Terug naar huis « RSS   » OCS

zondag 29 februari 2004 - 15:31
Hamvraag

Het enige wat ik feitelijk wil is een fav-lijstje, op basis van rss-feeds.
Ik wil geen heel programma hoeven opstarten.
Ik wil het zelf in een lokaal bestandje kunnen gooien.
Of desnoods op mijn server.
Ik wil dat de "most recently updated" site bovenaan komt te staan.
Ik hoef alleen de url van de site; geen complete postjes.

Gewoon.
Blogrolling.
Maar dan anders.

Of een beetje als dit.
Maar dan anders.

Hoe doe ik dat?


Voor zo ver ik weet wordt hier meestal een perl-script voor gebruikt, dat op server-niveau de informatie van buiten aanroept. Op de web-pagina zelf zijn de variabele velden - waar de feeds komen te staan - dan vastgelegd in een javascript-commando.
ijsbrand (URL) - 29 februari 2004 - 18:08

Wow! dat *DIT* van Mikzlog wil ik ook! Ik heb sinds kort een Blogrolldinges maar begrijp er natuurlijk maar weer de helft van. Ik gebruik nog steeds je hopla-pagina. Dat is namelijk een fijne hopla-pagina. Maar om te antwoorden op je vraag: geen idee maar succes.
odette (URL) - 29 februari 2004 - 18:10

Is dit iets?: http://milov.nl/feeds
Meer info op http://milov.nl/2256
Richard () - 29 februari 2004 - 18:38

gelukkig heb ik er geen verstand van. Volgens mij heeft Zijperspace een lijstje waar de meest verse bovenaan staat. En verder heb ik er geen verstand van. Dus.
Daan (URL) - 29 februari 2004 - 21:56

** Abracadabra!! **
Mrx () - 29 februari 2004 - 23:40

Volgens mij moet je dat zelf programmeren (hoewel je omschrijving verdacht veel lijkt op blogrolling, dus waarom zou je dat doen). Ik heb zelf een overzichtje dat de titels van laatste drie posts van een aantal weblogs toont. Dat doe ik met een scriptje op m'n server dat een lijstje met rss-feeds afloopt.
Lcs (URL) - 01 maart 2004 - 10:04

Programmeren moet het inderdaad zijn. Het genoemde *dit* heb ik volledig in php geschreven, daarbij dankbaar gebruikt gemaakt van brokken code die her en der te vinden zijn, naast behoorlijk wat eigen creativiteit. De rss-input wordt geparsed, gecached en bewerkt. Dit was overigens niet een kwestie van een uurtje werk noch was het erg eenvoudig. Waarmee ik U natuurlijk niet ontmoedigen wil. Al doende leert men, en zo ook ik. Zo ook U.

Ik bedacht me echter nog een andere oplossing. U zegt namelijk dat U slechts de links wilt zien, maar dan op update-tijd gerangschikt. Wanneer U toch niet geïnteresseerd bent in de individuele postjes behoeft U ook geen rss te parsen. Het is vrij eenvoudig om de 'last modify'-tijd van een bestandje te achterhalen via php (http://nl.php.net/manual/en/function.filemtime.php als ik het even snel zie). Wanneer U dit loslaat op de rss bestanden van de verschillende sites dan zou U zelf een update-lijst kunnen bouwen (linkjes met de bijbehorende update-tijd). Immers, bij een nieuwe entry op een log wordt ook de rss-pagina vernieuwd. Uiteindelijk hetzelfde principe als de loglijst dus, maar dan simpeler.
mIKe (URL) - 01 maart 2004 - 19:50

Eerst een enigzins verontrustend mailtje, daarna een posting die me het gevoel gaf dat er niets ernstigs aan de hand was en nu plots blijkt stoet een rss te hebben die het ook nog doet EN zichtbaar is voor anderen...
http://www.mikz.net/feeds/

U wordt weer bedankt, heer Mike en vrouw Puck.
stoet - 02 maart 2004 - 14:05

@mIKe: helaas wordt (iig bij pivot) de rss-pagina ook vernieuwd als er een nieuwe reactie wordt geplaatst. Je zou dus eigenlijk iets moeten hebben dat per site de dc:date-tag van de laatste post weergeeft (om dat vervolgens weer te sorteren).
T-Jo (URL) - 02 maart 2004 - 15:16

@stoet: Aan U de schone taak om de rss met enige regelmaat te voeden. Ook zwijnen hebben parels nodig, U lijkt dat wel eens te vergeten.

@T-Jo: Wist ik niet. Onlogisch is het wel, maar ook daar moet natuurlijk rekening mee gehouden worden. Ik ga nog eens nadenken.
mIKe (URL) - 02 maart 2004 - 21:39

@miKe
En ik maar denken dat het de parels waren die de zwijnen nodig dachten te hebben.

Gelooft u me nog als ik beweer mijn best te zullen doen?
stoet - 03 maart 2004 - 13:49

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.