Terug naar huis « Jippie!   » Virtueel

dinsdag 11 december 2001 - 09:45
8858 Bad Hairdays (and counting)

Voor degenen die mij tot nog toe hadden voorgesteld met dik, lang, golvend haar: houd dat beeld vast. Maar sla dit stukje even over.
Voor degenen die geen enkele behoefte hebben aan opgeklopte dramatiek en muggen die olifanten worden, of aan stukjes met een hoog Libelle-gehalte: idem. Ik zal mijn leven beteren, maar nu heb ik even behoefte uitgebreid mijn vrouwelijke nood te klagen.

Haar, dus.
Mijn haar is onhandelbaar, en is dat altijd geweest. Het is beslist niet alleen mijn moeder te verwijten dat ik er vroeger bijliep als een geplukte kip, want ik was absoluut onknipbaar. Ik was heel lief en rustig als ik geknipt moest worden, hoor; blijkbaar begreep ik drommels goed dat het al ellende genoeg was om mij te knippen zonder dat ik krijsbuien ging houden.

Ik heb babyhaar. Nog steeds, ja.
Ik heb heel veel, heel dun haar; heel zacht, heel glad en stijl. En ik heb een ontelbaar aantal kruinen. Kappers moeten alles wat ze ooit over coupes hebben geleerd, al hun idealen aangaande trendy en modieus knippen, opzij zetten, en redden wat er te redden valt. En als ze dat redden nou nog voor een gedeelte over konden laten aan een batterij stylingprodukten; maar dat gaat ook niet want ik ben voor alles overgevoelig, hoe natuurlijk en dermatologisch getest iets ook mag heten te zijn.

Ze geloven het overigens nooit, dat ik er niet tegenkan. Ook niet als ik het al zes keer tegen dezelfde kapper heb gezegd; elke keer weer wordt me voorgesteld "ja maar een beetje mousse.. en ook niet af en toe?.. een beetje wax dan, dat gaat alleen op de punten..".
Dat laatste zag ik ook wel zitten. Dat kan toch geen kwaad.. wax klinkt veilig, en die puntjes ook wel.
Dus dat hebben we geprobeerd, Kapper en ik. We waren vol vertrouwen en bovendien zeer enthousiast over het resultaat. 's Avonds was er alleen nog maar Jeuk. En uitslag. Ook op mijn voorhoofd en wangen, waar enige sprietjes haar oh zo trendy en vlot, doch oh zo waxerig en giftig op vielen.

Jaren heb ik mijn haar lang gehad. Met zakken speldjes en elastiekjes naar achter getrokken; altijd laag in de nek omdat alles wat maar kon uitzakken dat ook standaard deed. Zo'n plumeau met neonroze elastiek boven op je hoofd, die wij, achtjarige vrouwen van de wereld, allemaal hadden, overleefde de wandeling van de badkamer naar mijn eigen kamer niet eens. Het enige dat echt goed bleef zitten waren vlechten die ik er reeds onder de douche introk. Die bleven anderhalve dag nat, maar ik had er een dag of vier geen omkijken naar.

In 98 was mijn gezondheid om verschillende redenen niet zo best; dat had ook zijn weerslag op mijn haar en toen was ik het zat. Ik heb in één knip mijn vlecht eraf laten halen, heb het restant laten terugbrengen tot de rattekop die ik tot mijn vijfde had, en was zielstevreden.
Maar het knaagde, het afgelopen jaar.
Het zou zo mooi kunnen zijn.. lang haar is toch Het Ware.. En bovendien zag ik laatst tot mijn schrik dat ik er uitzie als een vijftienjarige in plaats van de bezadigde 24 jaren die ik tel.

Ik wil het oprecht weer laten groeien. En ik heb al een dapper begin gemaakt, van een bijkans kaal hoofd (kaalkoor!) naar inmiddels 10 centimeter ponyhaar.
Maar het is vreselijk! Ik bedoel, het staat wel leuk enzo, maar met dit weer is mijn haar kurkdroog, en als je een gloeilamp op mijn hoofd zet gaat ie branden, zo statisch ben ik. Het pluist en het jeukt en het plakt en het springt - kortom: zou ik nog niet gek zijn, ik zou het hiervan worden.

Nou heb ik heel veel vertrouwen in u, mijn lezers. U bent natuurlijk ervarener en creatiever dan alle kappers die ik ooit heb gehad. Dus u weet vast wel een oplossing om mijn dwarse haardos te kalmeren.
Ik sta overal voor open, hoewel ik wel enigszins ga pruttelen als u met urinetherapie komt. De meest effectieve, snelle en bij tijden ook de meest aantrekkelijke oplossing is om het weer te laten millimeteren. Maar ik heb het al zo koud. En het wordt tijd dat mijn hoofd zegt: Puck; 24 jaar; Vrouw!
Dus: wie heeft de gouden tip om de wedergeboorte van mijn vlechten mogelijk te maken..?


Ah, eindelijk een stukje met een hoog Libelle-gehalte :) Puck, ik wil heel graag met je over haar praten en mijn haartips met je delen. Kunnen we het meteen ook over nagels lakken, epileren en ontharen hebben. Maar ik weet geen tips. Ik weet alleen dat je nooit naar de kapper moet luisteren.
Els (URL) - 11 december 2001 - 10:15

Hm, ik hoorde wel eens dat Bier erg goed is voor je haar. Maar of het daar ook beter behandelbaar door wordt weet ik niet.

Maar ach, een kapper heeft tegen mij eens perongelijk laten vallen; "Jij hebt wel een hele erge kruin hé!", dus je bent niet de enige
Luuk (URL) - 11 december 2001 - 11:03

Vinger in het stopcontact ;-).
Alsjeblieft niet echt doen hoor!
P.s lees je ook Anne-Wil (Libelle)?
rowan - 11 december 2001 - 12:37

ik kreeg na mijn zwangerschappen ineens een mooie volle bos. maar of dat nou de ideale tip is betwijfel ik. overigens draag ik het nu ook weer gemillimeterd, een schrale troost misschien, maar toch. wel koud, maar hoedjes zijn tof. verder ben ik het met els eens dat je de kapper nooit moet vertrouwen.
mariska (URL) - 11 december 2001 - 12:38

tip 1: kappers nooit vertrouwen
tip2 : ik weet niet of je t wat vind en hoe alng je haar op t moment is maar als je t alweer in een ienie mini staartje kan doen moet je is een klem met nephaar proberen ziet er mooi uit blijft goed zitten

tip3: misschien is een allergie test laten doen misschien is het een bepaalde stof waar je allergies voor bent en is er ergens in de werled in een klein hoekje wel iets waar die stof niet in zit?

en ten slot hoe t getest is maakt niet uit want t word echt niet op overgevoelige mensen of dieren getest

ik weet niet of je hier wat aan hebt ik hoop het wel haar kan een ramp zijn
e-liner (URL) - 11 december 2001 - 13:57

Ik ben erg benieuwd naar de tips! Geheel uit eigen belang: ik doe (ook) een poging een wapperende haardos te krijgen maar heb nu alleen maar Bad-Hairdays.(niet allergisch maar niks helpt) Lieve Mona: help!
odette () - 11 december 2001 - 17:47

Eens in de zoveel jaar doe ik hetzelfde als jij. In een keer een lange staart eraf. Vroeger had mijn tante een kapsalon in Den Haag en dan werd ik daar altijd geknipt. Voor ik de deur uit was, was alles er alweer uitgezakt. Ik ben nu weer in het stadium dat het weer kort is en dat het weer lang moet worden en bij mij is het hetzelfde: statisch, steil, droog en vet. Daarnaast is door medicijnen een enorme uitval ontstaan (mijns inziens dan), dus ik doe ff niets. Binnenkort even mijn pony bij laten punten en dan zien we het wel weer. Ik kan niet wachten tot er weer een fatsoenlijke staart in kan of dat het weer opgestoken kan worden. En ik word ook altijd jonger geschat dan dat ik ben. Vorige week was ik nog 24 geschat, maar ik ben al wel tien jaar ouder...
Zwangerschappen hielpen bij mij niet, dus om dat nu te proberen.
Micheline (URL) - 11 december 2001 - 22:23

Ik ga morgen naar de kapper.
Hoewel geen tip, misschien toch een leuke en interessante wetenswaardigheid. :-)
Merel - 11 december 2001 - 22:25

Aan mij heb je een goede: sluik, veel fijn haar dat nooit droogt, allergisch en barstend van de kruinen. Tien jaar opgestoken gehad, maar nu schouderlang. En sluik. En statisch. En wapperend. En knisperend. Bier is goed (koolzuur), werkt als versteviging. Eidooier met citroensap als het voeding nodig heeft. En verder? Ik heb altijd zo'n heel smal bandje op omdat ik anders gek word van het gekriebel en het voor m'n ogen hangen want het blijft nooit zitten. Meer kan ik er niet over zeggen, hoogstens meeleven. Maar ruilen met anderen zou ik ook niet willen...
elisa (URL) - 11 december 2001 - 22:27

Hair extensions?
Rolandow () (URL) - 11 december 2001 - 22:56

Lang leve Libelle stukjes! Heb natuurlijk zelf ook een onhandelbare bos op hoofd en geen bruikbare tips voor nu, maar wel eentje voor de toekomst.
Wat je ook doet; ga niet (als in nooit) naar Kinky Kappers in Utrecht (of welke vestiging van deze prutsers dan ook)! Daar weten van je net zo heel erg trots bijelkaargespaarde plukken (in 8 maanden van rattekoppie naar wat ik graag als schouderlang bestempelde) een fijn jaren zeventig bloempotkapsel te fabriceren inclusief opgeknipte nekpartij!
En als je dan, in shock, verbaasd mompelt dat je het 'niet zo kort bedoelde' met ' een beetje bijknippen' dan zegt zo'n tiep met altijd leuk en vlot haar (zij wel) ijskoud dat het je 'heel leuk staat' en dat ' er nu niets meer bijgeknipt kan worden'.

Hoop dat je er wat aan hebt, later als je haar langer is. Verder gebruik ik Fructis. Niet dat het helpt, maar het ruikt zo lekker.
claver () (URL) - 12 december 2001 - 00:03

Orthodox joodse vrouwen zitten daar niet mee: ze mogen hun haar niet laten zien en dragen daarom een pruik. Die hebben hun haar dus voor het uitkiezen. Tip: als je echt de wanhoop nabij bent kun je altijd nog orthodox joods worden.
Tip 2: niet al te vrijzinnig islamitisch lost ook veel op qua haarproblemen.
Ok, aan mij heb je ook niks, ik weet het ;-)
arnoud () (URL) - 12 december 2001 - 00:30

Ik heb zelf ook een hele bos droog, dof haar ... niet in model te krijgen en het model dat er schijnbaar van nature in zit is er niet uit te krijgen. Kappers knippen zo nu en dan een schaar kapot op mijn haren omdat het zo hard is en zien mij liever gaan dan komen.
Je bent niet alleen dus ;)

Wat je moet doen? Sja .. als ik dat nu eens wist .. dan was ik wellicht ook wat gelukkiger met mijn haar ...
Gambit () (URL) - 12 december 2001 - 08:57

waarom wil je je haar zo graag lang?
heel kort of geen haar is erg mooi, ook voor vrouwen.

succes

hans
hans () - 01 februari 2002 - 00:25

Puck, go here:

http://www.greatlengths.nl, zoek de dichstbijzijnde kapperszaak uit en doe! (Niet over nadenken dat je voor datzelfde geld een leuke oude auto kunt kopen, who needs a car, when you've got hair!)
Kim () - 08 november 2002 - 12:44

een lief vriendje voor de nodige tinteling op de hoofdhuid, dat zou wat zijn denk je ook niet/
en verder ; fructis is inderdaad fantastisch... (het ruikt zo lekker...) doeis, geluk !
Riffler () - 17 januari 2003 - 00:32

ik wil van lang naar kort haar ,maar ik durf niet echt, hebben jullie wat tips
anja - 27 januari 2003 - 20:57

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.