Terug naar huis « Domestic violence - D…   » Tegen

vrijdag 14 mei 2004 - 12:13
Schijntje

Ik ben een beetje ziek. Al een paar maanden.
Mijn hormonen zijn wat dolgedraaid, en nu is alles stuk.
Je lichaam denkt dat het zwanger is, zei de gynaecologe, toen ze de echo had gezien en mijn klachten gehoord.
Da's eigenlijk best cool, dacht ik vanochtend ergens tussen de aanvallen van pijn, misselijkheid, hitte en duizeligheid. Mijn lichaam denkt dat het zwanger is, terwijl dat onmogelijk zo kan zijn. Raar lichaam, boeiend lichaam.
Zou het ook doorwerken naar de biochemie?
Spannend. Dat moest getest.

Pap moest maar een predictor voor me halen, vond ik. Die werkt in het centrum, daar kent niemand me, daar gaan ze geen rare conclusies trekken, en hij is sowieso niet schijterig voor wat vrouwenpraat.
De eerste jaren van mijn menstruerende leven liet ik hem altijd maandverband kopen. Hij wist waar de aanbiedingen waren, en hij vond het niet erg om met drie pakken onder zijn arm naar huis te lopen.
Tijdens de behandeling van zijn prostaatkanker, nu 3 jaar geleden, kreeg hij een hormoonpreparaat. Ik weet niet of het de mannelijke hormonen onderdrukte, of vrouwelijke toevoegde, maar in elk geval werd hij verwijfder dan ooit. Hij giechelde. Deed nog meer boodschappen. En heeft er tot de dag van vandaag een onstilbare chocoladeverslaving aan over gehouden.
Hij zou de perfecte kandidaat zijn om mijn testpredictor te halen.
Maar hij kon niet.
Mijn moeder wel en die wou toch een eind fietsen.
En dus is ze naar een apotheek aan de andere kant van de stad gegaan. Om voor mij de pil te halen, en een predictor. Interessante combinatie ook.

Het leek zo'n leuk project.
Het leek zo'n grappig experiment.
Tot ik net de prijs zag.

€10,95 is geen grapje.

Update
Mijn moeder heeft een schitterend doosje van plexiglas. Stevig, elegant, handig. Wordt hier thuis gebruikt voor kleine potloodjes, gummetjes, paar paperclips ertussen. Zou ook gebruikt kunnen worden voor kruiden. Sieraden. Schroefjes. Wat u maar wilt. Het kwam zo'n twintig jaar geleden mee met de Predictor, dus draait mijn moeder al de hele ochtend om me heen. Maak nou open, maak nou open, krijg ik het doosje?
Predictor komt tegenwoordig niet meer met geile plexiglas doosjes. Het zit in vacuum zilverpapier, met een zakje drooghoudkorreltjes (ne pas manger!) dat ook bij mijn nubuckleren schoenen zat.
Er zijn drie stippen die alledrie op verschillende momenten en met verschillende boodschappen en functies roze kunnen worden. Dat is veel te veel informatie als je zenuwachtig bent.
Gelukkig ben ik niet zenuwachtig, alleen hondsberoerd, en dus begrijp ik dat mijn urine mij niet zwanger vindt.
Nu de rest van mijn lijf nog overtuigen.


maar als je lijf onmogelijk zwanger kan zijn, waarom dan een predictor? of was die 10.95 voor de pil?
tylani (URL) - 14 mei 2004 - 12:50

"Mijn lichaam denkt dat het zwanger is.
Zou het ook doorwerken naar de biochemie?
Spannend. Dat moest getest."

Daarom dus. Gewoon, voor de lol. Om te kijken in hoeverre die verstoorde hormoonhuishouding met een simpele thuistest aantoonbaar is. Dat schijnt te kunnen, namelijk.
Maar ja, 10,95 is niet echt meer 'voor de lol' te noemen..
Puck (URL) - 14 mei 2004 - 13:09

mijn fout, ik lees niet zo zorgvuldig op de vroege.. ehm.. middag.
en?
tylani (URL) - 14 mei 2004 - 13:17

Ja, niks 'en'.
10,95.
Tering man.
Dat spul is houdbaar tot 20 05 11, en nu zit ik te overwegen of ik voor 2011 wat serieuzer waar voor mijn geld kan hebben. Hoewel je het natuurlijk ook als 2005, maand 11 kunt lezen.. dilemma..
Puck (URL) - 14 mei 2004 - 13:23

Ik neem aan dat het een Nederlands product is, dus dag-maand-jaar.
Calm_Pear (URL) - 14 mei 2004 - 14:04

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de uitslag van de test. Er zijn vast wel meer lezers die financieel bij willen dragen voor de wetenschap.
(PS: ik denk dat de laatste manier van lezen idd de juiste is, reden te meer voor de test)
Richard () - 14 mei 2004 - 14:08

Dus als we ervan uitgaan dat 11-05 staat voor de productie datum is het 12 jaar houdbaar. Als we dan nog even verder filosoferen en je dus, net als Maria, onverhoopt zwanger bent geraakt en beval je niet van een Jezus maar van een Jezusmina kan je het op je dochters 12 jarige verjaardag cadeau doen. Tegen die tijd zal het wel spotgoedkoop zijn.
Calm_Pear (URL) - 14 mei 2004 - 14:13

Dit is wel het RAARste!
Merel (URL) - 14 mei 2004 - 17:11

Als je 'n dikke buik krijgt, dan weet je in elk geval zeker dat er wat mis is.
Willem () (URL) - 14 mei 2004 - 17:31

Waarom heb je in vredesnaam je ouders zo'n dure test laten halen terwijl je weet dat je absoluut niet zwanger kan zijn? Het zou pas echt 'een leuk projectje' zijn als je het zelf zou zijn gaan halen en je dus al je angsten ervoor zou overwinnen.
Eveline (URL) - 14 mei 2004 - 23:01

Er gaan er van u geen 12 in een dozijn.
swanz - 14 mei 2004 - 23:20

Logsokjes breien lijkt me anders wel een leuke bezigheid..
carin (URL) - 15 mei 2004 - 01:58

Eveline, jij deugt niet.
frans - 15 mei 2004 - 05:30

Eveline, waar haal je het lef vandaan.
Heb niet de pretentie me te kennen alleen omdat je mijn log leest (en voorheen mijn prikbordberichten).
Je kent me niet, en dat wil ik graag zo houden, gezien je tomeloze indiscretie hier.
Dit is geen prikbord; dit is mijn eigen site waarop niet elke belevenis en elk gevoel integraal of zuiver naar waarheid wordt geplaatst. Als je me perse wilt 'confronteren' met mijn gedrag kan je me mailen.
Nog een keer zo'n reactie en ik verwijder hem. Niet omdat ik mijn kop in het zandsteek of bang ben voor een discussie, maar omdat ik jou opdringerigheid, arrogantie en bemoeizucht spuugzat ben. Een lifelog is nog geen livelog. En dit
is zeker geen themalog Psychotherapie.
Puck (URL) - 15 mei 2004 - 06:38

*pets* *pets*
Majadebij (URL) - 15 mei 2004 - 08:35

Gezien de update heb je dus geen HCg in je urine. Hoe zit dat dan met die hormonen? Ik weet best dat er nog meer hormonen aan de gang gaan bij zwangerschap, maar is dat eigenlijk getest? (Ik ben altijd al zeer geinteresseerd geweest in aparte biologische verschijnselen)
Sabine - 15 mei 2004 - 18:28

Mijn reactie was zeker niet zo negatief bedoeld als jij 'm nu oppikt. Ik reageerde meer zoals ik ook zou doen als iemand me het zo zou vragen 'Ga zelf even die test halen als je dat zo graag wil weten terwijl je niet eens zwanger KUNT zijn.' Maar toen bedacht ik me, dat je dat waarschijnlijk niet 'even zelf' kunt doen. Dat weet ik, niet uit je berichtjes op het prikbord (ik weet dat je daar geweest bent maar kan me daar verder weinig van herinneren), maar uit de berichten die je hier schrijft. Blijkbaar mag ik die 'kennis' niet in een reactie verwerken als het niet specifiek in het stukje genoemd wordt...?
Eveline (URL) - 15 mei 2004 - 19:14

Het wordt er niet beter op.
frans (URL) - 15 mei 2004 - 19:44

Ach Frans, jij kent mij ook niet maar je meent wel dat ik 'niet deug'. Is dat niet precies wat je mij verwijt?
Eveline (URL) - 15 mei 2004 - 19:55

Eveline, ik vond en vind je reactie onnodig scherp en geirriteerd. Me dunkt dat het hier toch om een duidelijk ironisch, luchtig stukje ging.
Alleen al je opmerking 'Ga zelf even die test halen als je dat zo graag wil weten terwijl je niet eens zwanger KUNT zijn.' - waarom die felheid? Het was een geintje, een dolletje, mijn moeder wou er toch uit, mijn pinpas mee, klaar. Waar maak jij je dan zo druk om?
En inderdaad: ik kan dat niet even zelf, naar de andere kant van de stad. Maar wie ben jij om dan te suggereren dat ik totaal stilzit? Althans, dat doe je wel door te zeggen 'dat het pas echt een leuk projectje zou zijn als ik het zelf zou zijn gaan halen', etc. My god, lighten up.
Zoals ik al zei: dit is een lifelog, geen livelog. Natuurlijk mag je je kennis in een reactie verwerken. Maar jij doet die verwerking zo zelfverzekerd, zo star, dat het me kwaad maakt. Geef ook eens wat ruimte voor dat wat jij misschien niet weet. Een heleboel weet je niet, een heleboel gaat je totaal niet aan, maar dat wil niet zeggen dat dat er niet is. En je bent slim genoeg om dat ook te verzinnen (dus kom me niet aan met 'ik weet alleen wat ik lees').
Puck (URL) - 15 mei 2004 - 20:29

Ik ben er niet 'mee bezig', ik maak me er niet druk om, mijn reactie was niet zelfverzekerd of star, ik suggereer niet dat je totaal stilzit. Maargoed, ik kan me wel indenken dat mijn reactie je in het verkeerde keelgat schoot. Dat spijt me, dat was niet mijn bedoeling.
Eveline (URL) - 15 mei 2004 - 23:27

...and now for something completely different: eigen merk van de Kruidvat (ja, werkt ook, gezien de ervaring van zojuist bevallen vriendin): 6,95
Solly (URL) - 16 mei 2004 - 10:41

Er is niets zo makkelijk om mogelijk zwangere vrouwen op te lichten, ze kunnen echt vragen wat ze willen voor die test. Met een hormoonhuishouding compleet op hol heb je werkelijk alles over voor zekerheid.
Kaatje () - 16 mei 2004 - 15:51

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.