Terug naar huis « Schoon   » Trans

maandag 08 november 2004 - 11:13
Mits op afstand

'Dat geeft toch geen pas, hier in Katwijk, zegt ze en holt terug naar de aardappels in de keuken.'

Bij deze heb ik Katwijk in mijn hart gesloten.
En gelijk besloten er mijlenver uit de buurt te blijven.

(Sowieso; iedereen die weleens met de bus van Noordwijkerhout naar Den Haag is gegaan, buiten 30°, binnen smoorheet en hobbelend en benauwd, vervloekt dat hele Katwijk)


In Limburg preekte de pastoor dat de gelovigen niet in het Joodse garen-en bandwinkeltje mochten kopen, want "de Joden hebben Jezus aan het kruis genageld". Die contreien kun je dus ook maar beter mijden.
Irene (URL) - 08 november 2004 - 12:21

Jaaa ho eens even, in alle contreien wordt door de een of ander wel eens iets mallotigs gezegd hoor. En dat van die over het Joodse winkeltje heb ik nog nooit gehoord...maar dat ligt natuurlijk aan het feit dat ik nooit naar pastoren luister...
Mick - 08 november 2004 - 15:49

kinderen die uit de familie worden gesloten omdat ze hun liefde buiten het eigen geloof vinden, kinderen niet laten inenten tegen polio, enz enz. Kortom, niet uitgaan van gelijkwaardigheid en andersdenkenden beschouwen als zielig, verloren of anserszins minderwaardig. Vér uit mijn buurt blijven graag!
Moniekie (URL) - 08 november 2004 - 19:42

Op de Veluwe (inderdaad, daar kom ik vandaan) kon je als Hervormde niet gezien worden bij de Gereformeerde bakker (precies, mijn vader) en omgekeerd. Dat is gelukkig al lang geleden. Mij zie je in zo'n gemeenschap niet meer.
Roel - 08 november 2004 - 20:18

katwijk is een nogal vreems dorp. op zondag zit de ene helft van de bevolking braaf chriselijk te zijn en de andere helft in de al vanaf 12u geopende kroeg...
voor mij zeker geen plaats om ooit nog te komen, maar that's personal.
maar puck, hoe kom je zo bij een stuk over katwijk? of stond dat heel bereikbaar op de volkskrant site? (die ik maar voor de helft kon zien)
enne, als je met de trein naar leiden gaat en dan met de bus dan ben je stukken sneller in katwijk (voor het geval je er ooit heen zou willen) :)
knuf
tylani (URL) - 09 november 2004 - 00:17

@Moniekie: alle overige andersdenkenden ziet U wel als gelijkwaardig?
Actiereactie (URL) - 09 november 2004 - 07:42

@Actiereactie: ik kan alleen uitgaan van wederzijds respect. De basis voor gelijkwaardigheid. Respect alleen is een loze kreet, die mensen nooit dichter bij elkaar zal brengen.
Moniekie (URL) - 09 november 2004 - 23:27

Katwijk vervloekt? Nee hoor, ik heb er ooit uiterst genoeglijk gelogeerd bij mijn tante Jans. Aanzienlijk verbrand op het stand (ik, niet tante Jans) en verder alles geweldig.
Rob (URL) - 18 november 2004 - 22:59

@actiereactie: neem van mij maar aan (product van incestueus gereformeerd huwelijk tussen katwijker en rijnsburger) dat die hele gereformeerde kliek niet lekker bij het koppie is ...

op het sektarische af ...

grevo's hebben trouwens alleen respect voor de eigen kerk & gemeenschap (zelfs die laatste is te betwijfelen want als ergens het roddel en achterklapgehalte hoog ligt is het daar wel). de rest zijn ketters die hel en verdoemenis op hun pad tegenkomen.

het klopt trouwens ook wat Tylani zegt ... er zijn namelijk twee soorten Katwijk voor de inwoners

Katwijk-Binnen (kuststrook, grevo-territorium)
Katwijk-Buiten (de rest)

Mijden die hap! Als de kleverige pest!
bareuh (URL) - 05 december 2004 - 17:27

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.