Terug naar huis « Onbekend leed   » Vrij

zondag 02 december 2001 - 13:18
Klein, klein kleutertje

Is het iets van vaders in het algemeen, of van mijn vader in het bijzonder, om hun dochter nooit als volwaardig mens met eigen intelligentie, kennis en kwaliteiten te zien, maar altijd als een klein lastpakje; als iemand die lering en kennis moet ontvangen en niet zelf kan uitdragen?


Op een gegeven moment komen ouders & hun kinderen in de situatie dat de rol van opvoeder & opgevoede onderling wordt omgeruild. Dit gebeurt niet bewust, waardoor de overgang voor sommige betrokkenen niet zo snel waargenomen wordt. Dit resulteert in grote moeite bij 't voegen in de nieuwe rol. ;-)
Ton (URL) - 02 december 2001 - 13:33

ton> dat klinkt, ehe, heel geleerd...
puck> volgens mij veranderd dat pas als je en een tijdje 't huis uit bent, en ze uiteindelijk zien dat je het eigenlijk best wel redt...
roelof () - 02 december 2001 - 13:45

Nee, Puck, dat klopt volledig. Het enige wat je niet weet is dat diezelfde vaders vaak achter je rug om jou helemaal de lucht in prijzen tegen hun vrienden en kennissen.
*tok tok* Vreemde jongens, die vaders...
Gambit () (URL) - 02 december 2001 - 17:12

En nu ik Ton toevallig toch zie .. nog bedankt voor je mailtje met bijlagen :p
Gambit () - 02 december 2001 - 17:13

Gambit raakt het precies. Ik had ook altijd de indruk dat mijn pa geen hoge pet van mij ophad, tot ik van mijn ma hoorde hoe hij altijd de loftrompet over me opsteekt.
En: naar mate ze ouder worden (en jij dus ook) gaat het vanzelf beter. Ik word nu zelfs blij als ik mijn pa zie, zoals vanmiddag en geef hem zelfs spontaan knuffels en dat niet alleen bij afscheid of aankomst.
Kortom: geef het de tijd en probeer jezelf te bliven zien als een volwaardig mens. Hij zal het op den duur ook wel eens moeten inzien en toegeven (hoewel met name dat laatste voor vaders erg moeilijk lijkt te zijn).
Sterkte!
Gien (URL) - 02 december 2001 - 20:05

Sja .. soms denk ik wel eens dat ik geen vader wil worden. Moeder klinkt soms veel aantrekkelijker als ik soms zie hoe vaders zijn. Maar ja, als man zijnde word je zo lastig moeder ... :)
Gambit () (URL) - 03 december 2001 - 14:57

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.