Terug naar huis « There's no place like…   » Verbroedering

zaterdag 24 november 2001 - 14:33
Sorteerhoed: concluderend..

..valt er eigenlijk niets te zeggen.
Als officiëel onderzoek deugde dit natuurlijk van geen kanten; de testgroep was te klein en de grootte was ook te onzeker; er waren teveel variabelen danwel onstabiele factoren en daarbij was het eigenlijk niet helemaal duidelijk wat er nou onderzocht werd.

Het enige wat we kunnen vaststellen is dat er ook nu opvallend veel Hufflepuff-indelingen zijn, maar bovendien veel Gryffindor; dat er zowaar ook figuren zijn die ervoor durven uit te komen dat ze naar Slytherin zijn verwezen - welke bekentenis voortkomt uit ofwel oprechte trots, ofwel grote dapperheid, ofwel volstrekte onverschilligheid of onwetendheid ten aanzien van het geteste.

Wat verder opvalt is dat niemand bij Ravenclaw lijkt te zijn ingedeeld. Kent deze specifieke sorteerhoed Ravenclaw niet? Hebben Ravenclawers niets met testjes? Lezen ze geen weblogs? Hebben ze een antipathie danwel fobie jegens reactiefora? Of is de gemiddelde Ravenclawer niet eens in het bezit van een computer?

Dan de schokkende opmerkingen die erop wijzen dat sommige lezers niet weten waar dit alles over ging. Gelukkig ziet Luuk in dat hij dringend zijn kennis van de Wereldliteratuur moet bijschaven. Heel goed.
Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik een jaar lang ietwat viezig heb toegekeken hoe 'het gepeupel' HP verslond. (Puck heeft het niet zo op hypes..)
Dat ik ten lange leste, en meer uit een soort hooghartigheid dan iets anders, dan maar deel één uit de bieb heb gehaald en me reeds na een kwartier bij het verslaafde gepeupel heb geschaard.

Tenslotte vind ik het zelf eigenlijk nog het leukst dat ik in de serie reacties een aantal nieuwe namen zag.
Ik heb de laatste tijd van verschillende kanten gehoord dat er een zekere terughoudendheid is als het gaat om reageren op logstukjes. Niet alleen bij mij, maar overal. Omdat er een sfeertje hangt van 'ons-kent-ons', een vriendenclubje dat alleen elkaar bezoekt en ook verder geen inmenging duldt. Elke inmenging ook genadeloos bestraft.
In mijn pre-logse periode heb ik eens een reactie geplaatst op een niet nader te noemen log. Noch ik, noch mijn reactie werden welkom geheten - en dan druk ik me heel voorzichtig uit. Geen prettige ervaring; die ik lezers alhier graag bespaar.

Aan de ons-kent-ons-kwestie kan ik hele bladzijden wijden - wat ik niet ga doen, en zeker niet nu.
Ik wil alleen maar zeggen: dat ons ons kent wil niet zeggen dat ons geen ruimte heeft voor anderen. Dat die anderen van harte welkom zijn. Graag zelfs. Als ik alleen voor 'ons' (wie dat ook wezen mag) had willen schrijven was ik wel de een of andere community begonnen, met lidmaatschap en passwords en al die ongein meer.
Als ik nu mijn intentie probeer onder woorden te brengen verval ik in EO-gebabbel en Jomanda-gezwijmel; over aardig zijn voor, en rekening houden met elkaar. Maar goed; you catch my drift.
Vredige zaterdag, in elk geval - met veel liefde, licht en kracht ;-)


Kumbaja
Luuk (URL) - 24 november 2001 - 14:47

Gelukkig. Dan mag ik tenminste ook wat zeggen ;-).
Rolandow () (URL) - 24 november 2001 - 14:55

Ook als regelmatige bezoeker ga ik hier toch echt van 'stralen' ;-) Ik denk aan het gezegde 'Hoe meer zielen hoe meer vreugd' ... Wie 'ons' is ? Ik zou het niet weten. Iemand en niemand zullen er wel bij horen!?
JoG (URL) - 24 november 2001 - 15:37

Dan zou ik nu even graag van de gelegenheid gebruik willen maken. Aangenaam, mijn naam is Ramon.

(inderdaad, nieuw, en nog geen lid van "ons")
Ramon () (URL) - 24 november 2001 - 16:57

*ik* was een ravenclaw. niet dat het me iets zegt. weinig boeken gelezen de laatste tijd.
mariska (URL) - 24 november 2001 - 19:05

ook geen lid maar wel een trouwe fan
dbk Tom () - 24 november 2001 - 20:00

Gelukkig .. dit is ook een van de eerste logs waar ik iets 'durfde' te posten, als ik eerlijk moet zijn :)
Gambit () - 25 november 2001 - 19:03

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.