Terug naar huis « Joost vond mijn nijnt…   » Niets, maar dan ook n…

zondag 19 augustus 2001 - 10:44


Dè manier om iets te doen waar je geen zin in hebt: doe het als je nog slaapt.

Ga je bed uit, houd je ogen dicht. Til de hamsterkooi op, neem die mee naar de huiskamer waar je vader, met ochtendhumeur, zit te ontbijten. Deponeer de hamster in een teiltje in de huiskamer, en promoveer je vader tot hamster-sit. Voordeel van nog steeds slapen is dat je zijn luid protest niet hoort.

Doe al het weggooi-, uitkrab-, sop- en schoonspoelwerk zo snel mogelijk; word bij voorkeur niet wakker op het moment dat de bak-met-drabwater op weg naar de wc overstroomt. 't Is niet het lekkerste aanzicht dat je bij ontwaken kunt hebben, en bovendien is al het dweilen zulk pokkewerk (excuseer mijn taalgebruik) dat je ook dat het beste slapend kunt verrichten.

Daarna mag je langzaam wakker worden. Loom en doezelig kan je dan, zeer creatief, een grote krant in een klein bakje gaan vouwen. De komende twee weken: Trouw. Benieuwd of het beestje er wat van opsteekt; als het gaat om nachtelijk lawaai zou ze best een wat christelijker houding mogen aannemen.

Vanaf dit punt is het ook nodig om wakker te zijn, aangezien het grof geweld vereist om het huisje met z'n haakjes in de kooi te klemmen. Zaagsel erin, hooi erin, voer erin, hamster erin. Klaar!

Nu alleen nog de hele keuken (nat, hooi, zaagsel, schoonmaakspul, krantensnippers) gaan opruimen. Ik moest maar weer eens gaan slapen...


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.