Terug naar huis « Review   » Typisch

maandag 20 december 2004 - 06:12
You-time

Zo.
En vertel me nou maar eens hoe het met u gaat.
Kerstgewijs.
Of u een Nordman-spar hebt, dat schijnt de laatste hit te zijn, of een plastieken.
En ook één extra voor de kinderen/in de hal/in 's mans werkkamer?
Kerstkaarten, zelfgemaakt met gekleurd zand en glittertjes?
Is er iemand hier die gewoon Chanoeka viert? Of past Joods-zijn niet in de Puckse doelgroep?
Ben ik de enige die altijd dacht dat het om een plukse wet ging, tot er ergens in een actualiteitenprogram letterlijk pluk-ze wet in beeld stond?
En los van kerst.
Hoe is het met uw gezondheid, uw werk, uw vrinden, relatie? Nog vreemdgegaan, ontslagen, uw beste vriend als eerbetoon opgepeuzeld en daarbij een voedselvergiftiging opgelopen?
En hé, verzin zelf eens een fijne vraag en geef daar antwoord op!

Dit stukje had trouwens jij-tijd moeten heten, vanwege het leuke klinker-rijm.
Maar ik noem u per definitie u en geen jij, en u-tijd klinkt voor geen meter.


De kerstspullen zijn al gedownload van zolder naar begane grond, maar de angst bestaat dat den kattenbeesten de opgetuigde kerstboom binnen een week zullen hebben vernietigd. Edoch, het optuigen Zal plaatshebben.
Willem () (URL) - 20 december 2004 - 09:51

Jeetje puck als je iets vraagt wil je ook wel meteen heel veel weten hoor.
kamerplant met lampjes, geen kerstkaarten, nee je bent niet de enige
en los van kerst
matig, heb ik niet, weet ik niet, goed hoor, nee, nee, nee (ik heb nog nooit voeselvergiftiging opgelopen.... afkloppen) en ik heb mezelf nu even niets te vragen
Liesan (URL) - 20 december 2004 - 11:28

Het plastic mini-kerstboompje staat al een kleine week en ook de kerstkaarten (HEMA-made) zijn reeds de deur uit. Het UWV heeft mijn uitkering nog niet gestort (kerstdrukte!), dus ik moet mijn kerstinkopen nog doen. (antwoord op mijn vraag: al kerstinkopen gedaan? Zo nee, waarom niet?). Joods via moeder, doch Luthers gedoopt. Dit jaar vier ik Kerst.
verder: klein winterdipje, afwezig, gezellig, lief. neen, n.v.t., ligt nog in de vriezer in afwachting van kerstdis, dus nog niet.
"Solly, vind je dat je nu de reactie van Liesan een beetje na-aapt?" "Ja, en bij deze sorry, maar dat was wel de beste manier om antwoord te kunnen geven op Pucks vragen."
Fijne dagen!
Solly (URL) - 20 december 2004 - 12:45

Geen Kerst voor mij; ik vier hoogstens dat na morgen de dagen weer wat langer worden.

Al moet ik toegeven voor het eerst in jaren kaarsen te branden 's avonds. Maar dat komt vooral omdat die ieder jaar in mijn kerstpakket zitten, en het er nu toch wel erg veel waren geworden in de kast.
ijsbrand (URL) - 20 december 2004 - 13:16

Geen kerstboom wegens tijdgebrek. Mijn koor doet mee aan de kerstconcerten van Frans Bauer (knap he, dat ik dat durf te zeggen zonder schaamrood op de kaken) en ik verblijf dus zo'n beetje de gehele aankomende week in het Gelredome. Het blijft dus bij een (foeilelijk) kerststukje op tafel en wat lichtjes in het raamkozijn. En de TV op Nederland 2 want Fransje (en wij dus) komen live op tv 2e kerstdag.
Angelique (URL) - 20 december 2004 - 13:42

Pluk ze komt toch van 'pluk ze, die vuile criminelen'? *giebel*
En verder: de vraag die ik mezelf zou stellen: mag het een onsje meer zijn?
En dan zeg ik heel hard: ja!
Zezunja () (URL) - 20 december 2004 - 18:11

Nou ik heb hele lekkere handdoeken. Dus. Dat wil ik wel even kwijt!

Ken je dat gevoel, dat je iets hebt wat nog niet slecht genoeg is om weg te gooien, maar dat je dat eigenlijk wel zou willen, ware het niet dat je een Geweten hebt? Dat had ik dus met mijn handdoeken. Nog lang niet tot op de draad versleten en/of beschimmeld, maar al wel tien jaar oud, je kon er toch al aardig doorheen kijken, en ook een heel klein beetje muffig. Maar met een regelmatige wasbeurt konden ze in principe nog wel tien jaar mee misschien. Wat een luxe! Er zijn zat mensen op de wereld die jaloers zouden zijn op mijn handdoeken, wat een rijkdom, genoeg dat ik nooit mis grijp en ik word er keurig mee droog.

Maar toch! Er schrijnde iets…

Ken je dat gevoel, dat je de pest in hebt, en dat dat eigenlijk alleen over gaat als je eens eindelijk iets doet puur en alleen voor de lol, in plaats van altijd maar iets Nuttigs? Dus ik naar de Leenbakker. Ja, ik dacht doe es wild, hop naar de Leenbakker. Leef je uit! En niet van die allergoedkoopste, daar doe je het niet voor, nee nu jezelf eens echt verwennen. Dus kocht ik vier (vier!) handdoeken van wel E 3,50 per stuk, jaja, ruige meid, doe es wild.

Ken je dat gevoel, dat je je een beetje schuldig voelt over geld uitgeven, wat eigenlijk niet nodig was geweest? En dan nog afwachten of de uitgaaf echt oplevert wat je ervan verwachtte… Want natuurlijk moet je nieuwe handdoeken eerst een keer wassen voor je ze kan gebruiken. Dat weet iedereen. En daarna zijn ze nog niet echt lekker, want veel te zacht, dus nog een paar keer wassen, en afwachten. De spanning steeg en steeg en steeg….. En hoppaaaa de uitslag: het zijn werkelijk FAN-TAS-TISCHE handdoeken! Dik en zacht maar ook een beetje lekker ruw maar geen schuurpapier. Nooit meteen doorweekt als ik mijn haar heb afgedroogd, maar zo dik dat ik ze zowat aan twee kanten kan gebruiken. Als ik er eentje tegen het licht houd, kan ik er NIET doorheen kijken!

Blij blij blij. Dolgelukkig. Zevende hemel. Niemand kan meer tussen mij en mijn vier handdoeken voor E 3,50 per stuk komen.
wineke - 20 december 2004 - 21:08

Jawel de Nordman, geen rare uitslag op mijn armen door prikbomen! Één is genoeg, daar ben ik al een dag mee bezig. Kerstkaarten gepost met als resultaat dat ik de eerste dagen allemaal kaarten kreeg van mensen die ik nog niet had gestuurd. Heb niks met religie, dus da's makkelijk, gewoon een heidense boom en hopen dat alles weer snel groen wordt. Beetje verkouden (maar niet zeuren), bijna kerstvakantie, werk loopt lekker maar wel wat druk dus mooi dat vrienden en familie weer wat meer aandacht krijgen in die vakantie. Zijn er meer mensen die zoals ik vooral aan zichzelf denken i.p.v. aan alle verplichtingen die ik her en der op logs over de kerst lees? En zijn er ook mensen die het eigenlijk heel leuk vinden dat de poezenbeesten proberen iets uit te boom te tikken?
Moniekie (URL) - 20 december 2004 - 21:28

Kerstboom? Nee hoor, die blijven veel mooier in het bos.
Kerstkaarten verstuur ik niet, wel Nieuwjaarskaarten. En ik maak ze zelf. Deze keer een zelfgemaakte foto op een twee keer dubbelgevouwen A4-tje.
Gezondheid: vanmorgen nog had ik, elke keer als ik uitademde, het gevoel dat in mijn linkerlong een verroest draaimolentje een zwiep kreeg, maar nu gaat het weer wat beter.
Verder gaat het zijn gangetje. Van vreemdgaan wil het maar niet komen, ook Eerste Kerstdag niet, als de oppas van mijn parkiet op bezoek komt.
henk (URL) - 21 december 2004 - 01:27

Wegens plotselinge reunion geen kerstboom, al zijn we wel druk verhuisdozen aan het uitpakken... Twee katten zijn ook meegekomen, en ach, het is net een soap hier.
heidi () (URL) - 21 december 2004 - 04:24

Kerst in Frankrijk, weg uit dit zut land... morgen ochtend (woensdag) om 05:00 in de auto, twee vrienden en twee katten (of poeliewoelies zoals ze ook wel genoemd worden), 12 uur karren... tot 12 januari rust...
Calm_Pear (URL) - 21 december 2004 - 10:24

Eigenlijk maak ik te weinig gebruik van je reageerdingetje om nu wel een plekje hier te veroveren.
Ik weet vaak niets te zeggen, en als wel dan is het een moederlijke bezorgdheid waar je niet op zit te wachten. Dus zwijg ik maar. Maar leef met je mee. Zeer.
Nu wil ik je wel vertellen dat ik het huis versierd heb met 1000 lichtjes, geen kerstboom, maar wel een grootse engeltjesverzameling uitgestald van een wijlen oudtante. Stuk voor stuk kitsch, samen fantastisch.
Gezondheid goed, werk: zelfs een nieuwe studie begonnen, vrinden steeds meer, relatie gelukkig. Kinderen is genieten, ondanks de immer voortdurende gezondheidszorgjes.
Davos is trouwens erg in het nieuws. Met als klap op de vuurpijl ons televisie optreden donderdag, vergeet het niet!
kaatje () - 22 december 2004 - 11:40

Ik heb Chazia ontmoet en ze is in het echt nog veel leuker dan op tv. Ontroerend leuk en lief zelfs.
lapwanz - 22 december 2004 - 19:56

Wij hebben een milieu-verantwoorde nep-boom: zo eentje die gemaakt is van verpluverde petflessen, geverfd met milieuvriendelijke verf en een garantie heeft van 10 jaar zonder uitval. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
Wij vieren overigens geen kerst en geen channoeka, wij vierden Yule, het Germaanse lichtfeest dat op 21 december wordt gevierd om de terugkeer van de zon te vieren.
missgien (URL) - 24 december 2004 - 11:02

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.