Terug naar huis « Ideetje..   » Hiephoi!!!

zondag 09 december 2001 - 18:00
Vooroorlogs?

Is het iets van oudere heren, van heren in het algemeen of van de generatie voor 1940, om telefoongesprekken staande af te handelen?

Het was me al eerder opgevallen bij mijn vader, en bij mensen van mijn vaders leeftijd, dat ze blijven staan als ze telefoneren; hoe lang het gesprek ook duurt.
En nu weer: om vijf uur fietste ik langs een van de vele huizen in de wijk (deze kamer zowaar sober, beschaafd en stijlvol ingericht), en daar stond voor het raam een oude man te telefoneren. Grijs; de schouders krom, het hoofd wat naar voren gebogen; in de ene hand de telefoon, zijn andere arm langs zijn zij.
Een half uur later fietste ik langs hetzelfde huis. En de man stond er nog steeds, in dezelfde positie en ook nog steeds telefonerend. Met een rust alsof hij zonder problemen nog een paar uur zo kon staan.
Het was wel een mooi, verstild beeld, eigenlijk.

Maar ik ga me nu wel afvragen: is het inderdaad iets van voornoemde groep, is het toeval, of heb ik zelf gewoon zulke luie benen dat ik bij elk ander gesprek dan naar winkels ("tot hoe laat bent u vanavond open?") al ga zitten..?


Deze jonge inborst telefoneert nooit staande, kort noch lang gesprek, maar nu je het zo schrijft ik moet me sterk vergissen als mijn vader niet ook die afwijking vertoont.
Actiereactie - 09 december 2001 - 19:12

Vroeger hing de telefoon doorgaans aan de muur. Het snoer was vaak net te kort om comfartabel op de grond te gaan zitten. Het zal dus een oude gewoonte zijn die niet gesleten is.
arnoud () (URL) - 09 december 2001 - 19:26

inderdaad, vroeger hing vaak de telefoon aan de muur. en meestal ook nog eens in de hal, dus om het uitzicht zal men niet zijn gaan staan.

zie verder ook posting/foto op mijn stek.
Corné () (URL) - 09 december 2001 - 19:59

Ik bel ook liefst staand. En allerliefst lopend.
michiel (URL) - 09 december 2001 - 23:33

Inderdaad, de 'oudere' generatie blijft in mijn omgeving ook staan. Zal wel die gewoonte zijn die nooit meer gesleten is. Het ergste is nog wel dat ze dat nog blijven doen nadat het draadloos geworden is ... :)
Gambit () (URL) - 10 december 2001 - 08:19

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.