Terug naar huis « Bioritme   » Villain

maandag 03 december 2001 - 09:20
Stunst

Wat is dat toch, dat je van een hele nacht slaap alleen maar onthoudt wat er in het laatste uur gebeurt?
Nu ja; da's een beetje een open deur. Juist omdat het het laatste uur is, neem ik aan. En 'hele nacht' is ook wat overdreven, aangezien ik heb geslapen van vier tot acht.

En het laatste uur, vanaf dat de wekker voor het eerst afging, zoemde er maar één woord door mijn hoofd: pindsvin. Eerst nog als onderdeel van een droom, maar uiteindelijk alleen maar dat losse woord; en het cirkelde en gonsde, en na het wakker worden bleef het gonzen.

Ergens associeerde ik het met weblogs, maar dat kon ook te maken hebben met het feit dat de droom waarin het woord voorkwam over weblogs ging. En ik gaf als verklaringvan pindsvin pinguin, maar een zeer hardnekkig stemmetje zei me dat dat niet klopte.

Google gaf dat stemmetje gelijk. Pindsvin is namelijk Deens voor egel. Google gaf me ook een vreemde site - vreemd op een leuke, interessante, mooie manier - over.. tsja over wat? Nu ja: oordeelt u zelf maar, hier.
Het stukje pindsvin is onderdeel van deze site, van de Stichting Stunst. Wat Stunst inhoudt staat daar ook uitgelegd; het lijkt me niet helemaal artistiek verantwoord om dat te proberen samen te vatten.

Overigens gaf een zoektochtje op mijn harde schijf me ook het antwoord waar ik het woord pindsvin eerder had gehoord.
Ik had hem eerder gehoord; dat was al een hele geruststelling, aangezien ik vreesde voor vage paranormale ingevingen.
Het is me alleen absoluut niet duidelijk waarom het beest zomaar vanochtend mijn geest binnenwandelde. Ik zal de teksten op die site gaan uitpluizen; wie weet liggen daarin belangrijke levenslessen verscholen. Wat dan weer mooi meegenomen zou zijn.


Heb je ook wel es het gevoel dat sommige dingen wel op een hele...ehm...aparte manier bijelkaar komen? Mijn gemoed maakte in ieder geval een sprongetje bij het lezen van jouw log vandaag. Want die pindsvin in combinatie met Stunst komen mij wel erg bekend voor!
Ze horen R. een lief studievriendje, die ik al een veel te lange poos niet gezien of gesproken heb! Ik ga em meteen mailen!

Dankjewel!
claver () - 03 december 2001 - 13:54

Puck, blijf van de drugs af!
juansi.com (URL) - 03 december 2001 - 14:46

Als je nu eens probeerde om minder actief in je slaap te converseren met je droompersonages, wellicht dat het dan na de slaap wat minder vermoeiend blijkt ;)

Ofwel, ga mediteren voordat je naar bed gaat .. gewoon 10 minuutjes tot rust komen.
Ofzo.
Baat het niet, schaadt het niet, zeg ik maar.

Tenslotte ben ik ook maar een amateurtje :)
Gambit () (URL) - 03 december 2001 - 15:05

Overigens ken ik die korte nachten wel .. in de zomer, als de scholen net een beetje beginnen vakantie te houden, gaat mijn nachtrust er ook aan onderdoor. En dat is niet wegens mijn uitgaansleven.
Ik word gewoon elke dag een stukje vroeger wakker, beginnend in juli tussen 6 uur en 7 uur en in eind Augustus zit ik dan rond de 3 uur slaap ofzo. Ongeacht hoe laat ik naar bed ga.
Scary, huh?
Gambit () (URL) - 03 december 2001 - 15:08

Goh Puck, kun je vaker van dat soort vreemde woorden dromen? Het leverde een erg verrassende site op. (maar is pindsvin nou een jongetje of een meisje? Bij de liedjes staat: zang: pindsvin. Maar ik dacht toch Tori Amos te horen)
odette - 03 december 2001 - 16:16

LOL en die Deense site over egels is gemaakt en wordt onderhouden door een Amsterdammer, die al 27 jaar in Denemarken woont.
Paul () (URL) - 26 maart 2002 - 22:15

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.