlijk spel om te spelen voor je gaat slapen.
Zoals je zelf schrijft in je vorige logje: soms zijn het de kleine dingen die het doen. Zowel negatief als positief. Je moet misschien even wat minderen, vooral geen sites meer lezen van mensen die je eigenlijk niet leuk vindt, geen vervelend rumoer van andere sites je pad laten kruizen en heel erg je eigen ding blijven doen. Want anders zijn er weer mensen heel sip die jouw log net als dat positieve kleine ding zien (maar ik wil je verder helemaal niet onder druk zetten ofzo).
Merel (URL) - 19 november 2001 - 22:32

I like this site!
jay () (URL) - 16 maart 2006 - 12:54

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.