Terug naar huis « Go with the flow   » Moed

donderdag 05 oktober 2006 - 19:59
Ziek

Na de schub kwam de griep die Ontsteking bleek te zijn. Na de eerste antibioticakuur kwam de tweede; na de antibiotica werd ik voor het eerst sinds een half jaar weer ongesteld - ik stel me toch iets anders voor bij de bijwerking 'verstoorde menstruatiecyclus', maar toegegeven: ineens wèl na steeds maar nìet is ook een verstoring - (dingen die u niet persé wilde weten..); na de ongesteldheid kwam een keiharde terugval van de schub en middenin die terugval heb ik nu het zoveelste heersende virus te pakken. Darmen, dit keer. En, dus, mij kennende, ook paniek.

En in al die ellende zwijgt u. Donderend zwijgen. U reageert niet, u leest niet, want u komt niet.
Logisch. U wist niet van de ellende. Anders zou u er wel zijn.

U bent een tamelijk ziek, sadistisch, voyeuristisch volkje, wist u dat?

Ten tijde van De Schub dacht ik op een gegeven moment: ik moet eens over iets anders gaan schrijven, ik verveel u, ik raak u kwijt.
Enigszins angstig bekeek ik mijn statistieken, om tot mijn ontsteltenis vast te stellen dat het bezoersaantal exponentieel was toegenomen. En mèt dat ik stopte met het bijhouden en beschrijven van mijn ziekte- danwel genezingsproces verdween u. Om mijn statistieken tot een historisch dieptepunt te laten dalen.

Maar u mag weer terugkomen. Wees welkom. Het gaat nog altijd goed slecht, zonder zicht op verbetering.


Bespeur ik daar enig sarcasme? Het houdt je waarschijnlijk -op de been/recht/overeind- naar keuze. Gooi die vier russen buiten en doe een vitaminekuur. Beterschap gewenst!
PS. Ik Was Hier...
AnamCara (URL) - 05 oktober 2006 - 21:34

Ik dacht vanmiddag nog: zou het beter gaan met Puck, ze schrijft steeds luchtige dingen en niet meer over schubs.... Klote dat dat dus toch niet zo is. Ik vind luchtige dingen leuk om te lezen, dat wel, maar van mij hoef je je niet vrolijker voor te doen dan je bent hoor! Ik blijf toch wel komen! (ook al reageer ik dan bijna nooit...)
Rikste - 05 oktober 2006 - 21:49

We waren niet weg, maar de luchtige verhalen zijn precies dat: luchtig. Ze vragen niet per sé om een reactie. Berichten over ziekte, onzekerheid of algehele malaise nodigen vreemd genoeg uit tot het achterlaten van troostende woorden.
DjB - 06 oktober 2006 - 00:19

Ik kom hier juist omdat u zo prachtig kan schrijven en ik niet. Zelfs bij zo´n kort berichtje moet ik schroom overwinnen. Ik hoop dat het snel beter met u gaat!
inge - 06 oktober 2006 - 08:54

Spam is not appreciated. Fijn dan.
Actiereactie (URL) - 06 oktober 2006 - 09:23

Lol, dat komt er wel door maar schelden mag ik niet... tsss..
Actiereactie (URL) - 06 oktober 2006 - 09:24

wordt reactie niet gewoon veroorzaakt door actie?
wij reageren als we denken dat het zin heeft....
(niet echt boos worden op ons svp)
roosje - 06 oktober 2006 - 10:33

lieve puck, erover nadenkend viond ik dat ik alle redenen heb
juist kwaad je zijn op jou: ik was echt blij omdat ik dacht
dat het beter ging met jou maar je hebt ons gewoon bedrogen...
roosje - 06 oktober 2006 - 10:45

Oh jee, moeten we nu reageren of niet? Ik lees je log elke dag hoor, en leef in stilte mee. Maar vaak weet ik niet wat te zeggen, en/of heb ik er geen tijd voor. Nu dan in ieder geval sterkte gewenst.
BeeDee (URL) - 06 oktober 2006 - 10:48

Tja...wees blij dat er nog iemand reageert bij jou!
Juud () - 06 oktober 2006 - 10:59

Puck toch....
cynisme mag, zeker als het een overlevingsstrategie is.
Maar projecteer niet teveel op ons, lezers, bedenk wel dat het jouw veronderstellingen zijn, waarom wij al dan niet lezen en/of reageren. En een toontje van zelfmedelijden helpt je volgens mij niet verder...
Klinkt misschien hard wat ik schrijf, maar ik bedoel het juist om je voordeel mee te doen.
Alle goeds voor jou...
Carola - 06 oktober 2006 - 12:00

Wow, Puck! Jij weet wel hoe je reacties moet ontlokken. Maar laat je niet gek maken door die statistieken. We komen altijd weer terug.
Erik - 06 oktober 2006 - 13:19

Hoi hoi, ik lees wel maar reageer niet dikwijls. Luchtig of minder luchtig - dit is JOUW blog, dus doe het niet voor ons. Met statistiek kan je alles bewijzen (heb je wel een controlemeting gedaan, de juiste betrouwbaarheidsintervallen in rekening gebracht?)
Hoop dat het snel beter met je gaat.
An - 06 oktober 2006 - 13:56

Ik ben er ook nog! Dagelijks.
Juniper () (URL) - 06 oktober 2006 - 16:14

Dag Puck,

ik kom ook regelmatig kijken (en lezen) maar zeg ook niet altijd wat.

Denk bij zelfreflecterende berichtjes dat jij "hardop aan het denken bent" en dat dat niet perse vraagt om een reactie.

Komt nog bij dat ik denk dat je "leescijfers" omhoog gaan als je ook op het MSweb je ei hebt gelegd, dat zorgt dan ook nog weer voor toeloop die je anders misschien niet hebt(??)

En verder is het voor jou natuurlijk ook wel eens lekker om tegen iets anders dan jezelf, de MS, je vader, je moeder, je dokter aan te schoppen..al zie je het misschien niet zo..

Even afreageren, logisch, het is ook best kl*te om zo te blijven kwakkelen (en erger), dan wíl je wel eens iedereen een rotschop geven..

Sterkte en natuurlijk beterschap (voor zover mogelijk).

Groetjes, Mien
Mien - 06 oktober 2006 - 19:14

Ik ben er nog steeds en zal ook altijd terugkomen maar soms gebeuren er ook andere dingen die ook belangrijk zijn. Denkt nog steeds aan Puck:O)
Nance - 06 oktober 2006 - 20:50

ps: bij mij reageert alleen mijn beste vriendin en een goede collegaweblogger,dus wees blij:O)
idem - 06 oktober 2006 - 20:52

Ach ja, we blijven kermisklant als mens.
kaatje - 06 oktober 2006 - 22:23

Fijn is dat, plaats ik eindelijk eens een lange reactie, word ik als spemmert beschouwd.....Loopt er buiten geen schaap dan ? Of had ik geen URL in mogen vullen ? Of niet mogen previewen ? Nou ja, ennieweej : beterschap ermee...
esther () - 06 oktober 2006 - 23:53

Bedoel je met de statistieken nou de bezoekers of de reageurs? Ik denk het eerste, en dat is best vreemd inderdaad. Maar ik merk aan mezelf ook dat wanneer je over schubs en andere 'ziektedingen' schrijft, dat ik dan eerder terugkom omdat ik benieuwd ben hoe het met je gaat. Aan koetjes en kalfjes heb ik dan minder behoefte, zeker als ik het gevoel heb dat het ondertussen misschien heel slecht met je gaat.
Sabine - 07 oktober 2006 - 10:46

Oh! Het is SCHAAP!
Ik dacht steeds AAP en nu zijn al mijn reacties niet doorgekomen.
Merel (URL) - 07 oktober 2006 - 12:03

Ik lees hier al zo'n jaar of vier onderhand, met veel plezier. Reageren doe ik niet zoveel.
Ik vind dat je heel boeiend schrijft en op een heel originele manier ook. Dan maakt het niet uit waarover.
Als jij je rot voelt, dan moet je daar over schrijven, het is tenslotte jouw weblog, ik las net in een ander stukje een reactie van iemand die vond dat je je 'wentelt in zelfmedelijden'. Dan gaan al mijn stekels overeind staan. Schrijf jij maar lekker wat je wilt. Wie gezellige verhaaltjes wil lezen, die koopt de Libelle maar.
En ik wens je heel veel sterkte met al deze ellende, ik weet daar nooit zoveel op te zeggen, ik kan je niet beter maken. Dan klinkt 'sterkte' zo nietszeggend.
Ricky () (URL) - 09 oktober 2006 - 10:36

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.