Terug naar huis « Chemobox   » Pesterij

maandag 28 juni 2004 - 12:13
Regionale Instelling voor Begeleid Cirkelen

Ongeveer drie maanden geleden kreeg ik een brief van het RIBW. Ik stond nu anderhalf jaar op de wachtlijst voor een beschermde woonvorm; ze wilden graag weten hoe het nu ging, of ik nog geinteresseerd was, of de indicatie nog gelijk was, kortom: ze wilden een evaluatie. Ze zouden ook contact opnemen met mijn behandelaar, en als ze binnen zus en zoveel tijd geen reactie hadden gekregen zou ik van de wachtlijst worden verwijderd.

Het was een wat onrustige tijd, en ik begreep de brief verkeerd. Ik dacht dat het een aankondiging was voor een uitnodiging, of een telefoontje, of een vragenlijst.

Allemaal niet.
Ik had zelf contact met hen moeten opnemen. Niet gedaan. Dus kreeg ik nog een brief: zij hadden niets van mij gehoord, noch van mijn behandelaar, en hadden me om die reden van de wachtlijst verwijderd. Lullig. Aangezien ik dan weer helemaal opnieuw zou kunnen beginnen.
Kwaad op mezelf, en woest op mijn behandelaar die ook niets van zich had laten horen. Dat ikzelf verstek had laten gaan kon ik schuiven op 'omstandigheden', op laksheid, wellicht op verdrongen wensen. Maar van de behandelaar was het gewoon onprofessioneel.

Ik belde naar het RIBW, nogal paniekerig. Zei dat ik verkeerd had gelezen en daarom niets had laten horen dat ik van mijn behandelaar niets wist maar dat ik dat haar reageren kon beinvloeden. En of er nog iets aan te doen was. Ik hoefde niet meer in een beschermde woonvorm, ik had een urgentieverklaring voor een eigen woning, maar ik wilde wel erg graag begeleiding bij zelfstandig wonen. En daarvoor zou ik nog steeds op de wachtlijst moeten staan.

Ik moest een brief schrijven, waarin ik dit allemaal zei. Dan zou de verwijdering kunnen worden teruggedraaid, en gezien de verandering in omstandigheden zou er een intake komen voor indicatiewijziging.
Nog geen week later kreeg ik telefoon. Nieuwe afspraak, voor een maand later. Het klonk allemaal heel vanzelfsprekend, mijn brief was formaliteit geweest, bij de volgende afspraak zou er dan gesproken worden over de verandering van indicatie.
De afspraak zou morgenmiddag zijn.

Zojuist kreeg ik telefoon van mijn contactpersoon bij het RIBW. Ja, dat was hij helemaal vergeten, ik moest natuurlijke en nieuw aanmeldingsformulier krijgen. Dat zou hij toesturen. Ja, dan kwam de afspraak van morgen te vervallen. Wanneer het formulier weer bij hen binnen zou zijn zou er dan contact worden opgenomen, voor een nieuwe afspraak.
Maar ik had toch die brief geschreven, en dan was het toch goed..?
Ja, maar ik was natuurlijk wel van de wachtlijst gehaald, en er was natuurlijk gewoon een nieuwe aanmelding nodig. Ja, dat had hij even over het hoofd gezien, sorry hoor.

En we beginnen vrolijk weer van voren af aan.


Ja. We leven duidelijk in een zorgstaat, ze zorgen voor voldoende dagbesteding!!!
Mindy (URL) - 28 juni 2004 - 17:29

Ja, vreselijk die instellingen. Het RIO is ook al zo erg. Bureaucratie ten top. Je blijft maar formulieren opsturen... yuck.
Aliëtte - 28 juni 2004 - 18:07

Wat een stierenfeces, zeg.

Zeg mij maar na:
Prutsers!
Willem () (URL) - 28 juni 2004 - 20:38

Regionale instelling voor veel gedoe en papaieren invullen? Zo leuk, ik heb nu van het Regionale Indicatie Orgaan toestemming dat iemand me mag helpen die formulieren allemaal in te vullen...
tylani (URL) - 29 juni 2004 - 12:26

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.