Terug naar huis « Tijd   » Catch22

vrijdag 14 januari 2005 - 11:45
Opnamecriteria

Wij zochten een woord op en Van Dale sprak:
Omdat er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, is de on-lineversie van het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands op dit moment niet raadpleegbaar. De webmaster is hier al van op de hoogte gebracht.

Probeert u het later nog eens.

Wij probeerden het later nog eens:
U hebt gezocht op raadpleegbaar:

Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bijvoorbeeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opnamecriteria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is. Kijk ook eens bij de zoekinstructies.in de driedelige variant staat het ook niet als zodanig, noch in het groene boekje. De spellingscontrole van office 2003 heeft er geen problemen mee.
Liesan (URL) - 14 januari 2005 - 11:56

Heel goed. Pak ze.
Ik ben al eens op de bres gesprongen voor de 'weeromstuit' en 'zangeres'. Maar ik vind het fantastisch dat ze zelf het woord raadpleegbaar gebruiken, terwijl ze tegelijkertijd vinden dat dat geen raadpleegbaar woord dient te zijn.
Zezunja (URL) - 14 januari 2005 - 12:22

Lol :-)
Marijke - 14 januari 2005 - 13:21

Dit is echt mooi voor de achterpagina van een krant of zo. Insturen.
walter - 14 januari 2005 - 14:40

Hmmmzzz... "jodiumflesje", "bolletjesdragers" en "gekeken" worden door de site ook niet goedgekeurd, maar dat betekent niet dat het geen goed NL's is hoor! Er is een verschil tussen aanwezigheid in het woordenboek of het GB en de kwestie of het goed NLs is of niet.
Noviomagum (URL) - 14 januari 2005 - 15:42

zezunja: op de bres nog wel
charlotte - 15 januari 2005 - 20:12

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.