Terug naar huis « Kunst   » Bemoedigend

dinsdag 11 april 2006 - 08:23
Kunst (2)

Zeg, als ik dat schrijf, van die expertise, snapt u dan eigenlijk waar ik het over heb?
Ik zit ineens met een hele verse lezersschare, geloof ik. Geen idee waar u vandaan komt, maar u bent nieuw, ik ben nieuw voor u, u weet van niets.

Ziet u, mijn vader is kunsthistoricus.
Hij bekijkt schilderijen, zegt van wie ze zijn.
Hij beschrijft de fysieke aspecten van het schilderij: afmetingen, materiaal, voorstelling.
Hij onderzoekt de geschiedenis van het schilderij. Bij welke collecties het heeft gehoord, wie het in bezit heeft gehad, wanneer, waar.
En als hij helemaal klaar is met zijn expertise zet hij zijn handtekening, en dan is het heel veel waard. Mijn vader schijnt vreselijk goed te zijn in wat hij doet, namelijk, en als een schilderij vergezeld gaat van zijn oordeel brengt het op een veiling meer op.

Oh, en mijn moeder is astrologie. En beeldhouwster en nog heel veel meer, maar dat is voor het stukje hieronder niet relevant.

Zo.
Dat maakt het stukje in kwestie wellicht wat begrijpelijker.


ja puck, inderdaad veel beter zo.
p.s. hoe gaat het met je gezondheid nu?
eveline - 11 april 2006 - 09:16

Die toelichting maakt een hoop duidelijk.....
Chantal (URL) - 11 april 2006 - 12:43

Hehe Puck, bedankt voor de toelichting, al had ik 't al uit 't vorige stukje opgemaakt. Van je vader dan, dat van je moeder niet ;)
Garfield - 13 april 2006 - 15:46

Een goed geheugen (of een terugblik in je archieven) doet wonderen. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat het in de loop der tijd vervaagt. Wel grappig, dat mentale plaatje wat je onbewust bijhoudt. En continu proberen nieuwe puzzelstukjes in te passen. Best typisch eigenlijk...

(PS ik was u even kwijt, blijkt dat uw Atom feed niet netjes meewerkt de laatste tijd. Maar weer terug naar RSS. Die doet het gelukkig wel.)
DjB - 13 april 2006 - 23:56

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.