Terug naar huis « A.I.   » Staartje

zaterdag 20 augustus 2005 - 15:06
Had je wat?!

Af en toe slaat het ineens toe.
Het besef:

IK BEN 27 EN IK HEB GEEN LEVEN.

Het slaat altijd toe in capslock. En altijd als ik net even wou rusten.

27 Jaar. En wat heb ik nou helemaal gedaan?
11 VWO-vakken in 11 jaar gehaald. 9 Maanden deeltijdbehandeling, 2 maanden klinische psychotherapie, nog een keer deeltijd.
Wat vrijwilligerswerk, wat eetstoornis, wat angsten en wat depressie.
MS.

En dan?

Bijna 28 - maar feitelijk niet ouder dan 13.
Nog steeds niet op mezelf, geen toekomstplannen, geen vrienden, geen studie, geen werk.
Afhankelijker, nog, dan iemand van 13. Minder dapper, minder ondernemend. Met minder plannen en dromen. En vooral heel wat minder daginvulling.

Sjezus.

Waar moet ik godsnaam beginnen?!


En van de negatieve kant bekeken?
Actiereactie (URL) - 20 augustus 2005 - 15:35

ach meid, het leven begint bij 28! ;-)

ennehm: MOET DAT DAN???

xd
Daantje () (URL) - 20 augustus 2005 - 15:57

Als je geen vriendenhebt kun je vrienden maken, als je geen baan hebt,ligt er vast wel een baan in het verschiet.Als je niet zelfstandig bent, kunje dat altijd worden. He meid, cheer up! Hetkomt uiteindelijk allemaal wel weer goed!
nance - 20 augustus 2005 - 20:42

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Je hebt een prachtige vooropleiding en for the time being ligt de wereld aan je voeten. Wat wil jij gaan worden als je later groot bent? Op dit moment tijd genoeg om daarover na te denken toch? Mag ik een suggestie doen? Iets met schrijven?
MA - 20 augustus 2005 - 21:19

Vrienden zat. Er zit dan wel een internetverbinding tussen, maar toch. En desnoods ga je oefenen in mensen op de thee krijgen.
henk (URL) - 21 augustus 2005 - 01:17

Maak plannen. Pik er één doel uit. Zet de eerste stap. Wees tevreden dat je de eerste stap hebt gezet. Zet de volgende stap. Wees weer tevreden. Val een stap terug. Baal, maar realiseer je dat je nog steeds een stap verder bent dan bij het begin. Dan weer een stap vooruit. Enzovoort.
Zoiets?
Otmar - 21 augustus 2005 - 02:20

Ga een kinderboek schrijven. Dat is 'in' tegenwoordig, zelfs Madonna doet het.

Titelsuggestie: Over een meisje dat geen leven had.
Wasbeer - 21 augustus 2005 - 08:44

Ik sluit me aan bij MOET DAT DAN?!

Iets meer oog voor details, kan helpen. De zon op je gezicht. Een roomijsje smeltend op je tong. Een glimlach van een onbekende voorbijganger. De wind door je haren.

Er is genoeg voor iedereen.
Raja - 21 augustus 2005 - 09:12

Wat is leven dan?
En het is altijd goed om nog wat te wensen over te hebben.
kaatje - 21 augustus 2005 - 10:00

http://www.bofit.nl
NIETPLUIS (URL) - 21 augustus 2005 - 10:35

Daar wil ik dan toch aan toegevoegd hebben dat ik bewondering heb inclusief dip voor hoe je tot heden alles trekt, daar is een link naar de Bofit een tikkeltje misplaatst m.i. tenzij ze daar nog iets willen leren.
Actiereactie (URL) - 21 augustus 2005 - 11:03

Geen idee ... maar het komt, hoe dan ook. En dan zul je beseffen dat er wel degelijk een bijzonder mens in je schuilt met heel veel kwaliteiten die je gaat ontwikkelen en dromen die je waar gaat maken. Het schuilt namelijk in ieder van ons, je moet het alleen even zien te vinden. Succes!
Sberg (URL) - 21 augustus 2005 - 11:18

Getver Puck. In elk geval één levensinvulling die beslist een verschil, een positief verschil mag ik wel zeggen, zou kunnen maken is wanneer je eindelijk eens wat van die afgrijselijke reaguurders hier een kopje kleiner zou maken. Indachtig Wouter S. zal ik maar zeggen. Natuurlijk heeft u geen leven, maar geloof toch vooral de betweters niet die denken dat ze wel een leven hebben en om je een hart onder de riem te steken, maar feitelijk dus een riem over het hart, dus maar fijn gaan vertellen hoe zij hun armzalige bestaan tot iets zogenaamds zinvols hebben weten te maken.

En de dame met het gouden onderstel zegt in haar laatste reactie eigenlijk alles wat er te zeggen valt... waarvoor hulde.
stoethaspel (URL) - 21 augustus 2005 - 12:22

Ach wat is misplaatst, na een leven van depressies is daar wel gelukt wat psychiaters niet lukte . natuurlijk bedoel ik niet dat je maar een rondje moet gaan rennen. maa rik gun je wel hun uiterst menswaardige plezierige benadering. je wordt daar altijd 100%serieus genomen. En nee, ik ben geen hardloper geworden, ms is vervelend genoeg, zou fijn zijn als je die andere shit niet als ballast mee zou hoeven zeulen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker blijven zwelgen.. maar daar heb je volgens mij iets te veel potentieel voor..

Over ms nog even, bij mij in de familie zit ook MS, mijn nicht was nagenoeg blind, nog geen 5 % visus, en is behandeld, enige jaren, door een orthomoleculair arts , inmiddels heeft ze weer een visus van 60%, das redelijk de moeite.
Sterkte met het zoeken naar een uitweg in het woud van hulpverleners. Mijn leven kan dan onbebullig zijn, zoals een van bovenstaande schrijvers meent, maar ik ben elke dag , nog steeds tot mijn verbazing, rete gelukkig. En dat zonder dat ik de Here heb gezien * grijns* En dat lijtk me al heel wat.
NIETPLUIS (URL) - 21 augustus 2005 - 15:36

Waar moet je beginnen? Zoals je al zei: In Gods Naam bij Jezus!

Levenslust komt je van alle kanten aan vliegen waneer je niet meer voor jezelf leeft maar voor je Maker!
Quintijn - 21 augustus 2005 - 15:38

aaaahh zo valt mijn linkje naar bofit wel weer mee ;-)
NIETPLUIS (URL) - 21 augustus 2005 - 16:13

je hebt in ieder geval al een hoop mooie stukjes geschreven. :-)
Ik zou ook denken aan een boek schrijven, of misschien schilderen of een studie volgen.
Maar dat weet je zelf allemaal vast veel beter.
Pomme (URL) - 21 augustus 2005 - 16:49

Mag ik wven wat dingen aan je lijstje toevoegen
-Mensen mee laten kijken in je leven
-Vele leuke, verdrietige maar vooral eerlijk stukjes geschreven
-Door je stukjes veel mensen de kans gegeven om naar zichzelf te kijken voor eventueel herkenning of inspiratie.
-Ondanks alles door gezet
-Voor je rechten opgekomen bij diverse koppige blinde instanties en artsen
Wolvin (URL) - 21 augustus 2005 - 17:49

Even wat reacties:

@nance, Als je niet zelfstandig bent, kunje dat altijd worden:
Als ik moe ben, zeg: na een uur of acht 's avonds, kan ik 5 meter lopen. Die 5 meter zwalk ik, alsof ik stomdronken ben, zo duizelig en slecht van coördinatie.
Zou jij dan in je eentje thuis willen zijn..?

@Henk Vrienden zat. Er zit dan wel een internetverbinding tussen, maar toch:
Dat is nou precies het probleem.
Uit puur egocentrische overwegingen moet ik een 'circle of friends' in mijn _directe_ omgeving hebben, of ik dat nou wil of niet.
Ik heb de rest van mijn leven MS, maar over een jaar of tien geen ouders meer.
Wie moet me naar het ziekenhuis brengen als ik weer een schub heb, wie moet ik bellen als ik in mijn huis val, wie doet boodschappen als ik door duizeligheid niet meer uit mijn bed kan komen?
Je kan het je, met een chronische ziekte, gewoon niet veroorloven om een asociale kluizenaar te zijn, hoe graag ik dat ook zou willen.

@Raja: Iets meer oog voor details, kan helpen:
Moest ik erg om grinniken. Als ik iets heb, en elke dag méér, is het oog voor detail. Ik geniet van het licht, van de natuur, van kleine kindertjes in de AH. Ik geniet zoals ik nog nooit heb gedaan.
Maar met details en genieten alleen kan je je leven niet vullen. Er moet ook een en ander concreet worden gedaan. Brood op de plank, iets van zelfrespect opgebouwd.
Of zou jij je heel happy voelen als je op je 60ste nog bij je dan 95-jaar-oude moedertje zou wonen en niets anders had gedaan dan 'naar details kijken'..?

@NIETPLUIS mijn nicht was nagenoeg blind, nog geen 5 % visus, en is behandeld, enige jaren, door een orthomoleculair arts , inmiddels heeft ze weer een visus van 60%, das redelijk de moeite.
60%? Wat naar voor je nicht. De meeste mensen herstellen volledig na een oogzenuwontsteking.
Puck - 21 augustus 2005 - 20:04

:D voor jouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Daantje () (URL) - 21 augustus 2005 - 21:33

zucht.. zwelg jij lekker verder meis.. zo kom je er wel.
nietpluis (URL) - 21 augustus 2005 - 21:39

Mevrouw nietpluis (geweldig gekozen naam overigens beter had ik het niet kunnen omschrijven) wellicht bent U heel tevreden over de resultaten die ze met U bij de Bofit hebben afgeleverd, maar Uw omgeving heeft U die wel eens gevraagd hoe zij dit beleven?

Het is toch uitermate frappant te noemen dat slechts na vier reacties hier al tot de slotsom gekomen kan worden dat ze een steekje hebben laten vallen.

Zo zijn ze U bijvoorbeeld duidelijk vergeten te vertellen dat U Uw omgeving los moet laten van Uw eigen ervaringen en handelen, of is het in ieder geval niet helemaal tot U doorgedrongen.

Uw eigen ervaring is er vermoedelijk één van zwelgen geweest dat maakt het feit dat U nu elke dag 'rete gelukkig' bent in deze dus eigenlijk helemaal niet tot een prestatie, weet U ik heb enkele ervaringen opgedaan met geestelijk minder ontwikkelden en ik kan U zeggen, allemaal stuk voor stuk 'rete gelukkig'.
Maar laat ik die mensen vooral niet te kort doen door ze hierbij te betrekken.

Dat U zich de vrijheid durft te permitteren om na het lezen van dit logje tot een dergelijke conclusie te komen en dit dan ook nog tracht te verantwoorden met Uw eigen ervaringen en de wonderbaarlijke genezing van Uw nicht zou voor enkele bezoekers hier tenenkrommend kunnen zijn ware het niet dat U zich hiermee enkel zelf compleet belachelijk weet te maken.
Dat is niet erg, daar kunt U zichzelf vermoedelijk niet eens helpen, maar staat U er alstublieft bij stil dat instanties als de Bofit betere reclame verdienen en verblijft U daarom alstublieft fijn in Uw eigen wereldje.

Persoonlijk hoop ik voor U dat Uw gemoedstoestand mede bepaald wordt door medicatie zodat U de dosering hiervan nog eens nauwgezet in overweging kunt nemen.
Actiereactie (URL) - 22 augustus 2005 - 07:24

Nietpluis, als jij altijd zo bent neem ik aan dat je weinig contact met je familie hebt of is de hersenafwijking die jij hebt ook een familiekwaal ?
Wel Pluis - 22 augustus 2005 - 09:09

Nee, U zwelgt niet "U beleeft"
Simon () - 22 augustus 2005 - 11:23

@Puck daar heb je helemaal gelijk in! Ik wilde alleen iets zeggen wat je misschien helpen kon. Sorry als iets slecht is gevallen.:O(
nance - 22 augustus 2005 - 13:15

Wat een nare reacties op Niet Pluis, zeg.

Ik zou bijna gaan denken, dat die de spijker op de kop heeft getikt....
mrs clockwise - 22 augustus 2005 - 15:07

@mrs clockwise
Dat zou uiterst jammer zijn.
Weet U ik vind het persoonlijk nogal een nare opmerking om te schrijven dat hier iemand zwelgt, terwijl er slechts sprake is van een momentopname waarbij zich, in dit geval, een niet al te vrolijke gedachte voordoet, die schijnbaar niet geschreven mag worden.

Daar mag dacht ik gezien de situatie ruimte voor zijn en dit hoeft niet direct weggezet te worden met dergelijke opmerking.
Daarbij wordt bewuste opmerking ook nog eens in een redelijk kleinerende en redelijk arrogante vorm neergezet.
Het is een ieder vrij om te denken wat hij of zij wil of je het daarom ook direct maar zonder verder nadenken moet uiten is een tweede.
Wanneer je dat echter wel doet moet je vervolgens niet vreemd opkijken wanneer er een tegenreactie komt die wat minder vriendelijk geformuleerd wordt.

Met betrekking tot wat U bijna gaat denken, Puck lijkt me geenszins verantwoordelijk voor de reacties alhier gegeven door een ander en daarmee is over haar dus niks geschreven, verdere invulling aan de hand van lijkt me daarom op zijn minst iets voorbarig.
Actiereactie (URL) - 22 augustus 2005 - 15:34

Mevrouw Actiereactie,

Ik vind uw reactie nogal blablabla
mrs clockwise - 22 augustus 2005 - 17:30

Nu ja, wat U wil, zie of ik er anders van word.
Wanneer U niet voor een redelijk normale uitleg wilt openstaan lijkt me dat niet mijn gebrek.
Actiereactie (URL) - 22 augustus 2005 - 17:39

Ik lees nu al een jaar of wat mee op dit log, maar 't is nu tijd om op te stappen.

Dag mrs Actiereactie en Puck, zwelg ze saampjes!!

Als je geen oplossingen/aanbevelingen wilt zien of horen, dan moet je vooral je hebben en houden op het webje gooien.
mrs clockwise - 22 augustus 2005 - 18:10

Dagdag.
Actiereactie (URL) - 22 augustus 2005 - 18:20

De dame met het gouden onderstel heeft blijkbaar ook een gouden hart. Met uw welnemen.
Sas - 22 augustus 2005 - 20:51

Het is treurig dat als iemand iets persoonlijks schrijft, dat mensen dat dan meteen opvatten als een 'onderwerp van discussie'. Alsof het over het weer gaat, of de politiek.
Puck, het is jouw weblog, je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Het is jouw leven en het is mooi dat wij mee mogen lezen.
Ricky (URL) - 22 augustus 2005 - 23:46

Mrs. Clockwise: ik haat je. En ga je schamen. Duffe kuttrut.
frans (URL) - 23 augustus 2005 - 06:29

Weet je, ik herinner me ongeveer hetzelfde logje...alweer enige tijd geleden. Nog voordat MS bekend werd. Als reactie vele tips, mogelijkheden en ideeën. Het heeft geen zin deze hier nu te herhalen. Ik denk daarom dat leven met een chronische ziekte al leven genoeg is. Zo'n leven laat gewoon weinig ruimte over voor andere zaken als vrienden, beroepen, zelfstandigheid en dromen.
Misschien is het daarom al kunst genoeg om nog oog te hebben voor de buitenwereld, om te genieten, om een tikkie geluk te ervaren, om scherpzinnig te zijn. Dat is genoeg zijn. Het alleen lastiger dat zelf ook zo te ervaren.
kaatje () - 23 augustus 2005 - 08:46

Ik vind het wel bijzonder dat sommige reageerders Psycholoog of Psychiater zijn en denken Puck beter te kunnen adviseren dan de rits artsen die ze al heeft.
Wolvin (URL) - 23 augustus 2005 - 20:43

Zelfmedelijden (of zwelgen, zo je wilt) is ook belangrijk. Als je tegenslag hebt, moet dat gezegd kunnen worden, als je baalt, moet dat gezegd kunnen worden, als je boven een afgrond hangt en bang bent dat je er aan onderdoor gaat, moet dat gezegd kunnen worden. Je kunt niet altijd maar dapper en stoer en een Grote Meid zijn, een mens blijft maar een mens.

Zelfmedelijden moet kunnen, het voelt lekker, en je krijgt nog eens een broodnodige arm om je schouders (hoewel na een klein duwtje maar daarmee toch niet minder oprecht). Niks mis mee toch.

Maar laten we in godsnaam wel gewoon hardop mogen zeggen dat dit zwelgen is.
Raja - 23 augustus 2005 - 21:14

je schrijft, je hebt humor: boekje? gedichten? via het net spil geld voor MS onderzoek loskrijgen?
ivet - 24 augustus 2005 - 16:36

Misschien kun je een prettige woongroep vinden, tegen die tijd?
pom (URL) - 25 augustus 2005 - 20:33

@cockwise: Niet elk probleem vraagt om een 'oplossing' of 'aanbeveling'. Soms vraagt een probleem om nederig zwijgen en beseffen dat er dingen zijn die we NIET in de hand hebben. We zijn god niet.

Een probleem gewoon een probleem laten zijn is niet makkelijk, maar probeer het eens, misschien dat je dan minder snel zult oordelen over andermans verdriet.

En nee, de schrijfwijze van uw naam is géén typfout, maar een recensie van uw bijdragen aan deze commentbox.
Wasbeer - 27 augustus 2005 - 00:20

> aan deze commentbox.

Er is meer dan het oog ziet.

Schluß, nu.
Puck - 28 augustus 2005 - 13:22

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.